Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Európa 9 legszebb természetes medencéje

Fedezd fel Európa legsze tavait és lagúnáit, amelyeket maga a természet teremtett! Nemcsak kellemes felüdülést, hanem lélegzetelállító látványt is kínálnak a forró nyári napokon.

1. Kék Lagúna (Izland)

A Kék Lagúna egy csoda a vulkáni táj szívében. Élvezd a geotermikus tengervíz sugárzó erejét, amely felejthetetlenül pihentető és fiatalító. Fedezd fel az extra élvezetet nyújtó vízben lévő masszázst vagy a szilícium és az algák tisztító, revitalizáló erejét. A szaunában közvetlenül a föld belsejéből érezheted a melegséget, majd felfrissítheted magad egy itallal a vízi bárban. Ne habozz, és tégy egy kirándulást a vulkanikus táj élénk és fényűző geotermikus fürdőjéhez! Grindavik közelében található, 47 km-re Reykjavik fővárosától (körülbelül 50 perc autóval). Vár egy különleges élményt!

Kék Lagúna (Izland)

Kék Lagúna (Izland)
 

2. Krka Nemzeti Park (Horvátország)

Šibenikből érkező utazók számára a Krka Park látogatása nagyszerű program lehet egy egynapos kirándulásra. Számos tó, barlang, patak és különösen a vízesések várnakTéged, melyek közül a a Roški Slap és a Skradinski bek a legszebbek. Ez utóbbi legnagyobb vonzereje a kaszkád végén található lagúnában rejlik, mely fürdésre alkalmas. Egy csodálatos amfiteátrum jut róla az ember eszébe, holott a színészek helyett látogatók ezrei töltik fel. A hideg víz kellemesen felfrissít a forró nyári napokon. A lagúna mély, ezért a tiltás ellenére a bátrabbak a vízesés tetejéről ugorhatnak a vízbe.

Krka Nemzeti Park (Horvátország)

Krka Nemzeti Park (Horvátország)
 

3. Tündér medence (Skócia)

Ezek a mesebeli medencék Carbost faluja közelében fekszenek, a Skye-szigeten. A látogatók tehetnek egy lenyűgöző sétát tehetnek Glen Brittle-n keresztül.  A medencék nagyon népszerűek a fotósok és a túrázók körében, Skócia legszebb helyei közé tartoznak. A jeges víz a medencékben szokatlanul kristálytiszta és ideális minden kalandor számára, akinek van elég bátorsága csobbanni egyet.

Tündér medence (Skócia)

Tündér medence (Skócia)
 

4. Giola (Thassos)

A Giola vagy a “Diovo szeme” egy természetes, sziklákkal körbevett medence Astris faluja közelében. A sziklák teraszos felépítettségűeke, magasságuk akár a nyolc métert is elérheti, de szerencsére könnyű rajtuk átsétálni. Az emberek itt elmerülhetnek egy sziklába vájt medencébe, amelybe szelesebb idő esetén átcsapnak a hullámok a tengerből. A törülközőket muszáj a sziklákra teríteni, mivel a közelben sem homok, sem árnyékos hely nincsen.

Giola (Thassos)

Giola (Thassos)

5. Grotta della Poesia (Olaszország)

A Grotta della Poesia szintúgy egy természetes medence Otrantól délre, Salento napos félszigetén. A festői elhelyezkedés kellemes változatosság a megszokott strandokkal szemben. A legenda szerint egy gyönyörű hercegnőt egyszer megkereszteltek a helyi vízben, amely még szebbé tette. Az összes dél-olaszországi költő, akit inspirált ez történet, ide jött verset írni a nymfákról, a keleti hercegnőkről és a gyönyörű északi királynőkről verset írni. Ennek hatására kapta meg ez a hely a Költészet barlangja nevet.

Grotta della Poesia (Olaszország)

Grotta della Poesia (Olaszország)

6. Charco de la Laja (Tenerife)

A San Juan de la Rambla vulkanikus fürdői Tenerife északi részén terülnek el, történelmi öröksége és éttermei az elnyerik az összes korosztály tetszését. A könnyen megközelíthető La Laja lagúna kirepít a mindennapjaidból, irigylésre méltó fotókat készíthetsz itt, majd a lépcsőkön lesétálhatsz a vad óceán melletti  tiszta, nyugodt vízhez. A természetes medencék valóban a Kanári-szigetek ékkövei, sőt, az egyik legvonzóbb történelmi térség gyönyörű központjában találhatók.

Charco de la Laja (Tenerife)

Charco de la Laja (Tenerife)

7. Kék-tó Imotski faluja mellett (Horvátország)

A karsztos Kék-tó úszásra is alkalmas, de a víz a legforróbb melegben is viszonylag hűvös és frissítő. Vezet ide egy kellemes sétány, ám ajánlatos minőségi zárt cipőben jönni. A száraz évszakban a szint alacsony lehet, és a nyomvonal néhány méterrel a tó felett helyezkedik el. Az utolsó szakasznak meredek lejtőn kell lennie. A gyerekek nem élvezik a nagy emeletet az ingyenes parkolóhoz, különösen a meredek lefelé irányuló gradiens miatt. A plytka a tóban gyakorlatilag nem létezik, így a legkisebbnek nincs helye játszani.

Kék-tó Imotski faluja mellett (Horvátország)

Kék-tó Imotski faluja mellett (Horvátország)

8. Moniz (Madeira)

A tengerpart melletti vulkáni tavak, melyek a bájos Porto Moniz városa alatt helyezkednek el, Madeirán legérdekesebb természeti jelenségei közé tartoznak. Télen a fekete óceáni sziklák átcsapnak az Atlanti-óceán hullámjai, de nyáron a kevésbé szeles időben lehetőség van egy kellemes fürdőzésre. Menj fel a város feletti hegyre a és tekints le a gyönyörű tó adta kilátásra!

Moniz (Madeira)

Moniz (Madeira)

9. Purcaraccia (Korzika)

A Purcaraccia Korzika legkeresettebb kanyonja. Számos turistát vonz a helyi természet szépsége, a gyönyörű tiszta víz és természetesen a hosszú, természet alakította csúszdák. Többféle úton és járaton juthatsz el ide, melyek a legszebb túraútvonalak közé tartoznak. Csodáld meg őket, és vess egy pillantást folyómederre a sziklában, melyet a víz alakított ki.

Purcaraccia (Korzika)

Purcaraccia (Korzika)

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.