Megnyitás | Vissza a főmenühöz

A TOP 5, tavasszal kötelező spanyolországi úticél

Tossa de Mar, Spanyolország

Tossa de Mar, Spanyolország

Spanyolország történelme ugyan több ezer éves, de az ország temperamentuma és magával ragadó szépségei, hagyományai ma is elképesztő népszerűségnek örvendenek – sőt, talán még soha nem voltak oly csábítóak, mint napjainkban.

Ahhoz, hogy az ország mai szépségeit és történelmi kincseit lehető legteljesebb valójukban csodálhassuk meg, keressük fel az alábbi 5 desztináció egyikét – illetve lehetőség szerint inkább mindegyikét!

1. Mallorca

Az ország legnagyobb szigete a Földközi-tengeren helyezkedik el, így kellemes klímájával, gyönyörű tengerpartjaival ideális pihenőhely. A Baleár-szigetek központjaként rengeteg természeti szépséget, eldugott kis falvakat, és történelmi helyeket tartogat. Természetesen az összes mai igényt kielégítő üdülőközpontokat is találunk éttermekkel, hotelekkel, szórakozóhelyekkel és persze különféle szabadidős programlehetőségekkel.

Mallorca

Mallorca

Mallorca fővárosa, Palma de Mallorca gyönyörű nevezetességeket rejteget, melyek magukon hordozzák a sziget múltjának nyomait, így a városnézés kedvelőinek ideális célpontul szolgál. A központban található, homokkőből épült katedrális, a Catedral de Palma, illetve a mellette álló Palau de l’Almudaina királyi palota kihagyhatatlan látnivalók. Ezen kívül érdemes felkeresni a Bellver-kastélyt, mely a 14. században királyi erődnek épült. A tornyokkal szegélyezett, kör alakú épület monumentalitása igazán lenyűgöző, de azért az innen elénk táruló panoráma sem utolsó.

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca

Természetesen nem ez az egyetlen település, melyet ajánlott meglátogatni a szigeten, hiszen az innen nem messze, északra fekvő Deià falucska is igazán idilli hangulattal csábít. A hegyek közé ékelt, olajfaligetekkel tűzdelt, sárga falú mediterrán házak egyedisége garantáltan mindenkit elvarázsol. Az itt található, tiszta vízű kavicsos part pedig még tökéletesebbé teszi a helyet.

Deià, Mallorca

Deià, Mallorca

Természetesen a fent említetteken kívül Mallorca még rengeteg látni- és felfedeznivalót tartogat, így további mesés partokat is, mint például Cala Llombards vagy Es Trenc.

2. Costa Brava

A Spanyolország északkeleti csücskében, Katalónia területén fekvő üdülőparadicsom rendkívül népszerű a turisták körében. A néhol sziklás, máshol pedig homokos tengerpart, a fürdőzésre csábító tiszta víz varázsolja ellenállhatatlanná ezt a helyet. Habár az itt található mesés szállodák, éttermek és klubok minden igényt kielégítenek, a természet, az autentikus tengerparti életérzés és a városnézés kedvelői számára is akad bőven programlehetőség.

Costa Brava

Costa Brava

A Costa Brava központjául szolgáló Girona város látnivalóit mindenképpen érdemes sorra venni. Az itt húzódó Onayar folyó partján álló színes házak sora igazán magával ragadó látványt nyújt. A hely további nevezetességei közé tartozik a Katedrális, mely egykoron a mórok által emelt mecset volt. Ezen kívül ajánlott még megnézni a román stílusban épült Sant Pere de Galligants bencés templomot és a zsidó negyedet is.

Girona

Girona

A művészetek kedvelői számára Girona-tól északra fekvő Figueres városa kihagyhatatlan, ugyanis központjában áll a Dali Múzeum. Az egykori színházépületben Salvador Dalí festményei és szobrai várják a látogatókat.

Aki nyugodtabb környékre vágyik, annak Tossa de Mar-t kell felkeresnie, ahol gyönyörködhet a tengerparton magasodó erődben, és élvezheti a homokos strandok minden kényelmét. A hotelek mellett itt egy békés kis halászfalu is található, ahol az ember lelkét átjárhatja a hely magával ragadó szelleme.

