Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Ausztriai síparadicsomok, ahol a gyerekek ingyen síelhetnek

Ha szeretsz Ausztriában síelni, és gyermekeid is vannak, biztosan elgondolkodtál már egy családi síelésen az Alpokban. Attól tartasz, hogy egy ilyen kirándulás egy vagyonba fog kerülni? Nem biztos, hogy megalapozott a félelmed – egy jó választással, például egy olyan síközponttal, ahol a gyerekbérlet (szinte) semmibe nem kerül, a családi síelés nem elérhetetlen álom!

Ausztria számtalan síközponttal rendelkezik – és ahogy az lenni szokott, ezek többsége nagyon kedvelt A síelők, ezen belül is elsősorban a gyerekes családok számára emiatt gyakran kedvezőbb, költséghatékonykonstrukciókat is kínálnak. Lássuk azokat az osztrák helyszíneket, ahol kedvezményes bérletet kínálnak a gyerekeknek, ezzel is a családbarát hozzáállás mellett voksolva.

Mindjárt az elején egy örömhír azoknak a szülőknek, akiknek a gyermeke még nem érte el a 6 éves kort: Ausztriában a legtöbb síközpontban a 6 éven aluli gyermekek számára ingyenes a bérlet. Minden további betöltött életévvel csökken az elérhető kedvezmények köre és mértéke, de azért így is van miből válogatni!.

Szóval hova érdemes menni6 évnél idősebb gyerkőccel?

8 éves korig ingyenes síelés:

Például az Ischgl és Obergurgl síközpontok tartoznak ide.

10 éves korig ingyenes síelés:

10 éves korig ingyenes síelést biztosít gyermeked számára Stubaital, vagy az ún. „Bambini-Freikarte“-val a Kaunertal és Pitztal síközpontok. Érdekes lehetőség még az ún. „Schneemannkarte“ (vagyis „Hóember-kártya“), ezzel 10 éves korig az egész napos bérlet csak 3€-ba kerül. Ilyet kínál többek közt Heiligenblut, Hinterstoder, Hochficht, Hochkar, Kasberg, Kössen, Ötscher és Wurzeralm.

12 éves korig 1€-s síelés:

A karintiai Bad Kleinkirchheim ún. „Familieneuro“ ajánlattal várja a családokat. Ha a szülők legalább 6 napos bérletet vásárolnak, a gyerekbérletet 12 éves korig mindössze napi 1€-ért kapják meg a kiskorúak.

15 éves korig ingyenes síelés:

A főszezon után a gyerekeknek ingyenes bérlet jár, ha a szülők az alábbi lehetőségek közül választanak:

  • legalább 2 napos bérletet vásárolnak a Kreischberg Murau pályáira,
  • legalább 3 napos bérletet a SkiWelt Wilder Kiaser Brixental lejtőire,
  • 4 napos bérletet a Dachstein West pályáira,
  • vagy 6 napos bérletet az egész Ski Amadé területére.

16 éves korig ingyenes síelés:

Alpbachtal vagy Wildschönau területein szintén ingyenes bérlet jár 16 év alatti gyerekeknek a főszezon után, ha a szülők legalább 3 napos bérletet vásárolnak. A főszezon végeztével Kleinwalsertal pályái minden vasárnap ingyenesek.

19 éves korig (szinte) ingyenes síelés:

A 19 év alattiak minden szombaton (a főszezont is beleértve) 10€-ért síelhetnek Saalbach Hinterglemm és Zell am See területein. Ski Amadé pályáin szintén érvényes, hogy minden 3. és további gyerek (vagy 19 év alatti fiatal) ingyen kaphat bérletet.

Fiatal síelő

Fiatal síelő

Milyen feltételek mellett kaphat gyermeked Ausztiában ingyenes bérletet?

Kerüld el a félreértéseket és készülj fel az ausztriai út előtt. Elsősorban szinte minden helyszínen feltélel, hogy legalább az egyik kísérő szülő vegyen bérletet. A pénztárnál fontos igazolni gyermeked életkorát, ehhez az útlevél vagy a zemélyigazolvány lehet a legkényelmesebb. Néhány síközpontban csak a gyermekről készült fényképpel kaphatjuk meg ingyen (vagy kedvezménnyel) a bérletet. Ezt elkészítik a pénztárnál, de a biztonság kedvéért magaddal vihetsz egy igazolványképet az utazásra. A saját igazolványaidról se feledkezz meg – van, hogy szükséges igazolni a rokoni kapcsolatot a gyerekkel, illetve a családi bérleteknél elkérhetik a lakcímét is.

2017.11.07. Leona Tomšů

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.