Megnyitás | Vissza a főmenühöz

10 legszebb hely Csehországban

A Csehország számos gyönyörű történelmi helyszínnel rendelkezik. Most megnézheted a mi tízes listánkat a számunkra legszebb helyszínekkel, melyeknél nemcsak a figyelemre méltó látnivalókat, hanem az elhelyezkedést, a környezetet és az atmoszférát is figyelembe vettük.

10 legszebb hely Csehországban

10 legszebb hely Csehországban

1. Prága

Csehország fő - és egyben legnagyobb városa a történelmi központjának köszönhetően (az UNESCO listájának része 1992-től) a legszebb helyek egyike. A legfontosabb nevezetességek közé tartozik a Szent Vitus-székesegyház a Prágai várban, a Kisoldal, az Óvárosi tér a csillagászati órával, a Károly-híd, a vyšehradi park a temetővel és még sok más.

Prága

Prága

2. Český Krumlov

Český Krumlov Dél-Csehországban, České Budějovice városától 22 km-re délnyugatra fekszik, a Moldva folyó kettős kanyarulatának partján; Csehország egyik leglátogatottabb turisztikai célpontja. A turisták tömege kissé rontja a történelmi helyszín egyébként gyönyörű hangulatát. Gyönyörű vára a prágai után a második legnagyobb az országban, a főteret festői házak veszik körül. Néhány gyönyörű kilátás is nyílik az egész városra.

Český Krumlov

Český Krumlov

3. Kutná Hora

Kutná Hora a Közép-csehországi kerületben egy figyelemre méltó történelmi város meseszép emlékművekkel, amely az UNESCO listáján is szerepel. A lenyűgöző történelme mellett festői környezettel és temérdek kulturális látnivalóval is elvarázsolja a látogatókat. A legismertebb és leglátogatottabb természetesen a Szent Borbála-templom, a Jezsuita kollégium (a Közép-Csehországi kerület galériájának székhelye), a Szent-Jakab templom, Hrádek, benne a Cseh Ezüstmúzeummal, ez kezeli az egykori bánya konzervált, látogatható részét is. A mintegy 250 méteres földalatti út tárlói bemutatják, hogyan lett az ezüstércből érme.

Kutná Hora

Kutná Hora
 

4. Litomyšl

A szintén az UNESCO listáján szereplő kisváros egy gyönyörű reneszánsz kastéllyal a Pardubicei kerületben található, Svitavtól mintegy 17 km-re északnyugatra. A klasszikus betekintő túrákon kívül a kastély tartalmaz egy zongorákról és színházi előadásokról szóló kiállítást, a városi galériát a második emeleten, Olbram Zoubek szobrait és az elnökök látogatására megemlékező emléktáblát. A kastélykomplexum egy sörfőzdét, egy lovardát, egy gazdaházat, egy franciakertet és egy angolkertet is magába foglal.

Litomyšl

Litomyšl

5. Telč

A Jihlavai kerületben található Telč is az UNESCO világörökség része, de egyedülállóan a kivételes helyszíne miatt. A történelmi városközpontot minden oldalról tavak veszik körül. Telč fő látványossága a kastélya, de a lenyűgöző városi házakkal szegélyezett gyönyörű tér (Náměstí Zachariáše z Hradce) is megér egy-két órát az idődből.

Telč

Telč

6. Nové Město nad Metují

Ez a Náchodi járásban található város is érdekes helyen fekszik. A központ egy magas hegyoldalon helyezkedik el, amelyről három oldalról a Metuje-folyó folyik, és egy városi műemlékvédelmi rezervátumnak számít. A legvonzóbb műemlékek és helyek a településen egyértelműen a vár és a bájos tér az árkádos házakkal, valamint a tér keleti sarkában található Szentháromság-templom.

Nové Město nad Metují

Nové Město nad Metují

7. Olomouc

A város az Olomouci kerület központja és egész Morvaország történelmi metropolisza. A Szentháromság fenséges barokk oszlopa, az UNESCO Világörökség része 2000-ben híres volt, és számos nagyszerű szökőkúttal. A legtöbb látnivaló a Felső- és Alsó tér környékén helyezkedik el, de a város szélén is érdemes megtekinteni a Hradisko kolostort és Svatý Kopeček(Szent Domb) zarándokhelyet. Olomoucban számos színház, múzeum és galéria található, és ha itt jársz, látogass el az állatkertbe is.

Olomouc

Olomouc

8. Mikulov

A város Ausztria határában  fekszik Břeclavtól 18 km-re nyugatra. A fenséges várkastélyáról és a történelmi magjáról ismert, amelyek a város fő emlékművei. További híres látnivalók közé tartozik a a Dietrichstein család 17. századi barokk mauzóleuma, A 363 m magas ún. Szent Domb, , tetején a 17. századi barokk Szent Sebestyén búcsújáró templommal, Szent Vencel-templom, valamint a 16. századból való zsinagóga és zsidó temető, amely az egyik legfontosabb Csehországban. Érdekességnek számít a kastély pincéjében lévő óriási hordó.

Mikulov

Mikulov

9. Znojmo

A Dyje folyó feletti borvidék a délnyugat Morvaország történelmi központja. Brnótól 65 km-re délnyugatra és Bécstől 83 km-re északnyugatra fekszik. Gazdag történelemmel és egy tucat régészeti műemlékkel rendelkezik. Meg kell említenünk Szent Miklós gótikus plébániatemplomot, a Szent Vencel-kápolnát és a minorita kolostort. Znojmo-ban évente híres ünnepeket tartanak, mint például a borfesztivál  hagyományos kézműves vásárral, királyi kísérettel és számos érdekes előadással.

Znojmo

Znojmo

10. Kroměříž

A Zlín régióban található Kroměříž 1997-ben Csehország legszebb történelmi városa volt. Egy évvel később az Érseki palota az UNESCO Világörökség része lett a Palotakerttel és a Virágoskerttel együtt. A turistákat a Főtér az árkádos házaival is magával ragadja. A városban hagyományosan minden évben meg van tartva a nemzetközi katonadal fesztivál és a szellemi zene fesztiválja.

Kroměříž

Kroměříž

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.