Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Sella Ronda – a híres olasz síközpont

Sella Ronda

Sella Ronda

Minden síelő álmodott már olyan csendes, behavazott környzetről, ahol csak a hegyek és az erdők társaságában élvezheti a gyönyörű panorámát és a remek hóviszonyokat – miközben a valóságban általában olyan helyek mellett döntünk, ahol a családunk vagy a barátaink körében jól el tudjuk ütni az időt, és erről változatos sípályák, illetve remek szolgáltatások gondoskodnak. Ha nem szeretnél dönteni a vágyaid és a lehetőségeid között, akkor az olaszországi Sella Ronda lesz a te helyed!

Sella Ronda már hosszú idő óta egy közkedvelt síközpont. A Gruppo Sella hatalmas hegycsúcsát egy nap alatt is körbesíelheted, ahol 400 km hosszan, nem kevesebb, mint 250 pályán élvezheted a kilátást. Régebben 4 különálló központ alkotta, amelyek összekapcsolásából egy egészen különleges síélmény született. A sí-körhinta 2 útvonalra osztódik – az egyik az óra járásával megegyező, a másik azzal ellentétes. Ennek köszönhetően mindig új pályán síelhetsz, elegendő követned a kört.

Hogy tervezd meg az utazást?

Mivel ilyen körpálya csak itt, Olaszországban található, az idelátogatók gyakran tartanak attól, hogy túl sok turista lesz a helyszínen. Ha te is ettől tartasz, ninc smás dolgod, mint ügyesen kiválasztani az időszakot, illetve a konkrét napokat. Érdemes két napra elosztani a lesiklásokat, ha mindkét irányt ki szeretnéd próbálni. A tapasztaltabb síelők általában 4 óra alatt járják be az egyik irányt. A turisták többnyire az első két napra tervezik az oda-vissza körbesíelést, amíg még van erejük és elegendő lelkesedésük. Ennek megfelelően a legnagyobb telítettség a hét elején várható, és általában szombatonként cserélődnek a turnusok.

Val Gardena, Sella Ronda

Val Gardena, Sella Ronda

Mit érdemes magunkal vinni?

Természetesen sífelszerelést és meleg ruhát: a főszezon nem meglepő módon a hideg hónapokra esik, decembertől áprilisig tart. Összesen több, mint 200 felvonót találsz a síközpontban. A kényelmes körbejáráshoz és az összes lehetőség kipróbálásához érdemes bérletet váltani. A legkedvezőbb az egész napos Dolomiti Superski, amely felnőtteknek 48€, gyerekeknek 34€. Ezzel a bérlettel további 100 km pályát élvezhetsz (Marmolada, Alp si Suis). Érdemes elegendő pénzzel útra kelni, illetve megkérdezni az eladótól, melyik bérlet mit tartalmaz pontosan.

Sella Ronda egyes helyszínei

Alta Badia - ideális helyszín a családok és a tapasztalt síelők számára egyaránt. Az 1500 m tengerszint feletti magasságban változatos pályákat találsz. Gran Risa a legismertebb pályája, ahol minden decemberben Világversenyt rendeznek.

Val Gardena - ez a rész egy kicsit más. A műhónak köszönhetően kedvelt tavaszi helyszín, ahol nem csak a síelést élvezheted. Kipróbálhatod a műlesiklást, a sífutást vagy megpihenhetsz a hütték valamelyikében.

Arabba - a 3000 méteres tengerszint feletti rész pályái inkább a tapasztaltabb versenyzőknek kedvez. Legmagasabb pontja, a Punta di Penia a hegymászók kedvence is.

Val di Fassa E Carezza - a negyedik és egyben az utolsó központ, amely a Gruppo del Sella és a Marmolada csúcsa között található.

Síelés Sella Ronda-ban

Síelés Sella Ronda-ban

Ha nem csak a síelés miatt keresed fel a központot, akkor látogass el a környező falvakba is; felvonóval feljuthatsz a Marmolada gleccserére, de kihasználhatod ki a hotelek wellness szolgáltatásait is. Jó időben a Dolomitok csodás látványát is hiba éenne kihagyni, akár a szállodai szobád kényelméből, akár a gleccser tetejéről – ami biztos, hogy az utad végére bele fog szeretni a Sella Ronda csúcsaiba.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.