Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Barcelona csodálatos látnivalói

Sagrada Família

Sagrada Família

Ha egy igazán temperamentumos és egyedi országot szeretnénk felfedezni, akkor Spanyolországba feltétlenül el kell látogatnunk. Érdemes minden egyes szegletét alaposan körbejárni, azonban ha erre nincs lehetőségünk, akkor se csüggedjünk, hanem utazzunk el Barcelonába, ahol szinte minden adott ahhoz, hogy átérezzük a spanyol lét csodáit.

Katalónia fővárosa igazi, pezsgő világváros, ahol a lenyűgöző építészeti alkotások ámulata mellett jókat ehetünk és átadhatjuk magunkat az élet élvezetének.

A lüktető történelmi belváros telis-tele van csodákkal, melyeket feltétlenül látnunk kell. Felfedező túránkat a gótikus negyed, vagyis a Barri Gotic bebarangolásával érdemes kezdeni. A szűk sikátorok labirintusa előcsalja belőlünk felfedezésre vágyó gyermeki énünket, majd a Szent Eulália katedrális lenyűgöző látványa egy szempillantás alatt vallási áhítattal átszőtt felnőtté varázsolja azt. A gótikus stílusú székesegyházat a 13. század végén kezdték el építeni, végleges formáját azonban csak a 15. században nyerte el. A gazdagon díszített épület legszebb részét, a kerengőt feltétlenül látnunk kell, valamint érdemes felmenni a toronyba is, ahonnan a város meseszép panorámája tárul elénk.

Szent Eulália katedrális

Szent Eulália katedrális

A katedrális mögött találjuk a Nagy Királyi palotát (Palau Reial Major), melynek látványa egyszerűen magával ragadó. A művészi értékek sora itt azonban még korántsem ér véget, hiszen a Picasso Múzeum kincsei ismét ámulatba ejtenek szépségükkel.

Nagy Királyi palota

Nagy Királyi palota

A La Rambla nevű sétálóutcán haladva újból elénk tárul a város varázsa, hiszen a gótikus negyed mellett ez Barcelona legnevezetesebb helye, mely rendkívül népszerű mind a helyi lakosok, mind pedig a turisták körében. Az utcán sétálgatva elhaladunk többek közt az Operaház és a Güell palota mellett is, melyek közül az utóbbi szerepel az UNESCO világörökségi listáján. A neves sétálóutca a Kikötőnél ér véget, ahol megcsodálhatjuk Kolombusz szobrát.

La Rambla

La Rambla

A La Rambla-tól kissé eltávolodva Barcelona további szépségeit találjuk. A Sagrada Família, vagyis a Szent Család-templom a város talán legikonikusabb és legjelentősebb épülete, mely máig nem készült el teljesen. Az azóta bazilikai rangot kapott templom megálmodója Antoni Gaudí, akinek nem ez az egyetlen maradandó alkotása. Az ő nevéhez fűződik a Güell Park megtervezése is, melyet ma a világ egyik legszebb parkjaként tartanak számon. A hely látványa lenyűgöző, már-már mesébe illőek az itt látható alkotások, melyek magukon hordozzák a mediterrán életérzést. A park szépségének és egyediségének köszönhetően helyet kapott az UNESCO világörökségi listáján.

Güell Park

Güell Park

Barcelona 1992-ben rendezte meg az ötkarikás játékokat, az akkor épült Olimpiai Stadion jelenleg is a Montjuic-hegyen áll, csodás panorámával várva az oda látogatókat. A hegy azonban más neves épületnek is otthont ad, itt találjuk ugyanis a Katalán Nemzeti Szépművészeti Múzeumot, mely a város legjelentősebb múzeuma. Kincsei közt fellelhetjük El Greco festményeit is.

Katalán Nemzeti Szépművészeti Múzeum

Katalán Nemzeti Szépművészeti Múzeum

A katalán fővárosban oly sok a látnivaló, hogy az ember úgy érzi sohasem kap belőle eleget és sohasem unja meg. A csodálatos építészeten és történelmen túl, érezni itt egyfajta hangulatot, mely belengi a város utcáit és megállíthatatlanul magával ragadja az ember lelkét… pedig a fociról még nem is beszéltünk! A legjobb amit tehetünk, hogy hagyjuk magunkat és élvezzük minden pillanatát. A helyiek vendégszeretete, az itteni ízek, mind hozzátartoznak Barcelona életérzéséhez és csodájához. Még véletlenül se hagyjuk el ezt a varázslatos helyet úgy, hogy meg ne kóstoltuk volna a lehető legtöbb ételt és ne tettünk volna látogatást az ország legjelentősebb piacán a La Boqueria-n.

Tradicionális spanyol sonkaárus

Tradicionális spanyol sonkaárus

2018.01.16. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.