Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Egzotikus nyaralásra fel!

Strandolás a Bahamákon; disznó és sirály.

Strandolás a Bahamákon; disznó és sirály.

A téli időszak beköszöntével az Európán belüli utazásokkal szemben egyre inkább az egzotikus tájakra tett nyaralások kerülnek középpontba. Ez természetes, hiszen a régiónkban tapasztalható hideg, szürke időjárással ellentétben egy távoli, napsütéssel és meleggel teli, különleges ország csábítására lehetetlenség nemet mondani. De miért is akarnánk ellenállni az álomszép tengerpartok felejthetetlen élményeket tartogató hívogatásának?

Dominikai Köztársaság

Napozás a medenceparton

Napozás a medenceparton Shutterstock

A gyakran csak a Karib-tenger gyöngyszemeként aposztrofált Dominikai Köztársaság az egzotikus nyaralások egyik legkedveltebb célpontja. A képeslapra illő szépséggel bíró ország érdekes történelemmel, mesés tengerpartokkal és felfedezésre csábító, változatos tájú nemzeti parkokkal egyaránt rendelkezik. Ennek köszönhetően itt a romantikára vágyók és a mozgalmas kalandokat keresők egyaránt megtalálhatják számításukat. A Hispaniola szigetén Haitivel osztozó Dominikai Köztársaság számos vonzó tulajdonsága közül mégis hosszan elnyúló, pálmafákkal tarkított kristálytiszta vize miatt vált az utazók kedvelt célpontjává. Különlegessége, hogy déli partjainál a Karib-tenger hűsítő hullámait élvezhetjük, ezzel szemben északi részén az Atlanti-óceán végtelenje fogad. Ha az ország legjobbnak tartott nyaralóövezetében szeretnénk átadni magunkat ezen csodáknak, akkor mindenképpen Bávaro, illetve Punta Cana térségét tudom ajánlani.

Karibi gyöngyszemek: A Dominikai Köztársaság 7 legszebb tengerpartja

Ez is érdekelhet:

Karibi gyöngyszemek: A Dominikai Köztársaság 7 legszebb tengerpartja

Ahogy azt már említettem, Dominika nemcsak mesés partjaival, hanem kalandregénybe illő természeti értékeivel is egyaránt elkápráztatja az ide érkezőt. Számos lélegzetelállító vízesése mellett az erdő mélyén, pontosabban a 3 Eyes National Park-ban található misztikus barlangja, a Los Tres Ojos garantáltan ámulatba ejt. A városias légkört preferálóknak ezzel szemben a fővárost, Santo Domingot és annak koloniális stílusban épült központját tudom javasolni. Ezen felül Kolumbusz Kristóf háza, a városi erődítmény és a Cathedral of Santa María la Menor bazilika szintén kötelező látnivaló.

Válogass a legjobb egzotikus ajánlatok közül!

Maldív-szigetek

Maldív szigeteki nyaralás

Maldív szigeteki nyaralás Shutterstock

Ha a Karib-térség helyett inkább Dél-Ázsia mozgat meg, akkor a Maldív-szigetek lehet a legtökéletesebb választásod. A több tucat atollból és több ezer apróbb szigetből álló Maldív Köztársaság az egzotikus utak tökéletes mintapéldája. Az álomszép fehér homokkal borított part, a türkizkék tenger és a barátságos légkör lehengerlő egyvelege a tökéletes nyaralás élményét biztosítja. A szigetország kiterjedtségének hála számos vízi sportot kipróbálhatunk, melyek közül a gazdag tengeri élővilágnak köszönhetően a búvárkodás és a snorkelezés abszolút kötelező.

Fedezd fel a varázslatos Maldív-szigeteket!

Ez is érdekelhet:

Fedezd fel a varázslatos Maldív-szigeteket!

A Maldív-szigetek adottságaiból kifolyólag itt a pihenésé és romantikus együttléteké a főszerep. Mivel a természet szépségein túl viszonylag kevés egyéb látnivalót találni, ezért ideális légkört teremt a városi hétköznapok nyüzsgéséből való kiszakadáshoz. Persze, ha mindenképpen urbanizált környezetre vágynál, akkor a fővárost, Malé-t érdemes megnézned. Bár szerintem ezen a paradicsomi helyen a vízen álló bungalóknál és a tengerparton elköltött, csendes romantikus vacsoránál több nem is kell a földöntúli boldogsághoz.

Nézd meg a legjobb egzotikus ajánlatokat!

Mexikó

Mexikó, kalapos kiskutya

Mexikó, kalapos kiskutya Shutterstock

A tragikus sorsú festőnő, Frida Kahlo otthona mind a művészetek, mind az elveszett civilizációk, mind pedig a mesés tengerparti élményt keresők ideális célpontja. A gazdag, több ezer éves történelmi múlttal rendelkező ország az egykor virágzó Maya, Tolték és Azték népek lakta terület volt. Bár az idők során ezek a civilizációk letűntek, mégis számos építészeti alkotás őrzi nagyságukat. Ezek közül legjelentősebbnek a Yucatán-félszigeten található Teotihuacan a Nap-piramissal, valamint Chichen Itza és Uxmal ókori városai számítanak. Igazán különleges élmény testközelből megcsodálni elődeink hagyatékát. A bámulatba ejtő Yucatán-félsziget nemcsak történelmi szempontból kiemelkedő, ugyanis festői szépségű tengerpartokkal egyaránt kecsegtet. A pálmafákkal szegélyezett, fehérhomokos Cancun, vagy éppen Tulum a turisták első számú célpontja. Az itteni partokhoz közel eső Cozumel sziget, valamint annak lenyűgöző víz alatti csodái még inkább csábítóan hatnak.

