Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Egy nap egy thaiföldi úszó piacon

Helyi asszonyok kalapban

Helyi asszonyok kalapban

Thaiföldi utazások beszámolóiban rendszeresen szembejönnek a tipikus kalapjukban mosolygó eladók, akik egzotikus ételeket és színes gyümölcsöket árulnak a csatornákon közlekedő, teli csónakokból. Ezek közül az úszó piacok közül az egyik legnépszerűbb az Ampahawa, Samut Songkhram régióban. Visszatérhetsz itt azokba az időkbe, amikor több csatorna volt, mint út, és az emberek csónakokkal közlekedtek...

A Mae Klong folyó éppen itt torkollik bele a Thai-öbölbe, a környező területet ennek ősi csatornái öntözik. A környék viszont hétvégente új életre kel, amikor megtelik a piaci hajókkal. Az Amphawai úszó piac ennek egy forgalmas csatornájában található, melynek partjait is vonzó, vízről is megközelíthető üzletek határolják. Ha elég korán érkezel, a buddhista szerzeteseket is megfigyelheted itteni, rendszeres útjuk során. A legtöbb látogató dél körül érkezik, hogy megkóstolja a tenger gyümölcseiből készült finomságokat, amiket a hajókon, frissen főznek, majd onnan a partmenti éttermekbe szállítanak.

Szeress bele Thaiföldbe: Válassz utazási ajánlataink közül

Autentikus légkör

Autentikus Thaiföld

Autentikus Thaiföld

Ugyan Thaiföldön számos úszó piac található, de mint turisztikai látványosság csupán az Amphawai maradt autentikus. Bár turistákkal is találkozhatsz itt, elsősorban továbbra is a thaiföldi emberek keresik fel a piacot autentikus légköre és a helyi finomságok miatt. A környező gyümölcsösökből és mezőkről származó gyümölcsöket, zöldségeket, tradicionális színes desszerteket, de akár kézzel készített ruhákat vagy helyi kézműves tárgyakat is vásárolhatsz itt. Ehhez hasonlókat nem fogsz találni a bangkoki piacokon.

Mire elérkezik a vacsora ideje, a csatorna partját ellepik az emberek, akik a helyi grillezett finomságokba és a helyi, egyedi légkörbe is belekóstolhatnak. A hidak felfüggesztése mentén a színes világítás, a country zene és a tányérokból terjengő finom illatok együttesen alkotnak egy élményekkel teli egységet.

Fedezd fel a thai konyhát!

Hajózás és templomok? Bizony!

Wat Bangkhae Noi

Wat Bangkhae Noi

Nem csupán a piac az egyetlen látnivaló. Vegyél részt egy hajókiránduláson és látogasd meg a környező templomokat. Közben betekinthetsz a folyó partján épült házakban élő helyiek életébe, és integethetsz a gyerekeknek is, akik a vízben mintha csak otthon lennének.

Fedezd fel Bangkok varázsát: Válassz legkedvezőbb ajánlataink közül

Ahogyan Thaiföld többi részén is, itt is számos templomot találunk. Csupán rajtad múlik, mennyit nézel meg. Azonban semmiképp se hagyd ki a Wat Bangkhae Noi-t. Amikor kihajózol, lehet hogy olyannak fog tűnni, mint bármelyik másik, álmos vidéki kis templom, de ez ne tévesszen meg! Amikor belépsz, megérted... A belső teret faragott faelemek díszítik, amelyek Buddha életét, illetve a thai mitológiából vett történeteket ábrázolnak. Ezeket a lélegzetelállító faszobrokat egy Phetchaburiból származó képzőművész készítette, és majd tíz évbe telt, hogy jelenlegi formájukat felöltsék.

Wat Bang Kung

Wat Bang Kung

A következő templom, amit mindeképp látnod kell az a Wat Bang Kung. Ennek a történelme egészen az Ajutthai Királyságig nyúlik vissza. Belül régi falfestményeket és egy lenyűgöző Buddha képet találsz, de az igazi vonzereje a templomnak a külseje, ami egyesül az őt körülvevő természettel. Majd kétszáz évig ezt a templomot teljesen ellepte a dzsungel, és majdnem feledésbe merült. 1967-ben a rekonstrukció után kezdték el benőni az épületet a hatalmas fügefák gyökerei, melyek azóta olyannyira körénőttek, hogy tulajdonképpen az indák és gyökerek tartják egyben a templomot.

Olvass tovább: Hasznos tanácsok a tökéletes egzotikus utazáshoz

Amphawai szentjánosbogarak

Mivel Amphawa elég közel van Bangkokhoz, egy egynapos kirándulásra is el lehet jönni ide. Talán annyira elbűvöl majd, hogy éjszakára is itt maradsz. Ehhez ideális lehet egy vendégház, vagyis közvetlenül egy családi házban hajthatod álomra a fejedet. Megtapasztalhatod a helyiek vendégszeretetét, együtt vacsorázhattok és beszélgethettek az itteni életről. Mellesleg, ha úgy döntötök, hogy itt alszotok, akár egy éjszakai hajókázásra is elmehettek és megnézhetitek a híres Amphawai szentjánosbogarakat, akik a csatorna körül repkednek. Azt mondják, hogy a hajósok nekik köszönhetően találják meg a hazavezető utat.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.