Megnyitás | Vissza a főmenühöz

A strandidő megérkezett – mutatjuk, hova!

A strandidő megérkezett

A strandidő megérkezett

A tavasz lassú beköszöntével alig várjuk már, hogy egy kis nap érje arcunkat és feltöltsön energiával. A meleg édes érintése azonban felébreszti a vágyat, hogy még többet akarjunk belőle – sokan ilyenkor esünk csak igazán kétségbe, hogy jó, jó ez a tavasz, na de mikor lesz már végre nyár? Nos, ha a hegy nem megy Mohamedhez… akkor mi is elutazhatunk egy csodás tengerparti országba, ahol már javában tombol a strandidő: nyugodtan élvezhetjük a tenger hullámait, vagy a nap melegét a bőrünkön, miközben a kellemesen sós tengerillat még inkább ellazítja testünket és lelkünket.

Egyiptom és a Vörös-tenger csodái

E lenyűgöző történelmi múlttal rendelkező országról már oly sok bejegyzésben esett szó, azonban egyedi szépsége miatt nem bírtam ki, hogy ne írjak róla ismét.

Egyiptom gazdag történelmének hála rengeteg programmal várja az ide látogatókat, ugyanakkor fenséges tengerpartjai is legalább ekkora csáberővel bírnak.

Egyiptomi strand

Egyiptomi strand

A Vörös-tenger tömérdek felfedezésre váró víz alatti szépséget rejteget, melyekkel egyszerűen képtelenség betelni. Nem csoda hát, hogy a Sínai-félsziget korallzátonya a búvárok egyik legkedveltebb merülőhelyévé vált. Majdhogynem átlátszóan tiszta vizében rácsodálkozhatunk bolygónk kékségbe rejtett élővilágára, mely olyannyira csodás, hogy azonnal rabul ejti a tekintetet. Aki tart a hagyományos búvárkodástól, választhatja a snorkelezést is, így nem kell megtagadnia magától a tenger kincseinek látványát. Az esetben sem kell lemondanunk a mélység titkairól, ha nem tudunk úszni, vagy csak félünk a nyílt víztől, hiszen vannak már olyan sétahajók, melyek vízben lévő részeinek üvegablakain és -fenekén keresztül kényelmesen, száraz ruhában nyerhetünk bepillantást a tenger víz alatti életébe. Természetesen a vízfelszín felett is akad bőven olyan program, melyet kipróbálhatunk, ezek közé tartozik például a a windsurfing.

Búvárkodás a Vörös-tengerben

Búvárkodás a Vörös-tengerben

A tenger élvezésén túl lehetőségünk nyílik tevehátra pattanni és egy élménydús túrát tenni a sivatagban, meglátogatva a beduin közösségeket. Ha mégis úgy véljük, ez a közlekedési forma nem számunkra lett kitalálva, akkor sem kell lemondanunk a sivatag felfedezéséről, hiszen akár sivatagi quad-túrán is részt vehetünk, ahol a homokdűnék közt száguldva hódolhatunk a vezetés szenvedélyének.

Az inkább passzív pihenés kedvelői számára is tökéletes választás Egyiptom valamelyik kedvelt üdülőhelye, hiszen szinte mindegyik hotel pazar kényelmet, all inclusive ellátást, medencék és csúszdaparkok sokaságát és nyugodt, töltődős tengerparti pihenést biztosít.

Egyiptomi vizicsúszda-park

Egyiptomi vizicsúszda-park

Aphrodité szigete, Ciprus

Ez a Földközi-tengeren fekvő szigetország különös történelmén és műemlékein kívül mesés tengerpartjaival csábítja a turistákat. Fekvésének köszönhetően már március elején is eléri a hőmérséklet a 20 Celsius fokot, ami a tavasz közepére már igazi, nyári meleggé fokozódik. Ennek köszönhetően remek lehetőséget kínál a strandon való napozás élvezéséhez is.

Kék lagúna, Ciprus

Kék lagúna, Ciprus

Mivel Ciprus két részre osztódik, a déli görög és az északi török félre, így bőven van lehetőségünk a választásra.

Ha a görög részen szeretnénk élvezni a tenger kínálta lehetőségeket, akkor elsősorban Ayia Napa városába érdemes ellátogatni, mely nevét az itt található kolostorról kapta. Szórakozóhelyei, éttermei és remek strandjai teszik igazán vonzó hellyé. A Konnos Beach vagy a Nissi Beach igazán kellemes atmoszférájával tökéletes választás a tavaszi strandoláshoz.

Nissi Beach, Ciprus

Nissi Beach, Ciprus

Természetesen a sziget török felén is találhatunk tiszta vízű, homokos partokat, ahol élvezhetjük a tavaszi nyár üdítő melegét. Ezek közül talán a leghíresebb és egyik legszebb a Karpaz Golden Beach, ahol elsősorban a természet szépségeinek csodálatán van a hangsúly.

Karpaz Golden Beach, Ciprus

Karpaz Golden Beach, Ciprus

Ha inkább szórakozási lehetőségekben gazdag partot keresünk, akkor az Escape Beach a tökéletes választás. Itt mindent megtalálhatunk, ami egy tökéletes, strandolós nyaraláshoz szükséges. A napozás mellett lehetőség nyílik búvárkodásra, és egyéb vízi sportok kipróbálására. Esténként pedig hangulatos éttermekben és bárokban szórakozhatunk.

2018.03.14. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.