Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Az 5 legjobb síközpont Ausztriában

A legjob síközpontok Ausztriában

A legjob síközpontok Ausztriában Shutterstock

Ausztriáról köztudott, hogy az alpesi síelés bölcsője. Az összesen 7200 kilométernyi, lejtőkön és nyolc gleccseren át vezető osztrák síközpontok a világ legjobbjai közé tartoznak. A szomszédainknál való síelés a magyar turisták számára is igencsak vonzó, legfőképp a közelsége, a megfizethető árak és az itt megtalálható, különböző nehézségi szintű pályák miatt.

Skicirkus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn

Skicirkus, Salzburg

Skicirkus, Salzburg Shutterstock

A Skicirkus a Salzburg környékén található, legjobb minőségű síközpontok egyike, ahol nagyszerűen összekapcsolódó, kiépített, 270 km hosszú sípálya található. Az egész síközpont Ausztria három legnagyobbja közé tartozik. Széles, végtelen sípályák és lenyűgöző kilátás vár itt Rád. Annak ellenére, hogy a tengerszint feletti magasság alig éri el a 2000 métert, a sípályák minőségét a hatékony hóágyúzás biztosítja. A legelégedettebbek a közepesen tapasztalt és a tapasztalt síelők lesznek. A régió nem csupán klasszikus síüdülést kínál, hanem olyan nagyszerű hegyi élményeket is, amelyeket biztosan nem fogsz elfelejteni.

Nézd meg legkedvezőbb téli ajánlatainkat

Schladming Dachstein

Schladming Dachstein, Ausztria

Schladming Dachstein, Ausztria Shutterstock

A Schladming Dachstein síközpont a Stájerországgal közös területen található, és a Ski Amade komplexumhoz tartozik. Ez a legnagyobb osztrák síközpont például olyan síbérletet is kínál, amely 270 lanovka, sífelvonó és 860 kilométernyi sípálya használatát biztosítja. A Schladming Dachstein sícentrum központja a középkori Schladming városa, amelynek szívét a négy hegycsúcson (Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen és Reiteralm) át vezető sípályák alkotják. A síközpont 235 kilométernyi lesiklópályát és 490 kilométernyi sífutópályát kínál a síelés szerelmeseinek.

Ausztriai síparadicsomok, ahol a gyerekek ingyen síelhetnek

Ez is érdekelhet:

Ausztriai síparadicsomok, ahol a gyerekek ingyen síelhetnek

Nassfeld

Nassfeld, Ausztria

Nassfeld, Ausztria Shutterstock

A Nassfeld-i síközpont a legnagyobb és a legmodernebb Karintiában, és egészen Olaszország határáig húzódik. A 110 kilométernyi lejtővel ugyanúgy megbirkóznak a tapasztalt síelők, ahogyan a gyermekes családok is. Nassfeldben főleg a ritkásabb, fűvel borított legelőkön síelnek, a hegycsúcsokon a pályák érintik a mészkő sziklákat, amelyek gyönyörűen kiegészítik a csodálatos tájat. A síközpont ideális feltételeket nyújt a carving-hoz, freeride-hoz és a snowboardozáshoz is. Szeretnél éjszaka is síelni? A Carnia sípályán találsz egy 2,2 km hosszan megvilágított szakaszt is.

Érdekességek:

  • A 19. század végén Mathias Zdarsky Bécsben szabadalmaztatta találmányát, a stabilizáló kötést.
  • A legelső híres síverseny Ausztriában 1893-ban került megrendezésre.
  • A világ legelső sípályáját 1904-ben nyitották meg a nagyközönség előtt, az Arlberg-hágó közelében.

Dachstein West

Gosau-tavak, Dachstein West

Gosau-tavak, Dachstein West Shutterstock

A Dachstein West síközpont Felső-Ausztriában található. Dachstein West kulcsfontosságú központjai Gosau, Russbach és Annaberg, amelyek jól kapcsolódnak össze a főúton keresztül, és tömegközlekedéssel is kényelmesen megközelíthetőek. Ugyan Felső-Ausztria legnagyobb síközpontjáról van szó, a sípályák hossza azonban körülbelül 85 kilométernyi. A sífutók azonban örülni fognak, akikre körülbelül 190 kilométernyi sípálya vár. A magas szintű infrastruktúra a gyermekeket célozza meg (oktató játszóterek, óvodák, gyermekmegőrzés, szánkópályák), így Dachstein West elsősorban a családok kedvencévé vált.

Sella Ronda – a híres olasz síközpont

Ez is érdekelhet:

Sella Ronda – a híres olasz síközpont

Kitzbühel

Kitzbühel, Ausztria

Kitzbühel, Ausztria Shutterstock

A Kitzbühel/Kirchberg síterület már a Tiroli tartományba esik. A legendásan meredek Streif lejtő mellett számos olyan pályát is kínál, amelyek ideálisak kezdők számára is. A lejtők hossza összesen körülbelül 180 kilométert tesz ki. Az egész síközpont egy hihetetlenül nagy (463 ha) területen helyezkedik el, aminek köszönhetően hatalmas szabadtéri terület érhető el. Kitzbühel határán a völgyben található összes gyermekfelvonó ingyenesen használható. A Kitzbühelben való síüdülés keresése során vedd figyelembe a Hahnenkammban zajló verseny időpontját is, hiszen a szálláshelyek jóval a verseny előtt elfogynak, nem beszélve az arról, hogy a síszezonban ebben az időszakban a legdrágábbak.

Síelés a svájci Alpokban

Ez is érdekelhet:

Síelés a svájci Alpokban

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.