Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Fedezd fel a csillogó Swarovski múzeumot

Óriás a Swarovski Kristályvilágban

Óriás a Swarovski Kristályvilágban Costel Slincu

A Swarovski céget, a csiszolt kristályok világszerte legismertebb gyártócégét a cseh születésű Daniel Swarovski alapította. 1995-ben Wattens mellett nyílt meg a Swarovski Kristallwelten – több ezer ragyogó kristály, tükör, kép, ékszer és szobor világa. Add át magad az élménynek, ahogy elvarázsol a pazar Kristályfelhő a víztükör felett, vagy minden érzékszerveddel átélheted a játékokat a négyszintes Játéktoronyban. Menj fel egészen a felső toronyba, ahol a négy emeletnyi szórakozás biztosan kedvedre való lesz.

Swarovski Kristallwelten (Swarovski Kristályvilág)

A tiroli csodát 1995-ben nyitották meg, a cég alapításának századik évfordulója alkalmából. André Heller multimédia-művész tervei alapján épült ez az egyedülálló fantáziavilág, amelynek a központjában az Óriás található. A legenda szerint az óriás Wattensben telepedett le, és azóta őrzi a 16 csodás kamrát.

Swarovski kristály-kamrák

Swarovski kristály-kamrák Shadowgate

Ezek közül mindenképpen említésre érdemes a Kék terem, a lenyűgöző Mechanikus színház, a „Silent Light” helyiség az ott található nagy kristályfával, vagy Oliver Irschitz Jeges átjárója. Ez üresnek látszik, egészen addig, amíg lépéseinkkel életre nem keltjük. Minden egyes teremben értékes, világszerte ismert művészek alkotásait állították ki, akik különböző módon használták fel a kristályokat. A térség azonban nem csak a kristályok miatt ennyire látogatott. Több, mint 12 millió látogatója volt már az egész világból, akiknek kétségkívül felejthetetlen élményben volt részük.

Swarovski Kristallwelten

Swarovski Kristallwelten

A parkhoz tartozik a Kristallwelten bolt is, ahol fénylő ékszereket és kiegészítőket vásárolhatsz a Swarovski Optik és a Swarovski Lightdesign kínálatából. Az eladók örömmel, és több nyelven állnak a rendelkezésedre.

Swarovski kristályok

Swarovski kristályok

A Daniels Kristallwelten kávézó és étterem nagyszerű kulináris élményeket nyújt. Meg szeretnéd kóstolni a nemzetközi vagy a helyi és szezonális konyha ízvilágát? Nincs ennél egyszerűbb! Látogass el a fényes pavilonba, amit a norvég Snøhetta építészeti iroda tervezett. A zavartalan kilátásnak köszönhetően olyan érzésed lesz, mintha a kertben üldögélnél. A friss és változatos kínálatot illetően pedig itt nincs helye kétségnek vagy bizonytalankodásnak, egészen biztosan a legjobb falatok várnak.

Nyitva tartás és belépőjegyek a Swarovski múzeumba

Felnőttek számára 19€ a jegy, ami 6 és 14 év közötti gyerekek számára 7,50€, a fiatalabbaknak pedig ingyenes a belépő. A Kristallwelten boltba ingyen is bemehetsz, ha nem akarod megnézni a kiállítást és/vagy a kertet. Lehetőség van „Közös élmények” családi jegy megvásárlására is, ez egy felnőtt és két gyerek számára 24,50€, vagy két felnőtt és két gyerek esetén 41,50€. Minden további gyerek után 7,50€ a belépő. Több valutában is fizethetsz, illetve természetesen bankkártyával is.

Labirintus a kertben

Labirintus a kertben Shadowgate

Minden nap 8:30-tól 19:30-igy vannak nyitva, az utolsó látogatókat pedig 18:30-kor engedik be. Júliusban és augusztusban egészen 22:00 óráig látogatható, ebben az időszakban 21:00-kor mehet be az utolsó vendég. Ráadásul Szenteste is nyitva vannak, egészen 14:00-áig. Ha Szilveszterkor szeretnél eljönni ide, akkor 16:00 óráig lesz rá lehetőséged. 1 órával a zárás előtt mehet be az utolsó vendég. November 5-6-án zárva tartanak.

Hogyan jut el a Swarovski Kristallwelten-hez ?

A Kristályvilágba könnyen eljuthatsz autóval vagy busszal. Autóval a leggyorsabban Innsbruck felől, így kb. 20 perc az út, a bejárat mellett pedig egy ingyenes parkoló vár. Az ún. Swarovski Kristallwelten Shuttle ingázó busz naponta többször közlekedik Innsbruckból oda és vissza, ez is egy egyszerű és kényelmes megoldás lehet.

A Swarovski Kristályvilág bejárata

A Swarovski Kristályvilág bejárata

Címke:

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.