Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Alapár, kötelező költségek, árfolyamváltozás, illetékek…ki érti ezt?

laptop dilemma gondolkozó nő internet

laptop dilemma gondolkozó nő internet

Repülőtéri, biztonsági, kikötői illeték. Csomagszállítási díj. Panzió- és fix ülőhely felár. Transzfer díj. Üzemanyag pótdíj. Foglalási díj. Vízumdíj. Szervízdíj…

Én csak nyaralni szeretnék, egyáltalán nem akarom megismerni az utazási piacot. Sajnos egyáltalán nem érdekel, mit jelentenek a fenti kifejezések, és miért van rájuk szükség. Nincs kedvem és időm egyenként belekattintani az összes ajánlatba, ami kicsit is érdekesnek tűnik, hogy aztán kiderüljön, hogy az alapár szinte semmit nem tartalmaz…a másik ajánlatnál meg már minden benne van, így szinte lehetetlen valóban, egyértelműen összehasonlítani a különböző utazásszervezők különböző struktúrákban rögzített különböző ajánlatait…

Érteni értem, de nem szeretem…

Értem persze, hogy minden utazásszervezőnek megvan a maga gyakorlata, ami az ő belső, informatikai rendszereinek, pénzügyi és adminisztratív kötelezettségeinek, partnereitől kapott adatbázisoknak megfelelően kerül kialakításra, de 2017-et írunk…kattintgatok, és majdnem olyan ideges leszek, mint amikor a brassóihoz külön kiszámlázzák a sült krumplit. Vagy amikor majdnem beteszem a kosaramba az online webshopban a terméket, amit ezer éve keresek, és végre nagyon jó áron megtaláltam, amikor kiderül, hogy a szállítás többe kerülne, mint a rendelésem maga, személyes átvételre pedig nincs lehetőség. Vagy amikor mindezek után a kütyü, amit rendeltem, természetesen elem nélkül érkezik…egy csomó, teljesen felesleges, idegesítő apróság.

Persze, akár hozzá is szokhatnék ezekhez, de nem akarok. Azt szeretném, ha minden olyan egyszerű lenne, amilyen lehetne.

Lehet egyszerű(bb)

minden költséget tartalmazó ár

minden költséget tartalmazó ár

Úgyhogy nagyon megörültem, amikor azt olvastam, hogy az Invia átállt a teljes áras rendszerre; eddig is imádtam, hogy náluk egy helyen hasonlíthatom össze a szinte a teljes magyar piacot lefedő ajánlatokat, de az utazásszervezők eltérő gyakorlata miatt azért megspórolhattak volna nekem néhány kattintást…de mostantól ez van. Az ajánlatok mellett – a legolcsóbb alapárral számolva – azonnal az adott utazás teljes árát látom, amihez már nem kell hozzászámolnom, -képzelnem semmilyen egyéb kötelező vagy rejtett költséget. Nem kell minden egyes ajánlatba egyenként belekattintanom, hogy kiderítsem, mit tartalmaz az ár és mit nem; a közel 100, magyar, osztrák és német utazási iroda Magyarországon elérhető 1.000.000 ajánlatát mind azonnal át tudom nézni, az engem érdeklő szűrők mentén, egységes és könnyen összehasonlítható rendszerben. Értitek, ez majdnem olyan, mintha mostantól mindenhol adnának egy pohár vizet a kávéhoz. Vagy mintha az üvegbetét ára benne lenne a végösszegben. Olyan egyszerű. Meg életszerű. Meg kényelmes. Próbáljátok ki bátran, szerintem Nektek is tetszeni fog!

szerelmes pár tengerpart naplemente

szerelmes pár tengerpart naplemente

2019.06.25. Krisztina Szeitz

Címke:

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.