Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Te csodás Tenerife!

Tenerife a Kanári-szigeteken található, rendkívüli szépsége lenyűgözően hat az emberre. Nem az a fajta szépség, ami egy egzotikus, vízeséssel tarkított tájon fellelhető, nem, ez másfajta szépség.

Ha körbejárjuk a szigetet, megtapasztalhatjuk annak rendkívüli sokszínűségét. Láthatjuk az ember által teljesen birtokba vett területeket, a városokat, az üdülőövezeteket és az igazi Tenerifét. A vulkán formálta tájat, a gyér növényzettel, a szinte sivatagra emlékeztető pusztaságával. Ugyanakkor láthatjuk a buja növényzetet az óceán menti hegyek közt, a magával ragadó természetet. A Teide lenyűgöző, gyakran hóval fedett csúcsait elérve szemet gyönyörködtető látvány terül elénk.

Tenerife természeti kincseinek felfedezése mellett akad még bőven látni való. A Siam Park igazi kikapcsolódást és valódi szórakozást kínál. Az élményparkban a legkülönfélébb csúszdától a mesterséges tengerpartig mindent megtalálhatunk. A legmagasabb csúszdából elrugaszkodva egy cápákkal teli medencén áthaladva élvezhetjük csak igazán a hely grandiózus mivoltát. A keleti stílusban épült parkban azonban az egyszerűbb fürdőzés élményét is megkaphatjuk. A legkisebbektől, az idősebb korosztályig mindenki megtalálhatja a neki tetsző szórakozást.

A sziget másik kihagyhatatlan parkja a Loro Park. Ez a hatalmas állatkert ad otthon többek közt papagájoknak, fókáknak, delfineknek, kardszárnyú delfineknek (orca) és más, egzotikus teremtménynek is. A hely hatalmas, szinte egy napba telik, míg mindent körbejárunk, de egy életre szóló élményt nyújthat az állatok és a növények szerelmeseinek, ugyanis a Loro Park gyönyörű botanikus kerttel is szolgál.

Aki a vízen érzi otthon magát, az részt vehet delfinlesen és egyéb vízi sportot is kipróbálhat, mint például a kitesurfinget.

Ha óceán partra, csodás környezetre, vízi kalandokra vágyunk, akkor Tenerife tökéletes választás egy felejthetetlen nyaralás eltöltéséhez.

2017.07.21. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.