Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Hol fekszik Mauritius, az Indiai-óceán gyöngye?

Mauritiusi tengerpart

Mauritiusi tengerpart

A hideg téli hónapokban mi sem lehetne kellemesebb, mint kirándulásokat keresgélni egzotikus országokba. Itt van például Mauritius - egy 330 km hosszú sziget tele gyönyörű, homokos strandokkal, tiszta, meleg vízzel, őserdőkkel, nagy cukornád-mezőkkel, apró falvakkal, folyókkal és vízesésekkel. Ezenkívül a 2000 négyzetkilométernyi területű sziget elég nagy ahhoz, hogy egész héten legyen mit felfedezni. De hol találhatjuk ezeket a szépségeket?

De ez messze nem minden. Mauritius az egyik legbiztonságosabb egzotikus célállomás - a bűnügyi statisztikákban szinte ki sem mutatható, ami itt történik. Minden lakos jól tudja, hogy a megélhetésük legfontosabb forrása a turizmus, ezért nem érdekük átverni a turistákat, illetve visszaélni azok helyzetével. Így teljesen nyugodt szívvel élvezheted a lehetőségek szinte végtelen tárházát, mint például a vízi sportokat vagy a lovaglást.

Hol fekszik Mauritius?

Hol fekszik Mauritius?

Mauritius az óceán közepén fekszik

Pontosabban egy vulkáni eredetű szigetállam az Indiai-óceánban. Ez egy nem különösebben feltűnő sziget, térképen alig észrevehető és nincs különleges formája sem. Valójában pedig egy buja zöld környezet találsz, ahol leginkább a hegyvidék dominál.

Mauritius

Mauritius

Mauritius több sziget szomszédságában fekszik

A közelében megtalálhatóak nagy és híres, de kevésbé híres szigetek is. Nem egész, mint 900 kilométerre nyugatre fekszik például Madagaszkár, de a közeli szomszédságában számos kisebb sziget található. Érdemes megemlíteni például a Rodrigues-szigetet, ahol hét kilométer hosszú korallzátony húzódik. Ez egy tipikus mesebeli sziget fehér homokkal, luxusszállodákkal és pálmafákkal.

Maga a sziget Afrikához tartozik, amely kevesebb, mint 2000 km-re van tőle. Ennek ellenére a helyi népesség nagy része indiai származású. Azonban nem csak ez az egyetlen nemzetiség él Mauritius szigetén. Több ország hagyta már itt hagyományainak és kultúrájának darabkáit. Egymáshoz Viszonylag közel találhatsz itt templomot, dómot és mecsetet, miközben leginkább angol és francia szót hallhatsz felváltva, de péládul angliai mintára a közlekedés is bal oldali, és szeretnek golfozni is. A lakosság preferenciái meghatározzák a sziget egyes részeinek jellegét - ha szórakoztató és gazdag éjszakai életet keresel, akkor az északnyugati részre kell utazni, míg a délnyugati részén nagyobb nyugalmat és a legszebb kilátást élvezheted. A keleti rész azonban nagyon szeles.

Cap Malheureux, Mauritius

Cap Malheureux, Mauritius

Mauritius a déli félgömbön fekszik

Ez elsősorban azt jelenti, hogy egy ideig a repülőgépen fogsz ülni - körülbelül 12 órát vesz igénybe az út Európából, de ezzel együtt is maixmálisan megéri. Az a tény, hogy Mauritius a világ másik felén fekszik, előnyökkel is jár. Például az évszakok pont fordítva vannak, mint nálunk, így ideális télre. Mikor hazánkba érnek a fagyok, ott a nyár akkor kezdődik igazán. A legnagyobb melegek januárban vannak, de a szezon szeptembertől május közepéig tart. Ha el akarod kerülni a hőséget, és inkább túrázásra alkalmas időjárást szeretnél, akkor javasoljuk, hogy Húsvét körül utazz. Mindenesetre ne várja a klasszikus évszakváltozásokra, ahogyan azt megszoktad - Mauritius egy egész éves kirándulóhely, a hőmérséklet folyamatosan 25-30 fok között mozog.

Chamarel – a hét színű talaj

Chamarel – a hét színű talaj

Mauritius a korallzátonyok szívében fekszik

Az egész szigetet egy korallzátony veszi körül, amely hullámtörőként is funkcionál. Ennek köszönhetően a part nyugodt és lagúnák övezik. Ez azt is megakadályozza, hogy nagyobb halak közelítsenek a strandhoz. Így nyugodtan tudsz úszni, anélkül, hogy aggódnod kellene a cápatámadás miatt. A korallzátonyok nagyszerű feltételeket teremtenek a búvárkodáshoz és a könnyűbúvárkodáshoz - a sziget minden részén teljes mások a korallok.

Tenger alatti élet Mauritius partjai körül

Tenger alatti élet Mauritius partjai körül

Mauritius igazán a lehető legjobb helyen található

A pontos helyszín kiválasztása után semmi sem tarthat vissza, hogy élvezd a sziget minden szépségét. A golf, a vadászat, a kikapcsolódás és a természet rajongóinak egyaránt ajánlott - a golfpályák magukért beszélnek, júniustól novemberig vadászati szezon van, így elejthetsz egy szarvast vagy egy vaddisznót. Ha kedveled a halászatot, akkor nagyszerű lehetőség van kardhalat fogni a nyílt tengeren. A sziget egész évben zöldell, színes növényekkel és mindenféle állatokkal találkozhatsz - a szárazföldön, a víz alatt, ahova csak nézel!

Golfpályák Mauritiuson

Golfpályák Mauritiuson

Szakíts időt a főváros, Port Louis megismerésére is, amely feltárja a sziget kultúráját és gazdag történelmét. A legtöbb épületen megtalálható helyi építészeti stílus tanulmányozásán kívül számos múzeum közül is választhatsz. A pihentető nyaralásért keresd fel a Flic en Flac strandot, amely alkalmas pihenésre és a könnyűbúvárkodásra. Szintén nagyon népszerű hely a Tamarin, amelynek strandja a szörfösök számára ideális. Itt találsz egy ugyanilyen nevű szállodát is, amely a fantasztikus kilátásáról híres - a szobák közvetlenül a hegységgel szemben helyezkednek el, amelyet a végtelen természet ölel körül. A szemet gyönyörködtető félsziget, a Le Morne, a valaha is létezett legszebb pálmafás oázis. Nem csoda, hogy egyre több esküvői ceremóniát is tartanak Mauritiuson.</ p>

Port Louis, Mauritius

Port Louis, Mauritius

Mindössze három órás eltolódással és minden szépségével, Mauritius határozottan az egzotikus nyaralások listáján az 1. Nem kell vízumot vagy különleges védőoltást igényelned, így a kirándulás szervezése teljesen gondtalan. A nyolcnapos kirándulás reggelivel 370 000 forint körül, all inclusive ellátással személyenként 450 000 forint körül mozog. Az ár nem túl alacsony, de feltétlenül megéri az élményekért - ha minden hónapban szorgosan félreteszel egy keveset, hamarosan találkozhatunk a szigeten.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.