Tossa de Mar

Tossa de Mar

3. Barcelona

Costa Brava-tól kicsit délre fekszik Katalónia fővárosa, mely világszerte nagy népszerűségnek örvend. A Földközi-tenger partján elterülő Barcelona látnivalók végtelennek tűnő sorával várja látogatóit, melyek közül az alábbiak abszolút kihagyhatatlanok.

Barcelonai utcakép

Barcelonai utcakép

A Sagrada Família, vagyis a Szent Család-templom a város talán legikonikusabb épületének számít, melyet a 19. század végén kezdtek el építeni. A bazilika, csakúgy, mint az innen nem messze álló  Güell palota, Antoni Gaudí zsenialitását tükrözi. Gaudí a város más pontjain is ott hagyta keze nyomát, így a Güell Parkban is találkozhatunk egyedi, semmihez sem fogható épületeivel és építményeivel. A park oly varázslatos és páratlan, hogy az UNESCO világörökségi listán is helyet kapott.

Güell Park, Barcelona

Güell Park, Barcelona

Barcelona nem csak mesés épületeinek köszönheti népszerűségét, hiszen itt található az ország legjelentősebb piaca, a La Boqueria. Az ínyencek számára ez kötelezően felkeresendő hely, ami az évek során fontos turisztikai látványosággá is vált.

A városban természetesen a strandolásról sem kell lemondani, hiszen több helyen élvezhetjük a tenger hűsítő hullámait: a Playa de San Sebastián vagy a Barceloneta Beachen garantált a boldogság.

Barceloneta Beach

Barceloneta Beach

4. Costa Dorada

Barcelonától tovább, dél felé haladva érjük el Costa Dorada központját, Tarragona-t. A várost az ókorban alapították, majd a római uralom alatt fontos provinciaként tartották számon, ennek köszönhetően még ma is sok műemléket találhatunk itt. A gazdag múltnak hála, kiváló programlehetőségeket és történelmi látnivalókat kínál.

Tarragona

Tarragona

A városnézés mellett Costa Dorada kitünű célpont lehet a kisgyermekes családok számára is. Végtelennek tűnő aranyhomokos tengerpartja és lassan mélyülő vize ideális pihenőhellyé varázsolja. Legkiválóbb üdülőhelye Salou, ahol vidámpark, delfinárium, rengeteg étterem és éjszakai klubok várják a tökéletes nyaralásra vágyókat.

5. Costa del Sol

Spanyolország déli területén, Andalúziában található Costa del Sol, melyet egész évben szikrázó napsütés ural, ennek (és eredeti nevének) köszönhetően Napos Partként is emlegetik. Strandjai gyönyörű szépek, ami elsősorban smaragdzöld színű vizének köszönhető. A kiváló adottságokkal rendelkező területen a vízpart élvezése mellett kirándulásra, és a környező vidék kicseinek felfedezésére is van lehetőség.

Costa del Sol

Costa del Sol

Costa del Sol központja Málaga, mely egyben Picasso szülővárosa is, továbbá híres bortermelő vidék. Természetesen nevezetességekben sem szenved hiányt, így az egykori mór erődítmény, Alcazaba, vagy Gibralfaro vára kihagyhatatlan célpontok. Ezen kívül érdemes még felkeresni Calle Larios-t, mely a város leghíresebb sétálóutcája.

Málaga

Málaga

Málaga-tól délre található Marbella, Costa del Sol luxus üdülőhelye, a gazdagok kedvelt célpontja. A város szűk utcácskákkal tarkított óvárosa, elegáns éttermei és luxus üzletei teszik a „híresek és gazdagok” népszerű nyaralóhelyévé.

Ezen kívül Costa del Sol számos más kedves falucskával és kirándulóhellyel rendelkezik, melyek közül Casares falucska hófehér házai éppoly csábítóak, mint Nerja autentikus városkája.

Casares

Casares

Forrás:

https://theculturetrip.com/europe/spain/articles/top-10-things-to-do-and-see-in-costa-brava-girona/

2018.05.04. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.