Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Azok a varázslatos egyiptomi strandok

Egyiptom nemcsak a fáraók és piramisok földje, hanem a szebbnél szebb strandoké is. Megannyi tarka korallzátony és álomszerű partszakasz teszi az ókori világ lenyomatát mai napig megőrző országot egy kiemelkedő úti céllá, ha egy igazi tengerparti vakációra vágytok! Most elvezetünk Titeket a tíz legcsodásabb egyiptomi strandra!

Agiba BeachMarina White BeachStanley BeachLaguna BeachShark's BayZeytouna BeachMakadi BaySoma BayAbu Dabbab BeachHankorab Beach

Áttekintés

Északkelet-Afrikában a Nílus és a sivatag földje várja a felfedezőket. A fáraók idejéből származó évezredes műemlékek és a közel-keleti kapcsolat mellett Egyiptom számos pozitívumot kínál a tengerparti nyaraláshoz: az ország egész évben alkalmas a strandolásra, mivel a hőmérséklet ritkán csökken 25 Celsius fok alá. A víz mindig kellemesen meleg, és a fürdőhelyek felülmúlják egymást a szépségben. A körülbelül három-négy órás repülőút pedig hamar elröppen!

Útikönyv a Vörös-tengerhez

Ez is érdekelhet:

Útikönyv a Vörös-tengerhez

Egyiptom finom homokos strandjai valószínűleg hamar belopják magukat minden napfürdőzni vágyó turista szívébe, ugyanakkor a családok és a vízi sportokat űzők is ritkán csalódnak. Rengeteg szabadidős és gasztronómiai ajánlat között válogathattok a parton, így fenntartható a változatosság a nyaralás alatt is. A helyszínek java fejlett infrastruktúrával rendelkezik, beleértve a kellemes szállodákat, ahol a vendégek különleges kulináris élményekkel gazdagodnak!

1. Agiba Beach

Az egyiptomi Földközi-tenger partján, Marsa Matruhtól mintegy 24 km-re nyugatra fekszik az Agiba Beach. Az ország egyik legnépszerűbb strandja, ami leginkább a város közelségének tudható be. Mivel ez egy szabadstrand, minden látogató számára nyitva áll. A helyszínen bérelhető napernyők gondoskodnak a napsugárzás elleni védelemről. Ráadásul a partszakasz sziklák ölelésében helyezkedik el, ezért nyáron sem jellemző a kibírhatatlan hőség.

A türkizkék vizű Agiba Beach

A türkizkék vizű Agiba Beach

A már említett sziklák igazán festőivé teszik az öböl panorámáját – és nem mellékesen a gondosan elkészített fényképeket is lenyűgözővé varázsolják. Sokaknak kedvez, hogy a mély vízben található nagy kövek megvédik a strandot a hatalmas hullámoktól. Ebben a nyugalmas, sekély vízben az úszni nem tudók és a gyerekek különösen biztonságban érzik majd magukat. A körülbelül 40 méter hosszú strand könnyen belátható, valamint világos homokkal és türkizkék vízzel nyűgözi le az embert. Annak ellenére, hogy az Agiba Beach nagy népszerűségnek örvend, mégis nyugalmasnak mondható. Ideális egy hosszú, pihentető naphoz a tenger közelében!

2. Marina White Beach

A Marina White Beach északi irányban fekszik El Alamein történelmi városától, illetve Alexandriából is könnyedén megközelíthető. A tenger színe olyannyira kék, hogy minden bizonnyal a Maldív-szigetekkel is versenybe szállhat. A vízből a városokba vezető mesterséges kanálisok mentén kellemes sétákat tehetünk, de akár még úszhatunk is! A strand nem hiába kapta a “White Beach” nevet, hiszen álomszerűen fehér homok borítja a partot. Legyen szó homokvár építésről, napozásról vagy lazításról egy izgalmas könyv társaságában – ez a strand is biztosan alkalmas arra, hogy feltöltsd az energiaraktáraidat!

