Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Hasznos tanácsok a tökéletes egzotikus utazáshoz

A tél egy egzotikus üdülőhelyen

A tél egy egzotikus üdülőhelyen

A hideg idő beköszöntével egyre gyakrabban erősödik fel bennünk a vágy egy kellemes egzotikus helyen való vakációzáshoz. Ez persze nem is csoda, hiszen ki ne akarna egy fehér homokos tengerparton sütkérezni, vagy elmerülni a kellemes sós tenger habjaiban, magunk mögött hagyva a fagyos, szürke hétköznapokat.

Ebben az időszakban a legkedveltebb egzotikus úticélok közé a Maldív-szigetek, Bali, Thaiföld, Kuba, a Dominikai Köztársaság és a Seychelle-szigetek tartoznak. Festőien szép helyek, melyeket azonban sajnos csak hosszú repülőúttal lehet megközelíteni. Ez azonban ne szegje senki kedvét, hiszen manapság ez az egyik legbiztonságosabb közlekedési forma. Ugyanakkor van néhány dolog, melyre érdemes lehet odafigyelni a több órás út során. Ilyen például, hogy ha lehet, ne fogyasszunk magas koffein- és alkohol-tartalmú italokat, vagy, hogy bizonyos időközönként álljunk fel, sétáljunk, nyújtóztassuk meg a végtagjainkat, ezzel is felfrissítve vérkeringésünket. Ha szerencsénk van és jó időben repülünk, láthatjuk a puha párnaként elterülő felhőtenger felett a napfelkeltét vagy éppen a naplementét, mely varázslatos narancssárga és vöröses-rózsaszín színeivel garantáltan az emlékezetünkbe ég.

Repülő a  naplementében

Repülő a naplementében

Bármennyire is örömteli érzés a mínusz fokokból megérkezni a forró nyárba, tartsuk szem előtt, hogy ez megviselheti a szervezetünket, éppen ezért az utazás előtt készítsük fel magunkat. Járhatunk például rendszeresen szaunázni, szoláriumba,  esetleg szedjünk vitaminokat és egyeztessünk az orvosunkkal, hogy milyen védőoltások beadására lehet szükség a vágyott ország biztonságos meglátogatásához. Ha ezeket a tanácsokat betartjuk minden bizonnyal semmilyen egészségügyi gondunk nem lesz a téli nyaralásunk alatt. A sós víz, a meleg tengerparti levegő, a napfény élettel és D-vitaminnal tölti fel szervezetünket, azonban a megfelelő UV védelemről fokozottabban kell ilyenkor gondoskodni. Ha félünk, hogy a különleges, egzotikus konyha ínyencségei ledöntenek a lábunkról, akkor legyünk figyelmesek, ne együnk utcai árusnál készült ételből, gyümölcsöt csak hámozva fogyasszunk és kerüljük az italunkba tett jégkockát. Az én érzékeny gyomromnak a házipálinka-kúra szokott segíteni, mértékletes használata mellett szabadon élvezhettem a helyi ízeket is.

Ne felejtsd el a naptejet!

Ne felejtsd el a naptejet!

Mindezek ellenére fontos megfelelő utasbiztosítást kötni, mivel a legnagyobb óvintézkedés ellenére is megeshet, hogy elkapunk valamilyen betegséget, melyek kezelésére a helyi gyógyszerek a legalkalmasabbak.

A fent említett tanácsok fontosak és rendkívül hasznosak, azonban ha jól belegondolunk, a hétköznapokban is igyekszünk odafigyelni a biztonságunkra és egészségünkre, miért tennénk hát másképp a nyaralásunk alatt, nem igaz?

Utazni jó, új, egzotikus országokat felfedezni pedig még jobb. Ha pedig vigyázunk magunkra, jó esélyünk van nem csak sokáig, hanem sokat is élni, és értékes, életre szóló élményekkel gazdagodni – amikről igazán kár lenne lemondani, ha a fentieknek megfelelően fel is készülhetünk rájuk!

Élvezd függőágyból az egzotikus nyaralást

Élvezd függőágyból az egzotikus nyaralást

2017.12.14. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.