Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Mininyaralások – töltődj fel akár egy hétvége alatt!

turisták városnézés fényképezés férfi nő

turisták városnézés fényképezés férfi nő

Túl sok a munka, az elvégzendő feladat az életedben és csak néhány napod lenne feltöltődni? Az utazás, nyaralás ilyenkor is opció, hiszen vannak olyan helyek, melyek akár egy röpke hétvége alatt is remekül felfedezhetőek és megélhetőek.

Összegyűjtöttünk egy csokorravalót a néhány napos, hétvégi mininyaralásokból, amik biztosítják, hogy néhány nap alatt tökéletesen feltöltődjünk akkor is, ha folyamatosan túl sok a dolog és túl kevés az idő.

Prága - Csehország

Prága igazi kis gyöngyszem, melyet akár egy nap alatt is felfedezhetünk, hiszen minden fontos látnivaló közel egy helyen megtalálható. A legideálisabb az Óváros központi részéből kezdeni a sétát. Itt megcsodálhatjuk az Orlojt, mely egy lenyűgöző időmérő, igazi látványossága, hogy minden egész órában apostolok bukkannak elő a szerkezetből, melyet mindig hatalmas érdeklődés övez. Ez a remekmű az Óváros terén található, ahol rengeteg más csodálatos, romantikus hangulatú épületet is szemügyre vehetünk, mint például a Szent Miklós - templomot miközben a helyi finomságokat kóstolgatjuk. Kihagyhatatlan a prágai sör és a sült csülök.

Orloj Prága óra időmérő apostolok

Orloj Prága óra időmérő apostolok

A történelmi hangulatú utcákon tova haladva elérünk a Károly hídhoz. A Moldvát átívelő hídon áthaladva a várnegyedbe érünk, ahol feltétlenül sétáljunk végig az Arany utcácskán, majd csodáljuk meg a világ egyik legszebbjének tartott könyvtárat a Klementinum épületegyüttesben.

Károly híd Prága utazás városnézés látnivaló

Károly híd Prága utazás városnézés látnivaló

Isztambul - Törökország

Talán azt hinnénk, hogy Isztambul túl nagy ahhoz, hogy egy hétvége alatt felfedezzük, pedig a legszebb és legfontosabb dolgok szemügyre vételéhez ennyi is bőven elegendő. A legbiztosabb módja annak, hogy lássuk a város igazi szépségét, ha hajóra szállunk és egyszerre nézzük meg a Boszporuszról Ázsia és Európa partját.

Boszporusz Isztambul hajók tenger part

Boszporusz Isztambul hajók tenger part

A kihagyhatatlan nevezetességek listáján szerepel az impozáns Topkapi Palota, mely az Oszmán Birodalom adminisztratív központjául szolgált. Az épületegyüttes II.Mehmed szultán parancsa nyomán készülhetett el. A palota mellett áll az Aya Sofia, az egykori ortodox bazilika mely grandiózus látványt nyújt.

Aya Sofia Isztambul ortodox bazilika

Aya Sofia Isztambul ortodox bazilika

Igazi színes kavalkád a Nagy Bazár, mely rengeteg üzletével igazi kis mini városként funkcionál, kihagyhatatlan program, mely segít átérezni Isztambul és a benne élők hangulatát.

Nagy Bazár Isztambul piac fények

Nagy Bazár Isztambul piac fények

London - Anglia

Anglia fővárosa is meglehetősen impozáns méretű, tele színesebbnél színesebb emberrel és látnivalóval. Azonban a legnevezetesebb helyek így is könnyedén felfedezhetőek egy rövid hétvége alatt.

A város egyik legfontosabb épülete, a Westminsteri apátság kihagyhatatlan látnivaló. A gótikus stílusban épült falak közt nyugszanak az angol történelem nagy királyai, kriptáik között bolyongani semmihez sem fogható érzés.

Westminsteri apátság London gótikus épület

Westminsteri apátság London gótikus épület

A híres templom a Parlament, valamint a Big Ben mögött helyezkedik el, így egyszerre csodálhatjuk meg a város ikonikus épületeit, melyek az UNESCO világörökség részét képezik.

Big Ben London toronyóra nevezetesség

Big Ben London toronyóra nevezetesség

Természetesen nem utazhatunk el úgy a brit fővárosból, hogy ne tettünk volna látogatást a Buckingham Palota előtt megcsodálva a díszőrséget és ne sétáltunk volna át az ikonikus Tower-hídon. Az építészeti remekművek megcsodálása után térjünk be Madame Tussauds múzeumába is, ahol hírességekről mintázott, élethű viaszszobrokkal szelfizhetünk.

díszőrség őrség váltás London

díszőrség őrség váltás London

Amint ez a rövid kis összeállítás is jól mutatja, ahhoz, hogy új helyeket fedezzünk fel és megismerjük jobban a világot nincs szükség heteket elidőzni egy helyen, hiszen sok csodaszép város varázsát egy hétvége alatt is magunkba szívhatjuk. A látnivalók mellett pedig általában egy-egy jó reggelivel, ebéddel, egy finom kávéval, ízletes desszerttel, a helyiek vendégszeretetével, egy teljesen más Világgal is elkényeztethetjük magunkat és esetleg családunkat, barátainkat, szerelmünket – hogy aztán meglepődve konstatáljuk, hogy egy ilyen „apró” kiszakadás a hétköznapokból is milyen sokat jelenthet!

2024.04.13. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.