Megnyitás | Vissza a főmenühöz

A legjobb osztrák síterepek

Ausztria az egyik legkedveltebb úti célnak számít a síelés szerelmesei körében. Az Alpok lenyűgöző hegyvonulatai, az osztrákokra oly jellemző rend és a magas minőségű szolgáltatás csak néhány ok, miért válhatott a hazai sízők elsőszámú helyévé. Jól karbantartott pályák és persze pazar természeti szépségek várnak nyugati szomszédunk hegyei között, ezzel teremtve felejthetetlen alkalmat egy tökéletes hétvégi kikapcsolódáshoz.

Nassfeld

Ausztria, Nassfeld, Alpok

Ausztria, Nassfeld, Alpok Shutterstock

Karintia tartományban található Nassfeld autópályán kényelmesen és egyszerűen elérhető. Ez a remekül kiépített síközpont számos szolgáltatással, pompás szálláslehetőségekkel és 110 kilométer hosszú, jól karbantartott sítereppel vár mindenkit. Az 1400 méteres szintkülönbséggel rendelkező, változatos pályáinak köszönhetően a kezdő, illetve haladó sízők egyaránt megtalálhatják itt a számításukat.

Az 5 legjobb síközpont Ausztriában

Ez is érdekelhet:

Az 5 legjobb síközpont Ausztriában

Kétségtelen, hogy Ausztria 10 legjobb sícentruma között szereplő Nassfeld hóbiztos mivoltának és kiemelkedően magas napsütötte óráinak számával a téli sportok kedvelői körében előkelő helyet foglal el. Plusz pont, hogy még kivilágított pályaszakasszal is rendelkezik, így az esti, illetve éjszakai sízést keresők garantáltan elégedettek lehetnek. Továbbá nemcsak síelésre, hanem szánkózásra, sífutásra és hótalpas kirándulásra ugyancsak kínál lehetőséget. A közeli Weissensee befagyott tavának hála, a leghidegebb hónapokban még a korcsolyázásban is kipróbálhatjuk magunkat. Nassfeld gyönyörű hegyei és elsőrangú szolgáltatásai mindenképpen hívogatóan hatnak.

Irány Nassfeld!

Dachstein West

Dachstein, Ausztria, síelés

Dachstein, Ausztria, síelés Shutterstock

Felső-Ausztria és Salzburg tartomány határán fekvő Dachstein West elsősorban a családok számára ideális választás. Összesen 51 kilométernyi sípályával rendelkező centrum könnyen átlátható pályarendszere leginkább könnyű és közepesen nehéz terepeket tartogat, izgalmas gyermekszigetekkel tarkítva. Így kezdő és kisgyermekes sízők számára tökéletes választás, de aki az izgalmakat keresi, annak a "Wilde Hilde" feketepálya 67%-os lejtője nem fog csalódást okozni. A sípályákat modern és sok esetben fűtött liftekkel lehet megközelíteni. A szórakozás teljes élményét az éjszaka is használható pályaszakaszok és a különféle ugratókkal ellátott snowpark garantálja. Mindezeken felül találni még itt egy versenypályát is. A finom ételeket és italokat kínáló hüttékben nemcsak pihenni és feltöltődni lehet, de még a wifi használat is biztosított. 

Osztrák sí ajánlatainkért kattints!

Ha kicsit sok lenne a hegyekből, szép hóból és a síelésből, akkor hasznos információ lehet, hogy a közelben wellnessre ugyancsak van lehetőség, köszönhetően a Bad Ischl fürdőnek. Ha időnk engedni, akkor érdemes picivel nagyobb kitérőt tenni és legalább egy fél napot eltölteni Salzburg meseszép városában. Itt a Mozart-golyók habzsolása mellett hamisítatlan városnéző túrán vehetünk részt. A klasszikus hangulatot idéző macskaköves utcák, a város fölé magasodó Hohensalzburg vára csak néhány ok Salzburg felkeresése mellett.

Irány Dachstein West!

Turracher Höhe

Ausztria, befagyott Turracher See

Ausztria, befagyott Turracher See Shutterstock

A szintén Karintia tartomány részét képező Turracher Höhe igaz, nem oly hatalmas, de legalább annyira tökéletes úti cél, mint Nassfeld. A Turracher See körül kiépített síközpont több, mint 40 kilométer hosszú és változatos nehézségi fokkal bíró pályákkal rendelkezik. Ezen felül találunk még itt funparkot és közel 15 kilómtéter hosszú sífútópályát is, aminek egy szakasza Európa legnagyobb cirbolya erdején vezet keresztül.
Érdemes tudni, hogy Turracher Höhe pályái 1400-2200 méter magasságban fekszenek, így hóban garantáltan nem szenvednek hiányt. Az éjszakai sízési és szánkózási lehetőségek mellett még a bobozást is ki lehet próbálni. A síterep mindent megtesz a vendégek magas színvolnalon történő kiszolgálásáért, akár még sípálya-komornyik segítéségét is igénybe vehetjük, aki segít nekünk személyre szabottan megszervezni a tökéletes téli vakációt. A pályánál található hüttékben figyelmes kiszolgálás mellett kóstolhatjuk meg az ínycsiklandó, klasszikus osztrák ételeket. További plusz pont, hogy az említett tó arra kijelölt részén még korcsolyázni is lehet. Érdemes kipróbálni!

Irány Turracher Höche!

2020.11.03. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.