Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Fedezd fel hajóval a világot

Fedezd fel hajóval a világot

Fedezd fel hajóval a világot

A hagyományos (repülő, vonat, busz, autó) utazás mellett manapság egyre népszerűbbek a luxus hajóutak , ez köszönhető többek közt a kényelemnek, gyorsaságnak és a változatos látnivalóknak.

Ha egy több hetes hajóútra adjuk a fejünket, akkor biztosak lehetünk benne, hogy nem csak egyetlen várost, vagy országot tudunk viszonylag rövid idő alatt megnézni, hanem több, változatos és izgalmas helyre is eljuthatunk.

Aki a nyaralás ezen fajtája mellett teszi le a voksát, az alapvetően két lehetőség közül választhat, úgy a folyami, vagy a tengeri hajóutak.

A fedélzeten

A fedélzeten

Rövid kalandozások közeli vizeken

Ahogy az a nevéből is sejthető, a folyami út esetében viszonylag kisebb hajókon, többek közt Európa ismert folyóin tudunk végighajózni. Bejárhatjuk a Dunát, és vele együtt az általa átszelt országokat a Fekete-erdőtől egészen a Fekete-tengerig, de hasonló kirándulásokon vehetünk részt a Szajnán vagy a Volgán is. Ez esetben lehetőség van rövidebb, akár csak egy hetes utazásra is, ami azok számára lehet megfelelő választás, akik nem szeretnek egyszerre hosszabb időre elutazni, de mégis élménydús és érdekes nyaralásra vágynak, egy út alatt felfedezve kontinensünk több országát és városát. A kényelem a folyami utak alatt is garantált. Ezen hajók felszereltségére nem lehet panaszunk, ugyanis legtöbbjük olyan szolgáltatásokat biztosít, mely akár egy öt csillagos hotel kínálatával is vetekedhet.

Turistahajó a Dunán

Turistahajó a Dunán

A határtalan óceán

Az óceánjáró hajók útvonalából adódóan ezek esetében általában legalább két hetes utazással érdemes számolni, de ha szeretnénk, akár hónapokig is járhatjuk a hatalmas, kék vizeket. Ez esetben felfedezhetjük a mediterrán régiót, a Karib-térséget, az Északi fjordokat, de akár egészen Japánig is elmehetünk. A tengerekre és óceánokra tervezett hajók jóval nagyobbak, mint folyami társaik, valóságos kis úszó városok, ahol annyi a szórakozási lehetőség, hogy út közben, a nyílt vízen sem kell az unalomtól tartanunk. Azon túl, hogy elsőrangú szállodai szobának megfelelő kabinokban alhatunk, még a wellnessezés élményét is megkapjuk. Az ilyen luxushajókon mozi- és színházterem, futópálya, kaszinó, bár és bevásárló utca várja az utasokat. A több különféle étteremnek hála, egész nap jókat ehetünk és élvezhetjük a kényelmet, miközben újabb és újabb területeket járunk be – a valós térben, és a tányérunkon is.

Éttermi élmény, akár egy hajón is

Éttermi élmény, akár egy hajón is Joe deSousa

A minden kényelmet kielégítő szolgáltatásoknak köszönhetően ez a fajta nyaralási forma lehet a tökéletes választás, ha a lehető leggyorsabban, de egyúttal a legnagyobb kényelemben szeretnénk az elképzelhető legtöbb csodával megismerkedni.

2018.02.19. Krisztina Szeitz

Címke:

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.