Megnyitás | Vissza a főmenühöz

A legszebb tengerpartok a kagylók szerelmeseinek

A legszebb tengerpartok a kagylók szerelmesei

A legszebb tengerpartok a kagylók szerelmesei

A tengerparti napozás és pihenés nem a te világod és nem hódolsz semmilyen vízi sportnak sem? Sebaj -az időt különleges kagylók gyűjtésével is eltöltheted és még az is lehet, hogy valami igazán különleges darabra bukkansz. Kiválasztottuk Neked a legszebb tengerpartokat a kagylóvadászathoz.

Agios Dimitrios, Görögország

A kellemes homokos és kavicsos Agios Dimitrios patkó alakú strandja 14 kilométerre észak-keletre fekszik Patitiri városától. Az Alonissosi sziget egyik legjobb strandjának tekintik. Az itt található víz az egyik legtisztább a világon. A strand könnyen megközelíthető, Patritiriből csupán egy óra az út. Rengeteg sündisznó található itt, vigyázzatok rájuk. Ha csendes, nyugodt nyaralásra vágysz, Agios Dimitros ideális lesz számodra.

Agios Dimitrios, Görögország

Agios Dimitrios, Görögország

Albufeira, Algarve, Portugália

A gyönyörű homokos és kristálytiszta vízzel körülvett tengerpart mellett, eljuthatsz az ország déli részén található Albufeiraba is, az egykori halászfaluba. A turisták nem csak a történelmi emlékek miatt érkeznek ide, hanem a homokköves sziklákkal körülvett csodálatos tengerpartok miatt is. A nagy, homokos Praia dos Pescadores tengerpart szinte mindig telített, hiszen az egyik legszebb. Néhány itt található fosszilis kagyló akár 23 millió éves is lehet.

Albufeira, Portugália

Albufeira, Portugália

Barricane Beach, Devon, Anglia

A lenyűgöző és kissé eldugott Barricane tengerpart minden bizonnyal lenyűgöz majd a szépségével. Tudományos szempontból az Egyesült Királyságban ez az egyik legjobb hely a kagylók gyűjtésére. Órákat tölthetsz itt azzal, hogy csak ülsz és élvezed a nyugalmat a gyönyörű kilátással, de a környező sziklákat vagy sziklás medencéket is felfedezheted. A tengerparton egy kis kiülős kávézó is található.

Barricane Beach, Devon, Anglia

Barricane Beach, Devon, Anglia Nilfanion

Guiones Beach, Costa Rica

A széles, árnyék nélküli, azonban hét kilométer hosszú fehérhomokos Guiones tengerpart az aprócska Tico Nosara falutól nyugatra található. Évtizedek óta leginkább a szörfösök körében ismert. Manapság a helyiek igyekeznek megőrizni a part egyediségét, és annak természetes báját. A kevésbé tapasztalt szörfösök számára elegendő iskola is található itt. A part szépsége különösen naplementekor kiemelkedő. A helyi parttól gondozott strandjai kék zászlót kaptak érintetlenségükért. Ha nem vagy a szörfözés szerelmese, akkor érdekes lehet számodra a rengeteg kagylóval teli, hosszan elnyúló, márványos homok.

Guiones Beach, Costa Rica

Guiones Beach, Costa Rica Donar Reiskoffer

Koh Thmei, Kambodzsa

A hosszú pálmafákkal árnyékolt homokos tengerpart a kikötőtől keletre, egy gyönyörű szigeten fekszik, amely a fürdőzésre és a korallok feletti sznorkelezésre ösztönöz, kivéve az esős évszakokat. Ilyenkor ugyanis csökken a láthatóság. Száraz időszakban azonban ez javul. Bárki, aki az érintetlen természet közepén keresi a nyugalmat, esetleg a madarak, pillangók és a gazdag víz alatti világ megfigyelésére vágyik biztosan élvezni fogja. A kikötőtől nyugatra fekvő partot több ezer csillogó kagyló borítja.

Koh Thmei, Kambodzsa

Koh Thmei, Kambodzsa

Sanibel Island, Florida, USA

Rengeteg kagylóval büszkélkedhet a Sanibel Island szigetén található tengerpart. Tulajdonképpen folyamatosan a világ egyik legjobb tengerpartjának nevezik ki a kagylókereséshez. Egy hosszú és széles, apró kagylókkal teli homokos part vár, ahol a kagylók gyűjtésével órákon keresztül elszórakozhatsz. A szigeten az egyik úticélod a kagylómúzeum is lehet, ahol több ezer kagylót csodálhatsz meg, az apróktól kezdve a színeseken át a hatalmasokig. A sziget annyira népszerű lett, hogy a hotelek a szobákat a kagylók tisztításához alkalmas speciális szappannal és íróasztallal hirdetik.

Sanibel Island, Florida, USA

Sanibel Island, Florida, USA

Shell Beach, Shark Bay, Ausztrália

A Shark Bay egy sekély öböl Nyugat-Ausztráliában, amely körülbelül 650 kilométerre fekszik Perth városától. A növény- és állatvilág szempontjából is értékes területet, illetve annak rendkívüli természeti kincse miatt (1991-ben) az UNESCO világörökség része lett. Az öböl déli részén húzódik a híres Shell Beach, ahol majd 10 méter magasan vannak felhalmozódva az apró, fehér kagylók. A hófehér kagylós, 60 km hosszú és 1 km széles, sekély tengerparton nem tolonganak az emberek. A parttól 300 méterre a víz maximum térig fog érni.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.