Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Szépségápolási trükkök az önfeledt utazáshoz

Szépségápolás - utazáskor is!

Szépségápolás - utazáskor is!

Biztos vagyok benne, hogy a hétköznapi élet során mindenki kialakított egy számára ideális szépségápolási rutint, mely szinte észrevétlenül vált a kötelezően elvégzendő teendői egyikévé. Természetesen a nők általában nagyobb gyakorlattal és gazdagabb tudással rendelkeznek e téren, mint a férfiak -  és általában több időt és energiát is áldoznak erre. Ezzel együtt, e szépségápolási feladatok elvégzése a dolgos hétköznapok során nem jelent különösebben nagy kihívást.

De mi van akkor, ha utazásra kerül a sor? Milyen termékeket vigyünk feltétlenül magunkkal a nyaralásra, és mit egy hosszú, városnézős hétvégére? Mi az, ami már nem fér bele az amúgy is totálisan teletömött bőröndünkbe, és melyek azok a szépségápolási termékek, amelyeket kötelezően pakoljunk be?

Az alábbiakban saját tapasztalatom és korábban, bőrgyógyászom által kiszabott instrukciók alapján igyekszem megválaszolni ezeket a korántsem egyszerű kérdéseket.

Felkészülés az utazásra!

Ha nem Last Minute őrültek vagyunk, hanem inkább időben, jó előre tervezünk, akkor viszonylag könnyű dolgunk van. Először is, szépen vegyük sorra a teendőinket, hogy időben készen álljunk az útra.

1. Hajápolás:

Mivel nekem hosszú, könnyen gubancolódó hajam van, ezért néhány havonta hajszerkezetépítés elvégeztetése mellett vágatni is szoktam belőle. Ha lehet, akkor a szokásos fodrász-látogatásomat az utazás előtti napra időzítem, hogy tökéletes frizurával élvezhessem az utat. Persze sampont és balzsamot kis kiszerelésben ugyan, de kötelezően viszek magammal, hogy az utazás során mindig frissen mosott fürtjeim legyenek – ha pedig itthon vágyom a strandot idéző frizurára, akkor tengeri sós hajpermetet használok.

2. Körömápolás:

Szintén a tervezett utazás előtt néhány nappal célszerű felkeresni a körmösünket is! A szokásos manikűr mellett érdemes pedikűröztetni, így a nyaralás alatt nem kell foglalkoznunk körmeinkkel, hiszen garantáltan gyönyörűek lesznek.

3. Kozmetika:

Mielőtt nekivágnánk vágyott úticélunknak, feltétlenül látogassuk meg kozmetikusunkat. Én szemöldök- és szempilla-festést mindig csináltatok, hogy kevesebbet kelljen az utazás alatt a sminkemmel bajlódnom. A tartós festék igazi áldás ezekre az alkalmakra. Természetesen a gyantáztatást is érdemes ekkor elvégeztetni, így a borotvát nyugodtan otthon hagyhatjuk a nyaralás ideje alatt.

Nyári bőrápolás

Nyári bőrápolás
 

Mindig legyen a kézipoggyászban!

Ha repülőgéppel utazunk, akkor különösképpen ügyelnünk kell kézipoggyászunk tartalmára. Semmiképpen se legyen nálunk 100ml-nél több folyadék, ebbe beletartozik a szemfestéklemosó, parfüm és minden egyéb, folyékony szépségápolási szer; ezeket jobb a bőröndbe rakni.

Ugyanakkor minden utazás alkalmával magamnál tartom kedvenc ajakbalzsamomat és rúzsomat. Mivel már eleve tartós smink van a szemöldökömön és a szempillámon, elég csak egy kis rúzs és máris tökéletes az utazós makeup-om. Ha valaki az alapozóját is feltétlenül szeretné magával vinni, javaslom a kis kiszerelést.

Ezen kívül mindig nálam van a kézkrémem és egy kicsi körömreszelő, ha esetleg mégis beszakadna a tökéletesre manikűröztetett körmöm. A szemcseppem sem maradhat ki a táskából, mivel sokszor kiszárad a szemem, így muszáj időnként hidratálnom.

Utazás, szépülés, minden évszakban

Utazás, szépülés, minden évszakban
 

Ha tengerpartra utazunk…

A tengerparti nyaralás alkalmával nagyon fontosnak tartom a megfelelő fényvédelmet. Éppen ezért a legtöbbször kalap van rajtam, ezen kívül pedig a nap folyamán többször használom bőrömnek megfelelő napvédő krémet. Ha strandra megyünk jobb nem sminkelni, hiszen az erős napsugárzás és a sós víz extra kihívást jelentenek a bőr számára. Ha mégis tündökölni szeretnénk a beachen és a makeup mellett döntünk, akkor érdemes vízálló sminktermékeket használni. Ugyanígy vigyázzunk a parfüm-használattal, az erős napsütéssel kombinálva oltokat hagyhat a bőrön, illetve egyéb irritációkat is okozhat. Az elegendő alvásnál, a sős levegőnél és víznél és a mértékletes napozásnál job kozmetikus (kozmetikum) úgysem létezik!

Ha városnézésre megyünk…

Városnézés alkalmával, különösen a nyári időszakban, szintén fontos a fényvédő használata. Azonban, ha az év többi szakában szeretnénk városnéző körútra indulni, akkor se feledkezzünk meg a helyes bőrápolásról.

Én ilyenkor is, ahogy minden reggel, használok fényvédővel ellátott arckrémet. Ha igazán szépnek szeretném magam érezni, akkor erre felrakok még egy kis alapozót, esetleg egy szolid sminket, hogy jól mutassak majd a képeken.

+1 tanács

Teljesen mindegy, hogy tengerpartra, vagy egy bájos városba utazunk, ne feledkezzünk meg a megfelelő arctisztítás és a hidratálás fontosságáról, ugyanis ez mindennek az alapja.

2018.09.04. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.