Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Tavaszi napsütés a francia Riviérán

Francia Riviéra

Francia Riviéra Shutterstock

Már bőven benne járunk a tavaszban, habár a szeszélyes időjárás nem mindig ezt érezteti velünk. Pedig a növények virágai pompáznak, a levelek zöldülnek és lassan, fokozatosan a hőmérséklet is kezd kellemessé válni.

A tavasz csodái az ablakon kinézve is tetten érhetők, de a francia Riviéra tengerpartján korzózni valami egészen különleges élményt ad. Itt az ideje, hogy ne csak álmodozz róla, tapasztald is meg!

Nizza

Nizza

Nizza Shutterstock

A Riviéra lüktetése, ámulatba ejtő gazdagsága és a jólét érzése az egész vidékre kiterjed. Bár a jómód mámora Monacóban és Cannes-ban csúcsosodik ki, azért Nizza értékeiről sem szabad megfeledkezni.

A vidék „fővárosának” arcában tükröződő változatos programlehetőségekben könnyű elveszni. A felfedező túrát az óvárosban, vagyis a Vieux Nice-ben érdemes kezdeni. Innen kiindulva egyszerűen elérhetők a legjelentősebb nevezetességek. A színes házak között sétálva látható az Operaház, majd a város főtere (Place Masséna) csodás szökőkútjával.

Lenyűgöző panorámáért a Vár dombjára, a Château de Nice-hez mindenképpen érdemes felkapaszkodni. Innen az ember szeme elé tárul Nizza csodás látképe, beleértve a Promenade des Anglais sétányt, amit persze nem csak a magasból érdemes megnézni, végig is kell sétálni rajta.

A tengerparti andalgáson túl, ha szereted a múzeumokat, akkor a Musée Matisse és a Musée d’art mindenképpen ajánlott célpontok. Ha pedig csak élvezni szeretnéd Nizza atmoszféráját, ülj be egy csésze kávéra a korzón és add át magad a pillanatnak.

Monaco

Monaco

Monaco Shutterstock


Monaco jelenleg is monarchiaként működik, ami ad még egy csavart a vidéknek. Ennek megfelelően olyan pompázatos épületeket lehet megtekinteni, mint a Hercegi Palota, amely tavasztól őszig a nagyközönség előtt is nyitva áll. További nevezetességei között szerepel a méltán híres Casino de Monte-Carlo, melyet a párizsi operaházat is jegyző Charles Garnier tervezett. Múzeumok közül talán az Oceanográfiai Múzeum és a Nemzeti Múzeum a legérdekesebbek, ez utóbbinak a mesés Villa Sauber ad otthont.A Côte d’Azur igazi ékszerdoboza telis-tele fényűzéssel és jachtokkal. Érdekes látni, hol és hogyan mulatják az időt a világ leggazdagabbjai.

Monaco évi attrakciói között szerepel a város utcáin megrendezésre kerülő Forma1-es futam is, ami egy újabb csáberővel ruházza fel a Riviérát.

A városállamban a fényűzés minden módon megnyilvánul, a luxusüzletek, jachtok az impozáns kikötőben és az olyan különlegességek, mint a Chocolaterie de Monaco is hozzáadnak a hangulathoz. (Igen, jól olvasod, ez egy igazán egyedi csokoládé üzlet, ahol a csokoládémennyországban találhatod magad.)

Cannes

Cannes

Cannes Shutterstock

A gazdagok és híresek másik kihagyhatatlan paradicsoma Cannes. A hagyományosan évente (májusban) megrendezésre kerülő filmfesztivál idején Hollywood hírességeinek hada özönlik ide, ünnepelve a filmvilág maradandó, vagy éppen kevésbé emlékezetes alkotásait.

Azért a filmfesztivál időszakán túl is van miért Cannes-ba utazni. Főleg a csodás strandok és a bájos óvárosi hangulat csábító. A mesés panorámáról sem kell lemondanod, ha Cannes-ba látogatsz, ugyanis a későgótika stílusában épült Église Notre-Dame d'Espérance templom előtt állva garantáltan eláll majd a lélegzeted. További felkeresésre érdemes látnivalók még a Castre-múzeum és a La Malmaison Múzeum is.

Na és persze a jachtkikötő, amelyet vétek lenne kihagyni, csak úgy, mint a teljes Côte d’Azur bejárását és életérzésének megtapasztalását!

2022.05.09. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.