Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Síelés a svájci Alpokban

A svájci Alpok gyönyörű tájai

A svájci Alpok gyönyörű tájai

Mi jut eszedbe Svájc hallatán? Luxusórák, bankok vagy a csoki? Esetleg a lenyűgöző természet? Utóbbi esetben van pár remek ötletünk, hogy hogyan élvezd ki a síelés örömeit a csodás Svájcban!

Miért pont a svájci Alpok?

Talán azért, mert a legmodernebb technológiával, alagutakkal, hegyi vonatokkal és alaposan kiépített központokkal rendelkezik. Ami a síelést illeti, a svájci Alpok minősége megegyezik a francia hegyekével. Ráadásul itt magasodnak olyan hegycsúcsok is, mint az Eiger, a Jungfrau legkeletibb csúcsa, vagy a Matterhorn, a világ egyik legszebb hegycsúcsa. Érezd át az igazi hegyi falvak, házak és templomok mágikus hangulatát. Nagy előnye még, hogy több nyelven is remekül boldogulhatsz.

Síelés Svájcban

Síelés Svájcban

A svájci síközpontok

A nagy tengerszint feletti magásságnak köszönhetően bőséges hóréteg fedi a síközpontok pályáit. A svájci Alpok ismert még a magas minőségű szolgáltatásairól is. A jobb központokban azonban magasabb árakkal is kell számolnunk. A kevésbé tehetős síelők is megtalálhatják azonban a számukra megfelelő szállást, ezek költsége nagyjából az osztrák árakkal egyezik meg. Az exkluzív szállodáktól kezdve a stílusos panziókon át egészen a kisebb, egyszerű szállásokig minden fellelhető.

A svájci síközpontokat 5 fő területre lehet osztani. Nyugatról kelet felé haladva: Berner Oberland, Wallis, Nyugati-Alpok, Közép-Svájc, Keleti-Alpok és Graubünden. Az egyik legkedveltebb központ, a Berner Oberland gyönyörű tájával és bőséges lehetőségeivel vár.

Berner Oberland, svájci Alpok

Berner Oberland, svájci Alpok

Budapesthez a Samnaun (840 km, 8,5 órás út) síközpont van a legközelebb. Az Oberes Toggenburg pályái sincsenek sokkal messzebb (900 km, 9,5 óra út). Ellentétben a legtávolabbi svájci központ, Val d´Hérens több, mint 1200 km-re és majdnem 13 órás autóútra található Budapesttől.

Saas Fee, Svájc

Saas Fee, Svájc

A svájci Alpokban mindenféle pályát megtalálsz. A tapasztaltabbak számára vonzó lehet St. Moritz, Zermatt, Davos, Samnaun, Jungfrau vagy Verbier-ben az extrém sípályák. A kellemes családi síelést Savognin, Aletschi, Obertoggenburg vagy Arose pályáin élvezheted, amelyek kiválóak az egészen kezdők számára is.

Nyári síelés Svájcban

Nyáron több svájci gleccseren is van lehetőség síelni, mint például a Zermatt síközpontban, a Klein Matterhorn pályáin, amit „autómentes helynek“ is neveznek. Az egyetlen használható közlekedési eszköz a hegyi vonat vagy a felvonó. A Zermattba látogatók élvezik az egész évi síelési lehetőségeket, de emellett luxus és számtalan turisztikai lehetőség is várja őket.

Zermatt Ski Paradise a nyári szezonban

Zermatt Ski Paradise a nyári szezonban

A Les Diablerets gleccserről sem feledkezhetünk meg, amely Svájc délnyugati részén, a Fribourg kantonban található. 3 felvonó, 1 üléses felvonó és 6 kék pálya várja a síelőket. A nyári szezonban főleg a snowboardosoknak ajánlott.

A Mont Fort gleccser (Verbier), a Les Quates Valléss négy völgy között található, ahol színvonalas tavaszi és nyári síelést biztosít. Az itteni fekete pálya inkább a profiknak ajánlatt, de alatta piros és kék pályák is húzódnak.

Engelberg városa is nyári síelést kínál. Közép-Svájcban a Titlis csúcsairól síelhetünk a leghosszabb pályákon.

Felvonó Titlisben

Felvonó Titlisben

Sífutóknak, snowboardosoknak és síelőknek egyaránt nyári kikapcsolódást nyújthat még a Plaine Morte gleccser (Crans Montana), ahol 3 felvonó és egy sífutó pálya is megtalálható.

Attól függetlenül, hogy melyik központot választod, biztos lehetsz benne, hogy a svájci Alpok magával fog ragadni az eleganciájával, a romantikus falvaival, a szépséges tájával és a nagyszerű kilátásokkal.

Címke:

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.