Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Európa legnaposabb helyei

Európa legnaposabb helyei

Európa legnaposabb helyei

Szerinted is napozás a nyaralás egyik legfontosabb és legjobb része? Kiválogattunk Neked néhány európai helyszínt, ahol napsütésben biztosan nem lesz hiány!

1. Rab szigete, Horvátország

A horvátországi Rab sziget az Adriai-tenger északi részén található. Klímája földközi-tengeri, enyhe telekkel és kellemes nyári hőmérséklettel. A sok napsütéses órával (évi 2500 óra) a családok és a romantikus párok kedvenc helyszíne, ahol fehér homokos partok, türkizkék tenger és titokzatos öblök várnak.

Rab szigete, Horvátország

Rab szigete, Horvátország

2. Marseille, Franciaország

A földközi-tengeri fényt és csillogást a francia Riviéra garantálja, de biztos lehetsz benne, hogy emellett több napsütötte partot, vendégszerető éttermet és jelentős emlékművet is találsz, mint például a Notre Dame de la Garde bazilikát. A napsütéses órák éves átlaga 2858 óra.

Marseille, Franciaország

Marseille, Franciaország

3. Nizza, Franciaország

Franciaország déli részén, Provence régióban fekszik Nizza, az Azúr-part egyik legfontosabb központja, Monaco és Cannes között. Évente több, mint 4 millió turista látogat el ide, ami nem csak a szépséges emlékműveknek, de a sok napsütéses órának (2724 évente) is köszönhető. Sétálj egyet a híres angol sétányon, vagy fedezd fel a szűk utcák hálózatát.

Nizza, Franciaország

Nizza, Franciaország

4. Monaco

A Monacoi Hercegség a világ második legkisebb országa, amely Franciaország és a Földközi-tenger közé ékelődött be a francia Riviérán. A telek enyhék és csapadékosak, a nyár száraz és meleg. A hőmérséklet ritkán lépi át a 30°C-ot, a nap viszont 2724 órát süt itt átlagosan egy évben. A neoromantikus templomok mellett akár az oceanográfiai múzeumot, vagy a játékteremmel felszerelt luxusfürdőt is felkeresheted.

Monaco

Monaco

5. Lisszabon, Portugália

Portugália fővárosa minden idelátogatót elvarázsol műemlékeivel, mint például a Szent György vár, a Belém-torony, vagy a Szent Jeromos kápolna. A nap itt évente átlagosan 2799 órát süt, tehát nincs mire várni, irány Lisszabon!

Lisszabon, Portugália

Lisszabon, Portugália

6. Alicante, Spanyolország

Ez a spanyolországi kikötőváros sűrűn keresett Európa lakosai körében homokos partjai, tengerparti sétányai, napsütéses időjárása (évente 2864 óra) és pezsgő éjszakai élete miatt. Látogass el ide júniusban, hogy ne maradj le a Las Hogueras de San Juan fesztiválról!

Alicante, Spanyolország

Alicante, Spanyolország

7. Barcelona, Spanyolország

Barcelona, Katalónia fővárosa, Spanyolország keleti részén, a Földközi-tenger partján fekszik és sokak szerint a világ legszebb városa. Ezt lenyűgöző tengerpartjának és híresen pörgős éjszakai életének, valamint az egyedi Antoni Gaudí remekműveknek köszönheti a város. A napsütötte órák száma itt is meghaladja az átlagot: 2524 óra évente.

Barcelona, Spanyolország

Barcelona, Spanyolország

8. Madrid, Spanyolország

Spanyolország fővárosára jellemző a hideg tél és a forró nyár. Júliusban és augusztusban az átlaghőmérséklet 24°C körül alakul, de van, hogy eléri a 35°C-ot is. A központ több pompás épülettel büszkélkedhet, mint például a Cybele Palace városháza, vagy a királyi palota (Palacio Real). Sétálhatsz a szépséges kertekben és parkokban is. Madridban évente 2769 órát süt a nap - ezt kár lenne nem kihasználni.

9. Sevilla, Spanyolország

Sevilla Spanyolország déli részén található, Andalúzia, valamint a flamenco és a bikaviadalok fővárosa. Itt található Európa legnagyobb katedrálisa, az Alcázar, a királyi palota. Ha ehhez még hozzáadjuk, hogy itt évente 2898 órát süt a nap, akkor meg is találtuk a tökéletes helyszínt nyaralásához.

Sevilla, Spanyolország

Sevilla, Spanyolország

10. Athén, Görögország

Athén, Görögország fővárosa, szó szerint bővelkedik a lehetőségekben, így minden turista megtalálhatja a saját kedvenc helyét. Napozhatsz a parton, elhajózhatsz a közeli szigetre, meglátogathatod a múzeumokat és az emlékműveket (Akropolisz, ókori agóra stb.), sétálhatsz az utcák és az üzletek között. Kóstold meg az igazi tzatzikit, a souvlakit vagy a baklavát, majd tegyél egy sétát a Lükabéttosz hegyről, ahonnan nagyszerű kilátás tárul a szemed elé. Ja, és a lényeg: Athénban évente 2771 órát süt a nap.

Athén, Görögország

Athén, Görögország

11. Rhodos és Kréta, Görögország

Rodosz, a maga évi 3000 órányi napsütésével a legnaposabb görög sziget. Érdemes megtekinteni a fővárost, a Moni Tsambika kolostort, a Kamiros régészeti lelőhelyet vagy a Faliraki aquaparkot. Ez Európa egyik legnaposabb szigete, a nap itt az év 300 napján süt – de hasonlóan ragyogó kilátások várnak ránk Krétán is.

Rodosz, Görögország

Rodosz, Görögország

12. Valletta, Málta

Málta fővárosa, Valletta, nem csak ebben a felsorolásban kapott helyet: 1980-ban az UNESCO Világörökségi listájára is felkerült. Ne hagyd ki barokk építészet csodáit, a régi kávézókat és üzleteket. Legismertebb építményei közé tartozik a Nagymesteri palota, a Szent János templom, a Triton szökőkút vagy a Szent Elmo erőd. Árnyékot és kellemes pihenést tudnak nyújtani az Argoti, az Upper Barrakka vagy a Lower Barrakka kertek, melyekből kb. bármelyik irányba indulhatsz, előbb vagy utóbb egy vízparton találod majd magad. A helyiek évi 2957 órán át élvezhetik a napsütést.

Valletta, Málta

Valletta, Málta

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.