Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Karibi gyöngyszemek: A Dominikai Köztársaság 7 legszebb tengerpartja

Dominikai Köztársaság

Dominikai Köztársaság Shutterstock

A Dominikai Köztársaság maga a trópusi paradicsom - győződj meg róla magad! Összegyűjtöttük a legszebb tengerpartokat egy kis inspirációnak!

Playa Rincon, Samaná tartomány

Playa Rincon, Samaná tartomány

Playa Rincon, Samaná tartomány Shutterstock

Amennyiben békére és nyugalomra vágysz, a félsziget északi részén lévő elszigetelt tengerpart, a Playa Rinc felé vedd az irányt. Ez az elrejtett kis ékszerdoboz hajóval könnyen megközelíthető Las Galeras városából és számos remek étteremmel is rendelkezik. Helyezkedj el a puha, fehér homokon és élvezd az 5 km hosszú tengerpartra nyíló kilátást.

Fedezd fel a Dominikai Köztársaság szépségeit: nézd meg legjobb utazásainkat

Playa Dorada, Puerto Plata

Playa Dorada, Puerto Plata

Playa Dorada, Puerto Plata Shutterstock

Puerto Plataban, a Dominikai Köztársaság egyik leghíresebb strandvárosában találtok egy aprócska földterületet, amit Playa Dorada-nak hívnak és valószínűleg a sziget északi részének egyik leghíresebb tengerpartja. Próbáld ki a szörfözést, merülj el a víz alatti világban, de akár horgászattal is elütheted az időt.

Ismerd meg a Karib-térség legszebb strandjait!

Cayo Levantado, Samaná tartomány

Cayo Levantado, Samaná tartomány

Cayo Levantado, Samaná tartomány Shutterstock

A Playa Rincon félsziget másik felén található egy másik gyöngyszem, amelynek nem szabadna elkerülnie a figyelmedet. Az öböl közepén található Cayo Levantado kis szigete Samana városából hajóval megközelíthető, és egymást érik rajta az érintetlen strandok. A két fő strand különös jelentőséggel bír - az egyik éttermek és bárok sokaságával várja az idelátogatókat, a másik pedig a Gran Bahia Principe Cayo Hotel vendégei számára van fenntartva.

A Világ legszebb, egzotikus tájai egész évben várnak

Playa Grande

Playa Grande

Playa Grande Shutterstock

Az északi parton található egy 2 km széles tengerpart és a Playa Grande üdülőhely. Tökéletes homokos magánstrandokat találtok itt, két fő üdülőhotellel, klubokkal, gyógyfürdőkkel, golfpályával és mélykék színű tengerrel. Ez a hely ideális lehet a tengerpart menti túrázásra, a tiszta vízben való sznorkelezésre, a közeli folyókban való horgászatra, szörfözésre és lovaglásra. Az aranyló tengerparti tájnak és a szép pálmafáknak köszönhetően a fotózás szerelmesei is szép számban érkeznek ide.

Ez is érdekelhet: Altos de Chavon, a művészek városa

Playa Bavaro, Punta Cana

Playa Bavaro, Punta Cana

Playa Bavaro, Punta Cana Shutterstock

Punta Cana a világ legismertebb tengerparti üdülőhelyei közé tartozik. Rengeteg elképesztő stranddal bűvöl el, amelyek közül nehéz lenne kiválasztani a legjobbat. De ha mégis választani kell, akkor mi a Bavaro strandot mondanánk, ahol egymást érik a minőségi éttermek, bárok, ötcsillagos hotelek és a különféle üzletek. Ugyan ez a legnépszerűbb és  legjobban felszerelt strand, azért mindig lehet találni egy kis csendesebb, nyugisabb részt. Bavaro a szépséges korallzátonyaival remek helyszín lehet a sznorkelezésre, de más alternatívákat is kínál, ha szórakozásról van szó, például a vidám hajós vacsorákat vagy épp kajakos kalandokat.

Ez is érdekelhet: Mauritius, az Indiai-óceán gyöngye

Playa Boca Chica, Boca Chica

Playa Boca Chica, Boca Chica

Playa Boca Chica, Boca Chica Shutterstock

A nyüzsgő tengerpart egyaránt alkalmas a családok számára, ideális egy tengerparti nyaralásra vagy csak egy kellemes, egy napos kirándulásra Santa Domingoba. Playa Boca Chica a fővárostól délre kevesebb, mint egy órányi autóútra helyezkedik el, ezáltal az ország egyik legnépszerűbb üdülőhelye. Ráadásul a ragyogó fehér homokos tengerpartját egy nagy korallzátony védi. A tengerparton sekély a víz, így kisgyermekek számára is biztonságos. A vitorlázás és a röplabdázás különösen népszerűek, amit a sportosabbak biztosan imádni fognak. A környék híres még a La Matice szigetén található mangrove erdőről és a madárleseiről.

Playa Minitas, La Romana

Playa Minitas, La Romana

Playa Minitas, La Romana Shutterstock

A Playa Minitas az ország déli részén, La Romanában található. Ez a privát strand ugyan a Casa de Campo üdülőhelyhez tartozik, de van lehetőség arra is, hogy az aranyhomokos tengerpartot a más üdülőterületek vendégei is meglátogassák. A part ideális családi szórakozáshoz és számos programlehetőséget kínál a legkisebb gyerekek számára is. Az aktív kikapcsolódósát kedvelők számára a vízi sportok széles választékát kínálja, beleértve a búvárkodást, kajakozást és a csónakázást.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.