A mexikói konyha titkai

Ez is érdekelhet:

A mexikói konyha titkai

Mexikó további vonzerejének minősül, hogy klasszikus városnéző programra szintén van lehetőség, így érdemes néhány napot a fővárosban, Mexikóvárosban eltölteni. A megszámlálhatatlanul sok és egyedülálló múzeuma, köztük a Frida Kahlo múzeum (La Casa Azul), a koloniális stílusban épült villái, az elragadó belvárosa és a Zocalo főtér nagysága mind egy-egy ok arra, hogy felfedezzük magunknak további csodáit is.

Nézd meg a legjobb mexikói utazásokat!

Thaiföld

Thaiföld, vakáció

Thaiföld, vakáció Shutterstock

A téli időszak egyik legkedveltebb és leglátogatott helye nem más, mint Thaiföld. Délkelet-Ázsiában, pontosabban az Indokínai-félszigeten elterülő ország barátságos légkörével, gazdag kulturális látnivalóival és mesés természeti értékekkel kényezteti a turistákat. A hatalmas területen fekvő buddhista ország szinte minden szegletében találhatunk valamilyen érdekes látnivalót, ugyanakkor az utazók körében Bangkok, Pattaya, Phuket és Koh Samui szigete örvend a legnagyobb elismerésnek.

Thaiföld Phuketen túl - Pattaya

Ez is érdekelhet:

Thaiföld Phuketen túl - Pattaya

A nyüzsgő városi létet keresők számára a lüktető Bangkok lehet az abszolút nyerő, hiszen a főváros pezsgő éjszakai életének, csodás nevezetességeinek és modernitásának köszönhetően leveszi az embert a lábáról. Ugyanakkor Thaiföldön járva mégiscsak a páratlan természeti kincsek és buddhista szent helyek igézik meg leginkább a világjáró utazót. Az ilyen egyedülálló helyeknek pedig se szeri, se száma. Ott van mindjárt a Phi Phi szigetek, mely Hollywoodot is megihlette - itt játszódik A part című film, Leonardo DiCaprio főszereplésével. Az ugyancsak meseszép Koh Samui rendhagyó szépséggel bír, csakúgy, mint Ko Chang szigete. Thaiföldön járva nem hagyhatjuk ki a híres úszópiacok meglátogatását sem, melyek közül a legizgalamsabbak egyikének Ampahawa úszó piacát tartják. A buddhizmus tanításaihoz vonzódóknak Wat Phra Kaew, azaz a Smaragd Buddha templomát (Bangkok), Wat Rong Khun-t (Csiangraj város mellett), Wat Mahathat (Ayutthaya) és Big Buddha-t (Phuket) feltétlenül látniuk kell.

Jobbnál jobb thaiföldi ajánlatainkat itt találod!

Egyesült Arab Emírségek

Tevék Dubaiban

Tevék Dubaiban Shutterstock

A többi úticélhoz képest az Emírségek merőben más élménnyel tud szolgálni. A hét független emirátusból létrejött állam leghíresebb városa Dubai, mely luxusával és rekorder épületeivel az arab világ és bolygónk egyik legjelentősebb metropoliszává nőtte ki magát. Itt a kézzelfogható gazdagságon túl belekóstolhatunk a jövőbe mutató város nyújtotta páratlan nevezetességek futurisztikus világába is. A mesterségesen létrehozott hatalmas pálmafát mintázó sziget a Palm Jumeirah, a vitorla alakú hétcsillagos szálloda a Burdzs al-Arab és a világ legnagyobb bevásárlóközpontjaként számon tartott Dubai Mall csak néhány Dubai kivételes nevezetességei közül.

A fényűző Dubai kincsei

Ez is érdekelhet:

A fényűző Dubai kincsei

Persze a modern városi környezeten kívül azért arról sem szabad megfeledkezni, hogy Dubai gyönyörű stranddal (Jumeirah beach) szintén rendelkezik, ahol a varázslatos tenger nyaldosta fehér homok, illetve az ötcsillagos kényelem garantált. Az Egyesült Arab Emirátusok másik ismert városa, egyben fővárosa Abu-Dhabi ugyancsak kihagyhatatlan. A Dubainál jóval csendesebb, konzervatívabb Abu-Dhabi inkább a kulturális turizmusra szakosodott, így nem meglepő, hogy az egyik legszebb mecsetet itt találjuk, a Zayed-sejk nagymecset képében. Érdekes tény, hogy e vallási épület falai között őrzik a világ legnagyobb szőnyegét és csillárját is. Amíg Dubai és Abu-Dhabi gazdag városi mivoltával vesz le mindenkit a lábunkról, addig az északon, Omán szomszédságában található Ras Al Khaimah emírség természetközeliségével hódít. Az itt húzódó Hajar-hegység egyedi képe, a zátonyokkal tűzdelt tengerpart és a delfin, illetve bálnalest egyaránt kínáló programok színes tárháza az Emirátusok egy másik arcát tárja fel az arra fogékonyak előtt.

Jobbnál jobb ajánlatainkért kattints ide!

2019.12.02. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.