Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Thaiföld Phuketen túl - Pattaya

Thaiföld igazi turistaparadicsom

Thaiföld igazi turistaparadicsom

Délkelet-Ázsiában, azon belül is Indokínában fekszik a világ elsőszámú, egzotikus úticélja Thaiföld. A gazdag történelmi múltra visszatekintő ország izgalmas kultúrájával, lenyűgöző természeti kincseivel, színes élővilágával és paradicsomi szépségű tengerpartjaival várja az ide érkezőket. Az Adamán-tenger és a Thai-öböl szegélyezte országrész üdülőövezeteiben nem csak pihenésre csábító fehérhomokos partokat, áhítatra intő buddhista templomokat, hanem lüktető, vásárlásra és szórakozásra hívó városrészt is egyaránt találunk. E széles kínálatnak hála, Thaiföld mindig tökéletes választásnak bizonyul egy felejthetetlen nyaralás eltöltéséhez.

Az ország legnagyobb szigete és egyben az egyik legfelkapottabb üdülőhelye Phuket, ahol valóban kényelmes szállodákra, fürdőzésre és pihenésre csábító gyönyörű partszakaszokra bukkanhatunk. Ugyanakkor Bangkoktól nem messze, délre a Thai-öböl mentén egy ugyancsak kedvelt turistaparadicsom, Pattaya várja az önfeledt kikapcsolódásra vágyókat.

Tagadhatatlan tény, hogy Thaiföld üdülővárosai közül Pattaya neve egybeforrt a vigalmi negyedek pajzán éjszakai élete kínálta lehetőségekkel. Nem nyomasztóan akarja magát rákényszeríteni minden erre járó turistára, sokkal inkább színes performanszként jelenik meg, melyet az erre fogékonyak kiélvezhetnek, míg mások mosolyogva szemlélhetik az élet sokszínűségét. Természetesen e tény még nem jelenti azt, hogy Pattaya csak az élvhajhászásról szólna, épp ellenkezőleg! Ez az egyedi hangulatú, pezsgő város nem egyenlő a szexturizmussal, hiszen az csak egy kis, és messze nem a legfontosabb darabja a lehetséges programoknak, melyekben itt részünk lehet. Az éjszakai életnél maradva, a neonfényekben izzó, híres Walking Street forgatagában megkóstolhatjuk a helyi ízek legjavát, táncolhatunk a night clubok lüktető zenéjére, vagy csak ihatunk egy finom italt az egyik bárban. Bármit is válasszunk, abban biztosak lehetünk, hogy az ország egyik leghíresebb utcája, ha csak egy kis időre is, de garantáltan magával ragad. 

Az éjszakát magunk mögött hagyva, a nappal világosságában sem fogunk csalódni Pattaya varázsában. A felfedezésre váró, klasszikus szépségek közül Wat Yansangwararam ámulatba ejtő buddhista templomát és az azt övező kerteket kötelező megcsodálni.

Wat Yansangwararam templom

Wat Yansangwararam templom

További híres vallási nevezetesség a Big Buddha aranyozott ülő szobra, melyet a Prha Tamnak hegy tetején találunk. Innen nemcsak a művészeti alkotásban, hanem a városra nyíló fantasztikus panorámában is gyönyörködhetünk.

Big Buddha a Prha Tamon

Big Buddha a Prha Tamon

Pattaya további érdekességei között szerepel Mini Siam, ahol az ország történelmi épületeinek makettjeit tekinthetjük meg. Az Underwater Wold-ben az óceánok és tengerek színes élővilágát fedezhetjük fel, mely tökéletes családi programként szolgál. Az aktívabb vízi kikapcsolódásért a Ramayana Water Park-ba érdemes ellátogatni, ahol számtalan csúszda várja az önfeledt szórakozásra vágyókat.

Irány Thaiföld!

Pattayán a rengeteg kikapcsolódási lehetőség mellett a Wong Amat parton a klasszikus tengerparti fürdőzésről sem kell lemondanunk, továbbá számtalan vízi sportnak is hódolhatunk. A vízi scooter, a parasailing, a vízisí és a windsurfing mellett búvárkodhatunk Pattaya környező szigeteinek színes zátonyaiban.

A Wong Amat partja

A Wong Amat partja

Ha már egyszer Thaiföldön járunk mindenképp nézzünk meg egy thai boxmérkőzést, üljünk elefánthátra, valamint élvezzük ki a klasszikus thai masszázst is.

2020.12.16. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.