Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Sziget két tenger között: lenyűgöző táj a hegyeken túl

Világítótorony Sylt szigetén

Világítótorony Sylt szigetén Německá turistická centrála

A táj természeti adottságait az Északi és a Balti-tenger formálja. A helyiek életének ritmusát a part és a hullámok adják, az apály és dagály ölelésében. Schleswig-Holstein üdülőközpontjában a friss tengeri szellő, végtelen hosszú gátak, tengerpartok és homokdűnék várnak. Élvezd ki a gazdag természetet, a festői kerékpárutakat és a vízi sportokat.

Németország északi része telis-tele van szigetvilágokkal, amelyek izgalmas vitorlás hajóutakra, esetleg kenus vagy kajakos kirándulásokra ösztönöznek. Akár családdal, akár egyedül érkezel Schleswing-Holsteinbe nyaralni, biztosan megtalálsz mindent, amit a magadénak érezhetsz. A zord, esős időjárás, a nap, a homok és a tenger vize alapvetően megalapozza a hangulatod, ráadásul edzésben is tartja a szervezetedet.

Fókuszban a sokszínűség

Schleswig-Holstein elvarázsol

Schleswig-Holstein elvarázsol Německá turistická centrála

Fedezd fel ennek a két tenger közötti földnek a sokszínűségét, hiszen mindegyik régiónak megvan a maga bája. Az Északi-tengert sekély víz és gátak jellemzik. A Balti-tenger másik oldala mindeközben meredek sziklákkal és fehér strandokkal fog lenyűgözni. A szárazföldön pedig elvarázsolnak a hegyekből legördülő, csapadék által létrehozott tavak.

Husum kikötője

Husum kikötője Německá turistická centrála

Schleswig- Holstein városa biztosan rabul ejt tengerarti hangulatával, történelmi épületeivel, korlátlan vásárlási lehetőségeivel és érdekes kulturális eseményeivel. Lauenburg hercegsége, Schleswig-Holstein legdélebben fekvő régiója, erdővel borított területeivel és számos tavával, változatos nyaralást kínál a természet szerelmeseinek.

Természetvédelmi terület

Fóka Helgoland szigetén

Fóka Helgoland szigetén Německá turistická centrála

Az Elba torkolatától egészen a Dán határig terül el Schleswig-Holstein sekély tengere. Ez a természetvédelmi terület az UNESCO természeti világörökség része és 430 négyzetkilométer alapterületű. Ennek a nemzeti parkként nyilvántartott, egyedülálló természeti területnek a nagy része a mai napig az eredeti állapotában maradt fenn.

Schleswig-Holstein fehérhomokos tengerpartjai

Schleswig-Holstein fehérhomokos tengerpartjai Německá turistická centrála

További inspirációkat itt találtok/További inspirációért kattints ide: www.germany.travel.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Felfedeznéd személyesen is? Csak válaszd ki a Te utadat:

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Felfedeznéd személyesen is? Csak válaszd ki a Te utadat: