Megnyitás | Vissza a főmenühöz

A bulgáriai Várna delfináriuma

Varna kikötővárosa Szófia és Plovdive után a harmadik legnagyobb Bulgáriában. A templomokkal és egyéb látnivalókkal tarkított festői utcákon kívül meglátogathatják a szépen gondozott Primorskyj Parkot, beleértve az állatkertet, a Tengerészeti Múzeumot, a Fekete-tengeri akváriumot és a delfináriumot. Ez utóbbit semmi esetre se hagyd ki, ha itt jársz!

Mit kínál Várna delfináriuma a látogatók számára?

A helyi delfinárium Bulgária egyedüli látványossága a maga nemében. A város tengerparti üdülőövezetében található, csodálatos kilátással a tengerre. Ünnepélyesen 1984. augusztus 11-én adták át, és gyorsan a város szimbólumává és a bolgár turizmus alapkövévé vált, egy állandó programpont a Fekete-tenger partjainál kiránduló turisták számára. A delfinárium épületének lenyűgöző a futurisztikus szerkezete, melynek a fö összetevői az üveg és az alumínium. Ez egy 30 méter hosszú és 14 méter magas üvegkocka alakú struktúra, Simeon Saraliev neves építész által vezetett csapat tervezte. A delfinárium a látogatói számára érdekes műsorokkal készül, amelyek egyaránt szórakoztatóak a kicsiknek és a szüleiknek is. Nem az a fajta előadás, ahonnan a felnőttek már a műsor vége előtt el szeretnének menni, épp ellekezőleg. A előadás egy medencével rendelkező csarnokban zajlik, és körülbelül negyven percig tart. Az edző és a moderátor minden műsorszám előtt információval látja el a nézőket arról, hogy éppen mi fog történni, bolgár és angol nyelven. Természetesen mindenki a delfinek miatt jön ide, melyek különböző darabokat mutattak be. Maguk a nézők is gyakran bekapcsolódnak egy-egy számba, például labdákat dobálnak az állatoknak vagy tesznek egy kört egy delfin-hajtotta hajón. Látni fogod az uszonyosok hihetetlen akrobatikus képességeit, például hármas szaltót, ami nekünk embereknek azért nem menne olyan könnyen. Továbbá részese lehetsz annak, ahogyan egy delfin kiment egy fuldokló embert a vízből. A show egyes elemeit a zene is kihangsúlyozza. A delfinek díja a taps, melyet imádnak, szóval ne fukarkodj vele! Ha ezt a felejthetetlen élményt nem szeretnéd elfelejteni, vásárolhatsz egy szuvenírt a helyi üzletben, például egy delfines érmét vagy egy DVD-t az előadásról.

© Delfinárium Varna

Kapcsolat a delfinekkel

A delfinekkel való úszás egy vízi környezetben valójában szoros kapcsolatot jelent ezekkel az emlősökkel, amely kétségtelenül hatalmas élmény, de ahhoz, hogy ki tudd próbálni, fontos információkat kell tudnod, és eleget kell tenned a következő kritériumoknak. Legalább tizenkét évesnek kell lenned, ha tizenkét és tizennyolc éves kor között vagy, akkor szükségünk van a szüleid beleegyezésére. Ugyanakkor vállalnod kell, hogy követni fogod az edzők utasításait és a delfinárium más alkalmazottjait. Természetesen úszás előtt tilos alkoholt inni, és nem lehet olyan bőrbetegséged, amelyre a víz rossz hatással lenne. A delfinekkel való fürdés csoporttal történik, amely rajtad kívül legfeljebb öt másik emberből áll. Az úszás közben kizárólag a delfinárium fotósa készíthet fényképeket. A kiválasztott képek papírra nyomtatott másolatait külön díj ellenében vásárolhatod meg, valamint az összes képet elküldik digitális formában az e-mailedre. Az úszás megkezdése előtt kapsz egy speciális úszómellényt, a szükséges információt, és alá kell írnod egy nyilatkozatot arról, hogy megértetted a feltételeket.

 

Információ a belépésről és a parkolásról

A bolgár valuta a Bolgár Leva (BGL), de a delfináriumban eurót is elfogadnak. A falon lógó árlista az egyes jegyek árait több nyelven is felsorolja, ezért nem kell aggódnod, hogy nem fogsz tudni orientálódni. Egy felnőtt személy 20 BGL-t fizet, kettőtől tizenkét éves korig a gyermekeknek 14 BGL a jegy és a fiatalabb gyermekeknek ingyenes a belépés. A képekért  járó díj 5 BGL. A parkolás a delfinárium előtt ingyenes.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.