Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Bécs könnyed arca

Bécs könnyed arca

Bécs könnyed arca

Korábbi bejegyzésemben Bécs klasszikus, mesés kastélyokkal és múzeumokkal csábító oldalát igyekeztem bemutatni, most azonban a város könnyedebb, lazább programlehetőségeire szeretném felhívni a figyelmeteket.

A jó idő megérkeztével az osztrák főváros egy olyan arcát is megismerhetjük, mely tele van parkokkal, természettel, nevetéssel, érdekességekkel és napsütéssel.

Práter

A Práter az a hely, ahol a vidámpark szerelmesei hatalmas mosollyal az arcukon vetik bele magukat az adrenalin nyújtotta élvezetekbe. Megtalálható itt minden, ami egy tökéletes szabadnaphoz szükséges.

A parkban áll a város egyik jelképe, a bécsi óriáskerék, mely 1897. óta ejti ámulatba az embereket. A kerék egyik kabinjába beszállva közel 65 méteres magasságból csodálhatjuk meg Bécs látképét.

Bécsi óriáskerék

Bécsi óriáskerék

Az óriáskerék előtti téren további izgalmas látnivalókra bukkanhatunk, hiszen itt helyezkedik el Madame Tussaud panoptikuma , ahol Sisi élethű viaszmása mellett megtalálhatjuk Wolfgang Amadeus Mozart és Arnold Schwarzenegger szobrát is.

Audrey Hepburn  a bécsi viaszmúzeumban

Audrey Hepburn a bécsi viaszmúzeumban দেবর্ষি রায়

Ahogy azt már említettem, az extrémebb kalandokra vágyók tökéletes játszótere a Práter, ugyanis kipróbálhatjuk a 117 méter magas láncos körhintát, a szellemvasútat és a Fekete Mambát. Ezen kívül lehetőségünk van mozizni, vagy élvezni a kávézók valamelyikét -  esteleg egy óriásit csatangolni vagy piknikezni a vidámpark körül elterülő, sportpályákban, kistavakban, ősfákban gazdag parkban, ahol akár mókusok, kacsák és hattyúk társaságára is számíthatunk.

Prater, Bécs

Prater, Bécs

Duna-sziget

A Duna országokon átívelő útja során Bécset is kettészeli, létrehozva ezzel a közel 21 km hosszan elnyúló Duna-szigetet. Ez a természeti kincs tökéletes hely egy kellemes sétához, piknikezéshez, de akár élvezhetjük a helyi bárok és éttermek kínálatait is. Egyéb sportolási lehetőségekben sincs hiány, hiszen görkorcsolyázhatunk vagy biciklizhetünk. Összegezve, akár egy limonádét kortyolgatnánk el a Duna partján, vagy a kellemes ebéd utáni kávénkat, esetleg a természet lágy ölén, akár futás vagy trambulinon ugrálás közben szeretnénk a folyóban gyönyörködni, itt mindezt könnyűszerrel megtehetjük.

Duna-sziget

Duna-sziget

A sziget a szabadidős tevékenységek mellett fesztiválok helyszínéül is szolgál, ezzel téve teljessé kínálatainak tárházát.

Tenger Háza

A jó idő ellenére néha előfordul, hogy elered az eső és elmossa szabadtéri programjainkat, de akkor se riadjunk meg, hiszen varázslatos vízi világával vár a Tenger Háza. Itt elsősorban tengeri és édesvízi élőlényeket csodálhatunk meg, így láthatunk cápákat, teknősöket, csikóhalakat és különféle más élőlényeket is.

A Tenger Háza

A Tenger Háza

A vízi ökoszisztéma mellett trópusi állatokat is szemügyre vehetünk, így találkozhatunk kígyókkal, krokodilokkal és egyéb hüllőkkel, valamint rovarokkal.

A Tenger Háza éppúgy tökéletes választás családok, mint romantikázni vágyó párok számára. A velünk együtt élő állat- és növényvilág megismerése rendkívül érdekes, hasznos és nem kevésbé izgalmas programlehetőség.

Krokodil a bécsi Tenger Házában

Krokodil a bécsi Tenger Házában

Hundertwasser-ház

Ahogy azt már korábban is említettem, Bécs utcái tele vannak érdekesnél érdekesebb látnivalókkal. A városban sétálgatva rengeteg parkot, szobrokat, monarchia-korabeli épületeket találunk, de van egy ház, mely minden értelemben kilóg a sorból.

Hundertwasser-ház

Hundertwasser-ház

A 3. kerületben, egészen pontosan a Kegelgasse 34-38. alatt található Hundertwasser-ház az, ami ámulatba ejti az ide látogatót. Az itt álló egyedi, meghökkentő, ugyanakkor csodálatra méltó társasházat Friedensreich Hundertwasser tervezte. Az épület különlegessége már első pillantásra szembetűnik, hiszen hullámzó padló és falak, valamint földdel és növényzettel borított tetőszerkezet jellemzi. Az ablakokon át fák törnek ki a szabadba, így varázsolva élő organizmussá a most is lakott épületet – ha pedig megtetszett, pár utcával odébb alaposabban is elmerülhetünk Hundertwasser életművében az itt található, munkásságának szentelt múzeumban is.

Naschmarkt

A Wienzeile-n elhelyezkedő Naschmarkt Bécs legismertebb és legjelentősebb piaca, melyet kötelező felkeresni. Az emberek a 16. század óta árulják itt különféle terményeiket, így nem csoda, hogy nagy népszerűségre tett szert. Az idők során valamelyest átformálódott a piac képe, de eredeti funkcióját nem veszítette el. A globalizációnak köszönhetően már nem csak helybéli zöldségeket, gyümölcsöket lehet itt kapni, hanem vásárolhatunk tenger gyümölcseit, tejtermékeket, pékárukat, húsféleségeket, valamint a világ minden tájáról érkező egyéb finomságokat. A bódék mellett több kisebb éttermet is találunk, ahol a tradícionális osztrák ételek mellett ki lehet próbálni más országok gasztronómiai fogásait, így találkozhatunk többek közt olasz és keleti ételekkel is.

A bécsi Naschmarkt 1900-ban

A bécsi Naschmarkt 1900-ban unknown

A Naschmarkt hangulata egészen egyedi, így nem meglepő, hogy rengeteg turista keresi fel évről évre. Ha nem kifejezetten kedveljük a piacokat, akkor is érdemes itt egy rövid látogatást tenni, mert garantáltan kellemes élményben lesz részünk, függetlenül attól, hogy pezsgősreggelizni szeretnénk egy jót, elintéznénk a hétvégi bevásárlást (szigorúan válogatott, de minden igényt kielégítő alapanyagokból), vagy a bolhapiac kincsei között vesznénk el inkább.

Naschmarkt, Bécs

Naschmarkt, Bécs

Forrás:

2018.04.26. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.