Pihenés a White Marina Beach-en

Pihenés a White Marina Beach-en

Ha sikerült igazán kipihenni a fáradalmakat, és készen álltok az aktív időtöltésre, akkor a közeli Sheraton utcában számos üzlet, szupermarket és étterem vár. Nem lehet elmenni az olyan helyi finomságok mellett, mint például a falafel, a shawarma kebab és koshari rizs. Az éjszaka itt bulihangulatban telik, így van lehetőség táncra perdülni. Ajánljuk még a Giftun-szigetet is a homokos strandjával, ahol delfineket is megfigyelhettek!

A Közel-Kelet ízei: Egyiptom, Jordánia és Izrael

Ez is érdekelhet:

A Közel-Kelet ízei: Egyiptom, Jordánia és Izrael

3. Stanley Beach

Alexandria központjában a Stanley (vagy Stanli) Beach szintén felkerült erre a listára. A városközponttól néhány száz méterre keletre, egy kis öbölben található, és taxival vagy villamossal könnyen megközelíthető. A régi Stanley-híd fenségesen emelkedik a part fölé – a nevét is erről kapta a strand. A parton egy három emeletes épület található kabinokkal, ami praktikus például az átöltözéshez.

Fürdés a Stanley-hídnál

Fürdés a Stanley-hídnál

Azonban a nyári hónapokban igen zsúfolttá válik ez a privát strand, ezért ebben az időszakban tanácsos kora délelőtt érkezni. Fontos felhívni arra a figyelmet, hogy a Stanley Beach nem kifejezetten gyerekeknek való az erős hullámzás miatt. Másrészt, a híd pilléreiről visszacsapódó hullámok igazán fotogénné teszik a helyszínt. Aki városlátogatást tervez az ókori görög és római látnivalókban bővelkedő Alexandriában, annak a Stanley Beach remek hely a felfrissüléshez!

4. Laguna Beach

Következő úti célunk a Vörös-tengerhez vezet – mintegy négy kilométerre Dahab városközpontjától, a Laguna Beach-hez! Más egyiptomi üdülőhelyekkel ellentétben (mint például Sharm el Sheikh) itt aranyszínű a homok. Többnyire nyugalom és csend uralkodik, ezért kitűnő választás a pihenni vágyók számára. Búvárkodáshoz is kifejezetten ajánljuk.

Kiteszörfösök a Laguna Beach hullámain

Kiteszörfösök a Laguna Beach hullámain

Élvezzétek a finom szemcsés homokot, a türkizkék vizet és a drámai hatást keltő zord hegyeket a háttérben! Napernyők, napozóágyak és étkezési lehetőségek garmadája gondoskodik a kényelmes időtöltésről. A part mentén egészen sokáig sekély a tenger, de a vízi sportok kedvelői is kiteljesedhetnek itt. Számos iskola kínál tanfolyamokat és kölcsönözhető felszereléseket, többek között szörfözéshez és búvárkodáshoz. Örömünkre szolgál, hogy a Laguna Beach és a környék korallzátonyai szépen megőrzöttek, és végtelen, színes víz alatti világot tárnak elénk!

5. Shark's Bay

Sharm el Sheikh vélhetően a legismertebb fürdőhely; ezáltal pedig sokan tartják a legszebbnek egyiptomi strandnak. A Sínai-félsziget déli csücskében található, és olyan álomstrandoknak ad otthont, mint a Shark’s Bay, vagyis a Cápa-öböl. Különlegessége az elhelyezkedésében rejlik: csupán egy keskeny sivatagi nyúlvány választja el a tenger a félsziget hegyeitől. Tehát ezen a ponton találkozik a Vörös-tenger és a sivatag, ami változatos nyaralást ígér. Egyébként érdemes ellátogatni a Színes Kanyonba, valamint Old Sharm óvárosba, ahol keleti hangulatba csöppenhettek, és persze hagyományos egyiptomi szuvenírekkel is gazdagodhattok. Ezen a környéken nincs hiány a luxus szállodakomplexumokból és nívós éttermekből sem.

