Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Búvárkodás az egyiptomi Marsa Alam-nál

Búvárkodás a Vörös-tengerben

Búvárkodás a Vörös-tengerben

Marsa Alam, a Vörös-tenger partján fekvő város, egykor egy kis halászfalu volt. Napjainkban az egyik leglátogatottabb úticél és egy igazi, földi paradicsom a búvárok számára.

Marsa Alam nem csak változatos tengeri élővilágával vár

A meleg tenger felszíne alatt gazdag élet található. Különféle korallok, tarka halak és ezek együttes látványa mindenkit lenyűgöz. Emellett az erős szél egyszerűen tökéletes a windsurfing kedvelői számára. Delfinek, cápák és dugongok (tengeritehenek) is előfordulnak errefelé. A kultúra után érdeklődők pedig a közeli smaragdbányák és I. Széthi király kanaiszi temploma csodáit élvezhetik.

Rengeteg lehetőség a búvárkodásra

Szeretnél közelről is találkozni delfinekkel? És mit szólnál a cápákhoz? Igen, Marsa Alam-ban ezt is átélheted! Elég felkeresni az egyik helyi búvárközpontot, és kiválasztani a megfelelő ajánlatot. Tapasztalt személyzet és minden szükséges felszerelés a rendelkezésedre áll majd. Szinte minden tengerparti üdülőhelyen megtalálhatod az álmaid valóra váltásában segítő szakembereket. Tanfolyamokat is indítanak, kezdők és a haladók számára egyaránt.

Ras Samadai egy védett övezet közepén található, és a „delfinek zátonyaként“ ismert. A sok tarka hal mellett ezek az inteligens állatok mindenki kedvencei. A velük való találkozás a nyílt tengeren egyértelműen felejthetetlen élmény.

Ras Samadai, a „delfin zátony“

Ras Samadai, a „delfin zátony“

A búvárkodás a cápákkal, a tenger alatti világ veszélyes uraival is egyre népszerűbb. Az Elphinstone zátony a legmegfelelőbb a megfigyelésükre, különösen április-június vagy október-november között. A zátonyban korallfolyosók labirintusa húzódik, és az egyik legjobb hely a világon, amit búvárként el lehet képzelni. Elsősorban tapasztalt búvárok számára ajánlott.

Annak ellenére, hogy a cápákkal való merülés érdekesnek tűnik, jobban kikapcsolódhatsz egy közös, biztonságos strandon, ahol békében úszkálhatsz anélkül, hogy folyamatosan figyelned kellene. Természetesen itt ez is lehetséges. A fürdőzésre és pihenésre szánt strandokat hálókkal védik.

A másik közkdevelt búvárkodási helyszín Abu Dabbab, a Föld olyan helyeinek az egyike, ahol dugongokkal merülhetsz. A sekély öböl otthont biztosít a tengeri teknősöknek is.

Dugong, avagy tengeritehén

Dugong, avagy tengeritehén

Fury Shoals is könnyen megközelíthető, szinte érintetlen területén több zátony terül el, amely bámulatos búvárkodási lehetőséget kínál. A fő vonzerő az a kínai vontatóhajó, amely az 1940-es években süllyedt el itt.

A Hamada roncs szintén egy elsüllyedt hajó, 1993 óta ígér látványos merülést 65 méteres nagyságával. Tökéletes helyszín víz alatti képek készítésére.

Könnyűbúvárkodás Marsa Alam-ban

A könnyűbúvárkodáshoz is több alkalmas helyszínt is találhatsz. Kétségkívül a legkeresettebbek közé tartozik az Abu Dabab zátony pompás koralljaival és élővilágával, a Kahramana strand és a Sha‘ab Samadai delfinház.

Tengeri élővilág

Tengeri élővilág

Időjárás

Marsa Alam-ban, a Vörös-tenger legdélebbi egyiptomi üdülőhelyén közel egész évben élvezhető a napsütés. Az éghajlat enyhébb, mint beljebb a szárazföldön, és a nyári hőmérséklet sem ér el szélsőséges értékeket (ellentétben például Luxorral). A látogatásra legkedvezőbb időszakok: március, április, október vagy november. Búvárkodás esetén a legjobb körülmények a nyár folyamán, 30°C-os vízben adottak, de itt ezen kívül is bármikor megéri merülni.

Búvár a Vörös-tengerben

Búvár a Vörös-tengerben

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.