Megnyitás | Vissza a főmenühöz

A világ csodálatos fővárosai

Hat kontinens, számtalan állam, számtalan gyönyörű város. Melyek azon fővárosai a világnak, melyeket érdemes meglátogatni? Erre nem lehet egyértelmű választ adni, mivel minden utazó valami mást részesít előnyben. Az egyik az érdekes látnivalókat, a másik a végtelen nyugalmat a homokos strandokon, a harmadik pedig a reggelig tartó éjszakai életet. A következő sorok bemutatják Neked a világ pár különleges nagyvárosát.

1. Róma - Olaszország (Európa)

A híres mondás szerint minden út Rómába vezet. Ennek a világ fő nagyvárosai sorába tartozó városnak számtalan arca van. Olaszország szociális, kulturális és politikai központja számtalan történelmi műemlékkel várja az ide látogatókat, amelyek közül sok egy nap alatt megtekinthető. Láttad már a Pantheont a híres lyukkal a mennyezeten, a gladiátor játékok egykori helyszínét - a monumentális római Colosseumot, esetleg dobtál már érmét a Trevi-kútba?

Róma - Olaszország

Róma - Olaszország

2. Bejrút - Libanon (Ázsia)

Libanon fővárosa, ősi templomokkal és gyönyörű gyarmati házakkal, melyek szemben állnak a város modern, fényűző központjával, gyakran megkapja a "Közel-Kelet Párizsa" megnevezést. Ez a nem szokványos arab város meglepően kedvező árakkal és különösen kevés turistával várja az ide utazókat, ami nagyszerű hír azoknak, akik ezt a gyönyörű helyet és a műemlékeit békében szeretnék látni anélkül, hogy valaki betolakodna eléjük a bejáratoknál.

Bejrút - Libanon

Bejrút - Libanon

3. Tokió - Japán (Ázsia)

Ha megérkezel Tokióba, az a benyomásod lesz, hogy eddig még soha nem láttál ilyen nyüzsgést, káoszt, emberek tömegeit, ilyen mennyiségű pislogó neon hirdetést és fényt, mint ebben a forgalmas japán metropoliszban. Orientálódni egy ekkora emberi hangyabolyban kemény feladat, de nem lehetetlen. Amint leküzdötted a kezdeti sokkot, vegyél egy mély levegőt a nagyvárosok óriásának megismételhetetlen légkörében.

Tokió - Japán

Tokió - Japán

4. Victoria - Seychelle-szigetek (Afrika)

A gyönyörű Seychelle-szigetek fővárosa, Victoria, a világ legkisebb fővárosaként van számon tartva. A Seychelle-szigetek teljes népességének egyharmada, mintegy 25 000 ember él itt. Victoria városa gyönyörű botanikus kertekkel, rengeteg egzotikus növénnyel, különleges fűszerekkel, sokfajta orchideával és gyümölcsfával büszkélkedhet. Látogass el a buddhista templomba, és emlékként ne felejts el valódi vaníliát, kókuszolajat vagy illatos szappant beszerezni!

Victoria - Seychelle-szigetek

Victoria - Seychelle-szigetek

5. Ottawa - Kanada (Észak-Amerika)

A felhőkarcolók nélküli, viszonylag konzervatív kanadai metropolisz egy nagy adag romantikával teli látnivalótl, és modern környezetet kínál a turistáknak. Ne hagyd ki a Kanadai Nemzeti Galéria meglátogatását a 92 méter magas Béke Toronyban, hogy megnézhesd a várost madártávlatból. A kultúra szerelmeseinek van lehetőségük arra, hogy részt vegyenek néhány kulturális eseményen vagy fesztiválon, például a Tulipán Fesztiválon, amely az egyik legnagyobb a világon. Az igazi attrakció Ottawa turisztikai célpontjai között a Wellington Street, egy hatalmas, neogótikus és viktoriánus komplexum, gyönyörű francia és angol kertekkel.

Ottawa - Kanada

Ottawa - Kanada

6. New York - USA (Észak-Amerika)

New York egy egyedülálló város, amelynek hangulatát máshol nem tapasztalod meg. Óriási metropolisz, ahol különböző nemzetiségek és kultúrák találkoznak, valamint a művészet és a sport városa, az Egyesült Államokban leglátogatottabb. Érdekel, hogy melyek a turisták kedvenc helyei? Kétségkívül a legnagyobb amerikai szimbólum - a Szabadság-szobor, a zöldellő Central Park, Times Square, Wall Street, Manhattan .... A New York-i látnivalók listája végtelen. Kevés hely nyújt annyi vonzó turisztikai lehetőséget az USAban, mint ez a város.

New York - USA

New York - USA

7. Havanna - Kuba

Egy nagy csokor régi temperamentumot magában hordozó kubai nagyváros, táncoló latin-amerikai emberekkel, a fehér rum és a szivar kevert illatával olyan élettel teli, mint az egész sziget. A város színes építészete a gyarmatosító időkből származik, a mosolygó emberek és a nyugodt légkör teljesen beszippantja az embert. Ha végigjárod Ernest Hamingway látogatta helyeket, aki húsz évig itt élt, rájöhetsz, miért szerette a halhatatlan irodalmi művek szerzője ezt a várost és Kubát.

Havanna - Kuba

Havanna - Kuba

8. Buenos Aires - Argentína (Dél-Amerika)

Argentína legfontosabb kikötővárosa a világ legnépszerűbb metropoliszai közé tartozik. A város híres a gyönyörű zöld parkjairól, bájos sétányairól, izgalmas éjszakai életéről, számos múzeumáról és lenyűgöző történelmi emlékműveiről. A világ egyik legszebb operaházát is rejti - a Teatro Colónt, amelyet 28 évig építettek. Ez a figyelemre méltó reneszánsz épület számos világhírű művész koncerthelyéül szolgált.

Buenos Aires - Argentína

Buenos Aires - Argentína

9. Lima - Peru (Dél-Amerika)

Az Inka terület fővárosa, amely a Csendes-óceán partján fekszik, számos gyönyörű épületet tudhat magáévá, tele történelmi helyszínekkel. A sok földrengés ellenére számos neoklasszikus és barokk épületet a gyarmati stílusukban tartottak fenn. A város gyönyörű központja nagy kontrasztban áll a nyomornegyedekkel és a szegény városrészekkel, ahol a helyi lakosság nagy része él.

Lima - Peru

Lima - Peru

10. Canberra (Ausztrália)

Az ausztrál metropolisz a világ egyik legfiatalabb fővárosa. A zöldövezetekkel és a tavakkal teli városban túl sok történelmi műemlék nem található, ámbár sok egyéb figyelemre méltó látványosság, például a gyönyörű botanikus kert, a galériák vagy a Telstra torony, ami egy 195 méter magas kilátó.

Canberra - Ausztrália

Canberra - Ausztrália

2018.07.04. Iveta Zouharová

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.