Sharm el Sheikh aranyhomokos partja

Sharm el Sheikh aranyhomokos partja

Aki az aktív pihenők táborát erősíti búvárkodhat is a Vörös-tengerben, megcsodálva a közeli korallzátonyokat. Nem csak a profik vághatnak neki a varázslatos víz alatti világnak: minden érdeklődő megtalálja a képességének megfelelő búvár- vagy snorkeling tanfolyamot. Ezek a kurzusok gyakran hajókirándulásokkal együtt vehetőek igénybe. Szerintünk ez egy kihagyhatatlan program, mert teknősöket, rengeteg halfajt, rákfélét és korallokat figyelhettek meg a Vörös-tenger hullámai között. Mi több, számos adrenalindús vízi sportág teszi még felejthetetlenebbé a sharm el sheikhi vakációt, beleértve a jetskit, a kiteszörfözést és a wakeboardozást.

6. Zeytouna Beach

El Gouna modern lagúnavárosa nagyjából 20 kilométer távolságra fekszik Hurghada repülőterétől. A területet mesterségesen hozták létre, és a lagúnák Egyiptom legszebb strandjainak adnak otthont. A Mangroovy Beach, széles homokos partszakaszával és lankás tengerfenékével népszerű célpont a kiteszörfösök körében. Az innen negyedóra autóútra található festői Zeytouna strandot is ajánljuk. Ez egy kis szigeten, közvetlenül a nyílt tengeren található, és egy 300 méter hosszú mólóval rendelkezik. Így kisétálhattok és felülnézetből gyönyörködhettek a vízben, valamint a környező tájban. Különösen szép az esti órákban, naplementekor.

El Gouna madártávlatból

El Gouna madártávlatból

Aki szeretne, kölcsönözhet búvár vagy szörf felszerelést a környéken. Ezek a szolgáltatók általában privát hajókirándulásokat is kínálnak a lagúna területére, melyek során nem mindennapi betekintést nyerhettek a Vörös-tenger izgalmas világába. Ezenkívül kiváló éttermek és tengerparti kávézók várják a vendégeket a Zeytouna strandon, így minden adott egy tökéletes naphoz!

7. Makadi Bay

A következő bakancslistás egyiptomi üdülőhelyünk a Makadi-öböl, Hurghadától délre. Csodálatosan pihentető vakációban lehet részetek a nyugalmas tengernek hála, ahol a napimádók és a fürdőzők biztosan nem lesznek csalódottak. Ez a part családok számára is ideális, mivel a gyerekek biztonságosan tombolhatnak a finom homokban, várakat építhetnek és játszhatnak a sekély hullámokban. Körülbelül négy kilométer hosszúságával a Makadi-öböl sok helyet kínál a látogatóknak – kicsit messzebbre sétálva biztosan találtok egy csendes helyet. A gyönyörű víz úszásra hív. A tengeri zátonyok, amelyek olyan nyugodttá teszik a tengert, látványos fotózási lehetőséget nyújtanak, éppúgy, mint a közeli sivatagi táj.

Kellemes időtöltés a Makadi-öbölben

Kellemes időtöltés a Makadi-öbölben

A Makadi-öböl néven is ismert üdülőhely olyan hotelkomplexumokból áll, amelyek a legjobb szállást kínálják a tengerparti nyaraláshoz. A kiváló infrastruktúrának köszönhetően itt teljesen kikapcsolódhattok, ínycsiklandó ételeket kóstolhattok meg, és bármennyi időt tölthettek a tengerparton. A szállodák egynapos kirándulásokat is kínálnak Hurghadába, Safagába, Giftun szigetére és más közeli célpontokra, például a sivatagba vagy a tengerhez. Ne feledkezzetek meg a búvárfelszereléséről, hogy felfedezhessétek a lélegzetelállító színeket és az egyedülálló tengeri élőlényeket! A nyári hónapokban a Vörös-tenger különösen meleg és kellemes - tökéletes ahhoz, hogy hódoljatok a kedvenc nyári tevékenységeiteknek.

8. Soma Bay

Kétségtelen, hogy Egyiptom egyik mesébe illő partszakasza a Soma-öböl. A vörös-tengeri félszigeten naphosszat pihenhettek, vagy különböző sportokkal is elüthetitek az időt. Safaga festői kikötővárosa - amely a búvárok jól bevált helyeként ismert - 30 kilométerre található innen. A távolság Hurghadáig pedig körülbelül 50 kilométer.

