Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Fedezd fel Horvátország 10 gyönyörű kis szigetét!

Kiválasztottunk neked 10 festői horvát szigetet, amelyek nyugodt pihenést, vízi szórakozást és történelmi emlékműveket kínálnak számodra.

1. Biševo

Biševo délnyugatra fekszik a dalmát Vis szigetétől. 14 barlang tarkítja, a legkeresettebb a gyönyörű Kék barlang, mely híres a benne rejlő színek és a fények mágikus játékáról. Napsugarak hatolnak át a víz alatti nyílásokon egyenesen a barlangba, a legszebb kilátás tíz és tizenkét óra között van a látogatók számára. Egy másik érdekes látványosság a Medvidina barlang, amely hajdani menedéke volt a mediterrán fókáknak. A sziget kedvelt a vízi sportok és a halászat szerelmesei körében is. A homokos strandok pihenésre késztetnek.

Biševo

Biševo

2. Lopud

Az Elafit szigetcsoport második legnagyobb szigete Dubrovnik mellett fekszik. A békés Lopud teljesíti a csendes nyaralásról való kívánságod egy gyönyörű vidéken. A szomszédos, könnyen megközelíthető Dubrovnik lehetővé teszi számodra, hogy különösen nyáron részt vegyél különböző kulturális eseményeken. Lopud minden évben megünnepli a régóta fennálló haditengerészeti hagyományait. Ugyanazon a településen található egy öböl, amely a legszebb a szigetcsoportban.

Ajánlataink Dél-Dalmáciában!

Lopud

Lopud

3. Proizd

Az egyik legszebb kicsi horvátországi szigetet a csodálatosan kék színű tenger veszi körül. Korcula szigetének közelében fekszik, Horvátország déli részén. Főleg Vela Luka városából érkeznek ide kirándulásokra. Proizd, amely elsősorban a vízi tevékenységek miatt felkapott, kiváló lehetőségeket kínál úszásra és snorkelingre. A tiszta strandok finom kövekkel vannak szegélyzve, a környező öblök látványa lélegzetelállító. 

Proizd

Proizd

4. Silba

A keskeny Silba szigete Lošinj szigetéhez közel fekszik, a Zadar szigetcsoport északnyugati sarkában. Számos napsütéssel teli napot, szokatlanul enyhe éghajlatot és kristálytiszta tengert kínál. Leginkább a légzési nehézségekkel küzdő turisták keresik, ugyanakkor a szigetet a gazdag növényvilág vagy a gyönyörű homokos strandok és öblök miatt is érdemes meglátogatni.

Horvát ajánlatainkért kattints!

Silba

Silba

5. Susak

Susak szigete Lošinj szigetétől délnyugatra fekszik. A túlnyomórészt sziklás szigetek között kitűnik a homokos felületével, autók és aszfaltozott utak itt nincsenek. A keleti parton van egy város, ahol megmaradtak a helyi 11. századi bencés kolostor maradványai. Susak a népszerűségét a helyi színes hagyományos ruházatának is köszönheti.

Susak

Susak

6. Sveti Nikola

Sveti Nikola Porec közelében található, és ideális hely azok számára, akik elszabadulnának a mindennapos stressztől. A környéket buja növényzet, magas fenyvesek, szépen parkosított kertek és romantikus strandok veszik körül. Az itteni üdülőhely számos szórakozási és sportolási lehetőséggel kínál egy álomnyaralást minden korosztály számára.

7. Šipan

Šipant, az Elafit-szigetcsoport legnagyobb szigetét a Koločepský-szoros és a szomszédos Lopud-szoros válassza el a szárazföldtől. Šipanska Luka és Sudurad kikötővárosok  fontos műemlékeikkel sok örömöt fognak okozni a történelem szerelmeseinek. A turisták azonban nem csak a kellemes béke és a történelmi műemlékek, hanem a vízi sportok miatt is érkeznek a szigetre. Šipanska Luka főleg a vitorlázókat és a sporthorgászokat vonza.

Šipan

Šipan

8. Šolta

Solta hosszúkás szigete az egyike a kisebb közép-dalmáciai szigeteknek. Masszív partja festői szépségű számos öbölnek és zátonynak köszönhetően. A szomszédos Brac szigettől válassza el a Split-szorost, a sziget körül sok szép strand található. Lényegében Solta egyetlen turisztikai központja Nečujam település, amely egy lélegzetelállító öböllel, és számos sporttevékenységgel vár.

Nézd meg ajánlatainkat Közép-Dalmáciára!

Šolta

Šolta

9. Veliki Brijun

Sziget egy gyönyörű és érintetlen természettel - ez Veliki Brijun, Isztria nyugati részén. Malim Brijunival és más szigetekkel együtt egyedülálló sávot hoznak létre buja növényzettel és olyan növényfajokkal, amelyek máshol nem fordulnak elő. A látogatókat vonza a Veliki Brijun nemzeti park, az állatkert és a szafari park, valamint a figyelemre méltó történelmi emlékmű - egy középkori lakótorony. A velencei templomot is érdemes  itt meglátogatni.

Irány Isztria, ajánlatainkért kattints!

Veliki Brijun

Veliki Brijun

10. Zlarin

Zlarin az északi-dalmáciai Sibi-szigetvilág része, az Arany sziget elnevezést kapta. Itt egy olyan műhely található, ahol kézzel készítik az ékszereket korallból, melyeket a turisták előszeretettel vásárolnak. Mivel nincsenek autók, nyugodt és zavartalan nyaralás várhat itt Rád. Az egyetlen falu a szigeten, amelyet szintén Zlarinnak neveznek, számos vonzó látnivalót rejt.

Zlarin

Zlarin

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.