Megnyitás | Vissza a főmenühöz

A legkedveltebb tunéziai üdülőhelyek

Tunéziáról tudjuk, hogy remek úti cél – da he elköteleztük magunkat mellette, akkor még egy fontos választás vár ránk: a megfelelő üdülőhely kiválasztása. Itt megtalálod a nyüzsgő városi életet, a gyönyörű természetet és a romantikus séták lehetőségét a kanyargós utcákon. A szállodai üdülőhelyeket gyakran a városoktól néhány kilométerre hozták létre, de nincs okod tartani ezektől a mesterségesen létrehozott szállodai paradicsomoktól, tökéletesen alkalmasak ugyanis az igazi, keleti hangulat megtapasztalására.

Tunéziai építészet

Tunéziai építészet

A legolcsóbb közlekedési eszköz Tunéziában az autóbusz. Rendszeresen közlekedik, de a menetrendben nem igazán lehet megbízni. A buszra a hátsó ajtón szállj fel, ahol a kalauztól tudsz majd jegyet venni. A város és a szálloda között nyugodtan használd a megbízható, sárga taxikat. Az ár általában alkuképes, de az eredeti ajánlat is kifejezetten gazdaságos. A legjellemzőbb közlekedési eszköz az ún. louage - ezek nyolcszemélyes kisbuszok, amelyek előre rögzített szakaszokon járnak, és le kell inteni őket. Mindig fehér színűek, kék vagy piros csíkkal. Hogy milyen üdülőhelyeket látogathatsz végig a fenti módokon, azt az alábbiakban igyekeztünk összeszedni.

Az elegáns Mahdia

Azt mondják, hogy Tunézia gyakori látogatói örömmel térnek vissza újra meg újra a Monastirtól 35 km-re délre fekvő Mahdiára. A történelmi várost a főníciaiak alapították, később azonban az arabok hatalmas falakat építettek, és elválasztották a partszakasz történelmi részét a tengerparton fekvő félszigettől. A műemlékek szerelmesei kedvelni fogják a helyet. Mindenképpen látogasd meg a 16. században épült Borj Mahdia erődöt, a Skif Kahl monumentális kapuját, és a romantikus halászkikötőt. Mahdiára ezeken kívül még főleg a gyönyörű strandok miatt járnak. A fehér homok éles kontrasztban áll a türkizkék tengerrel. A lassan mélyülő tengerpartot szeretni fogják a gyerekes családok, vagy az úszni kevésbé tudók is.

Mahdie erőd romjai

Mahdie erőd romjai

A kényelmes Monastir

Monastir tulajdonképpen egy átlagos tunéziai város. Nagy előnye a nemzetközi repülőtér közelsége, és a jó összeköttetés a szomszédos üdülőhelyekkel (Sousse, Mahdia). Sétálás közben látogasd meg az óvárost (Medina), amely számos üzlettel, kávézóval és kanyargós utcákkal vár. Nem lehet kihagyni az első tunéziai elnök, Habib Bourguiby fenséges, csodálatosan díszített mauzóleumát sem. A szép, 10 km hosszú, homokos strand pálmafákkal szegélyezett, így könnyen találhatsz egy csendesebb részt is, ha arra vágysz. A számos vízisportközpont különféle motoros, és nem motoros tevékenységeket kínál. Ha szereted a golfot, biztosan hallottál már a közeli 18 lyukú golfpályáról, a Palm Links Golfról.

Mauzóleum Monastirban

Mauzóleum Monastirban

Irány Tunézia!

A történelmi Sousse

A harmadik legnagyobb tunéziai várost, Sousset az időszámításunk előtti 11. században alapították a föníciaik, ennek megfelelően minden sarkán egy szelet történelmet találsz. A 9. századból származó, megerősített mecsetbe csak muszlimok számára engedélyezett a belépés. Az egész tengerpartra, illetve az óvárosra gyönyörű kilátás nyílik a város erődítményének részét képező Khalef toronyból. Az ősi központhoz egy kicsi, fedett piactér kapcsolódik, de szokatlan élményt kínál a híres halpiac meglátogatása is. A helyi strandok fehér homokját pálmafák, és a szállodák pontos alakzatban felhúzott napernyői szegélyezik.

Napnyugta Sousse-ban

Napnyugta Sousse-ban

A zöld Tabarka

A dombos táj, az enyhébb éghajlat és a búvárkodásra alkalmas tenger mind Tunézia északi részén, az algériai határnál találhatóak. A kisebb, békés város a többi üdülőhelyre csak homokos tengerpartja és sziklái miatt emlékeztet. Tabarkában gyönyörködhetsz a zöld hegyeket átszelő folyókban, élvezheted a nyugodt légkört és a búvárkodást. Egy bérelt autóval érdemes ellátogatni a néhány kilométerre található, romantikus kis strandokra is. Ha szereti a természetet, és nem zavar, hogy az igazi strandidő errefelé kicsit rövidebb (májustól októberig tart), akkor Tabarka biztosan nem fog csalódást okozni.

Tabarka

Tabarka

A romantikus Port El Kanatoui

A viszonylag fiatal Port El Kantaoui üdülőhely Sidi Bou Said minájára, a 70-es évek végén épült, és romantikus légkörével igazán magával ragadó. A szállodák alacsony, díszes épületei szépen gondozott parkokkal váltják egymást. A kikötőben luxushajók tömkelegét találod. Ha nem vágyódsz a tunéziai piacok nyüzsgésére, akkor itt a nyugalom oázisa vár, miközben a széles, homokos tengerpart is tökéletes kikapcsolódást biztosít.

Port El Kantaoui

Port El Kantaoui

A Közkedvelt Djerba

A legnagyobb tunéziai sziget egy igazi örökzöld sláger. A gyönyörű tengerpartok vetekednek a görög partokkal. A szállodai üdülőhelyeken sporteseményekre, animációs programokra és egyéb izgalmak tömkelegére számíthatsz. Ha viszont inkább kicsit egyedül szeretnél lenni, ülj be egy friss mentateára valamelyik helyi kávézóba. Érdekes látnivalókat találsz Houmt Souk városában is hagyományos piacokkal, mecsetekkel, zsidó zsinagógákkal és szép kikötővel körülvéve.

Djerba

Djerba

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.