Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Blog az utazásról, álmodozástól megérkezésig!

Te csodás Tenerife!

Las Teresitas strand Tenerife tengerpart

Las Teresitas strand Tenerife tengerpart

Tenerife a Kanári-szigeteken található, rendkívüli szépsége lenyűgözően hat az emberre. Nem az a fajta szépség, ami egy egzotikus, vízeséssel tarkított tájon fellelhető, nem, ez másfajta szépség.

Ha körbejárjuk a szigetet, megtapasztalhatjuk annak rendkívüli sokszínűségét. Láthatjuk az ember által teljesen birtokba vett területeket, a városokat, az üdülőövezeteket és az igazi Tenerifét. A vulkán formálta tájat, a gyér növényzettel, a szinte sivatagra emlékeztető pusztaságával. Ugyanakkor láthatjuk a buja növényzetet az óceán menti hegyek közt, a magával ragadó természetet. A Teide lenyűgöző, gyakran hóval fedett csúcsait elérve szemet gyönyörködtető látvány terül elénk.

Teide vulkán  Kanári-szigetek Tenerife

Teide vulkán Kanári-szigetek Tenerife

Tenerife természeti kincseinek felfedezése mellett akad még bőven látni való. A Siam Park igazi kikapcsolódást és valódi szórakozást kínál. Az élményparkban a legkülönfélébb csúszdától a mesterséges tengerpartig mindent megtalálhatunk. A legmagasabb csúszdából elrugaszkodva egy cápákkal teli medencén áthaladva élvezhetjük csak igazán a hely grandiózus mivoltát. A keleti stílusban épült parkban azonban az egyszerűbb fürdőzés élményét is megkaphatjuk. A legkisebbektől, az idősebb korosztályig mindenki megtalálhatja a neki tetsző szórakozást.

Siam Park élménypark csúzda szórakozás medenc

Siam Park élménypark csúzda szórakozás medenc © Siam Park

A sziget másik kihagyhatatlan parkja a Loro Park. Ez a hatalmas állatkert ad otthon többek közt papagájoknak, fókáknak, delfineknek, kardszárnyú delfineknek (orca) és más, egzotikus teremtménynek is. A hely hatalmas, szinte egy napba telik, míg mindent körbejárunk, de egy életre szóló élményt nyújthat az állatok és a növények szerelmeseinek, ugyanis a Loro Park gyönyörű botanikus kerttel is szolgál.

Delfinek Loro Park állatkert delfin show

Delfinek Loro Park állatkert delfin show

Aki a vízen érzi otthon magát, az részt vehet delfinlesen és egyéb vízi sportot is kipróbálhat, mint például a kitesurfinget.

El Medano kitesurfing strand Tenerife tengerp

El Medano kitesurfing strand Tenerife tengerp

Ha óceán partra, csodás környezetre, vízi kalandokra vágyunk, akkor Tenerife tökéletes választás egy felejthetetlen nyaralás eltöltéséhez.

2017.07.21. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.