A legjobb ár-érték arányú egyiptomi szállodák

Ez is érdekelhet:

A legjobb ár-érték arányú egyiptomi szállodák

A Soma-öböl részben fekete homokja szokatlan jelenség az országban, de annál látványosabb. Az allergiások és a reumás panaszokban szenvedők is nagyra értékelik, mivel számos jótékony sót és ásványi anyagot tartalmaz. Állítólag még Hatsepszut fáraó is ezen a tengerparton gyógyult.

Kilátás a Soma-öbölre

Kilátás a Soma-öbölre

Valójában a Soma-öbölben több olyan álomstrand található, amelyek egy színes korallzátony köré összpontosulnak. A kristálytiszta Vörös-tenger lélegzetelállító betekintést nyújt a víz alatti világ lakóinak, például a teknősök, különleges halfajok és korallok életébe. Ráadásul a szárazföldet is rengeteg különböző állatfaj – főként madár – gazdagítja. Tulajdonképpen, a nagyjából tíz négyzetkilométeres földnyelv búvárparadicsomként él a köztudatban, azonban a szörfösök is gyakran felbukkannak itt.

Tipp: Érdemes átsétálni a Soma-öbölből induló 400 méter hosszú fából készült stégen, hogy eljussatok az öböl házi zátonyához. A különféle tengeri növények mellett murénákat, pörölycápákat és delfineket is megcsodálhattok.

9. Abu Dabbab Beach

Bár Marsa Alam városa kevésbé ismert, a vonzereje épp ebben rejlik. Ha minden áron szeretnétek elkerülni a tömeget, akkor ez a megfelelő egyiptomi nyaralóhely számotokra! Az egykor aprócska kikötővárosban ma már az üdülésé a főszerep.

Egyiptomi oázisok

Ez is érdekelhet:

Egyiptomi oázisok

Marsa Alam közvetlenül a Vörös-tenger partján, Hurghadától mintegy 270 kilométerre délre fekszik. Az Abu Dabbab Beach igazi paradicsom mindazok számára, akik szeretnek napozni, úszni, búvárkodni és szörfözni. Ellenben itt nem követik egymást a kulturális programok és történelmi látnivalók. Inkább a passzív feltöltődés áll a középpontban: privát strandkunyhók, napozóágyak, babzsákok és még sátrak is bérelhetők. A nyugodt légkörben hamar otthon érzi magát az ember. Számos bár és étterem gondoskodik a testi jólétről és a gasztronómiai kalandokról. A strand területe reggel nyolctól éjfélig tart nyitva, így ideális például a naplemente megtekintéséhez!

A hangulatos Abu Dabbab Beach

A hangulatos Abu Dabbab Beach

A labdajátékokra és más csoportos tevékenységekre egyértelműen kijelölt terület biztosítja, hogy az Abu Dabbab strand többi területe kellemesen csendes legyen. A mélykék vízben sznorkelezhettek, és természetesen hajókiránduláson is részt vehettek. Aki minél részletesebben szeretné megismerni a környéket, annak érdemes befizetnie egy egynapos kirándulásra!

10. Hankorab Beach

Wadi El Gemalban változatos tengerpart tárul elénk. A sziklás partszakaszok és természetvédelmi területek mellett gyönyörű homokos strandok is színesítik a tájat, mint például a Hankorab Beach a Vörös-tengeren. Ez az azonos nevű védett öbölben található, és különösen családbarát. A finom homokos part sekélyen lejt a tengerbe, és a lágy hullámok olyan érzést keltenek, mintha egy tökéletes, hatalmas fürdőkádban úsznánk. A Hankorab Beach sokak kedvence, mivel tökéletes a kezdő merülőknek. A korallzátonyok káprázatosak, amint pillangó- és papagájhal-rajok lepik el őket. Marsa Alam-ból 60 kilométert kell megtenni ahhoz, hogy ebben a „karibi“ életérzésben részesüljetek.

A lankás Hankorab Beach

A lankás Hankorab Beach

2024.04.10. Sára Porvay

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.