Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Fedezd fel Portugália legrégebbi városát, Bragát!

Kilátás a városra a Bom Jesus do Monte-ról

Kilátás a városra a Bom Jesus do Monte-ról

A történelmi Braga Portugália északi részén található, , és az ország harmadik legnagyobb városa. Két egyeteme mellett központjában temérdek, nem csak vallási jellegű látnivaló található. Braga hosszú és érdekfeszítő történelme templomai, katedrálisai és múzeumai segítségével nagyon érzékletesen megismerhető.

A modern Braga nem feledkezik meg a hagyományokról

Több, mint kétezer éves történelmével Braga nem csak Portugália legrégebbi városa, de a bolygó egyik legnagyobb múltú katolikus városa, így a hívők és a zarándokok egyik legkedveltebb célpontja is. A Szent Hét liturgikus ünnepségeken évről évre több ezer hívő vesz részt az országból és a Világ minden tájáról. A régi, hagyományokat tisztelő város gazdagsága és szépsége lenyűgöző, miközben életben tartja az üzletet és a fiatal szellemet is az olyan létfontosságú területeken, mint a kultúra, az üzleti élet, a gasztronómia, az ipar és a különböző szolgáltatások.

Braga – városháza

Braga – városháza

Braga egyik vonzó tényezője római öröksége, emiatt gyakran "a portugál Rómának" is nevezik. Az itt található templomok, a gyönyörű, nagyrészt 18. századi házak, a kertek, a természetes parkok és a csodás üdülővidékek teszik vonzó célponttá a kíváncsi utazók számára. A római Alto da Cividade fürdő maradványait, a béke, a kikapcsolódás és a pihenés helyét 1986 óta nemzeti emlékként jegyzik. Tőle északra egy római színház romjait vélték felfedezni.

Braga gyönyörű építészete

Braga gyönyörű építészete

Fedezd fel Braga csodálatos helyeit és látnivalóit!

Braga egyik leghíresebb műemléke a Bom Jesus do Monte templom. A város feletti dombon áll (kb. 5 km-re a városközponttól), ahova egy zarándokút mellett egy történelmi, vízenergiával hajtott felvonó is vezet - ilyen felvonóból már csak néhány tucat létezik a Világon. A késő-barokk templom természetesen nem az egyetlen, amit érdemes itt megtekinteni. A zarándokok másik gyakori célpontja az Escardia do Bom Jesus egyedi és lenyűgöző barokk lépcső, amely szökőkutakkal, kápolnákkal és allegorikus szobrokkal van körülvéve. Emellett szép kilátás nyílik a városra innen, a domb tetejétől.

Escardia do Bom Jesus

Escardia do Bom Jesus

Egy másik zarándokhely a Bom Jesus do Monte közelében a Sameiro. A templom körüli téren egy érdekes kiállítás látogatható a kereszténység történelméről. Bom Jesus, Sameiro és Falperra környékét pedig lélegzetelállító, buja növényzet és a paradicsomot idéző táj övezi.

Sameiro

Sameiro

Portugáliában a legfontosabb épületek közé tartozik a Sé de Braga, az ország legrégebbi katedrálisa, amelynek építése 1070-ben kezdődött (mielőtt Portugália nemzetté vált volna), és a következő században fejezték be. A város lassan a székesegyház köré nőtt, ennek megfelelően megfigyelhetőek a különböző időszakok hatásai a falakon és a homlokzatokon. A belső tér azonban többnyire a barokk stílus jegyeit hordozza. A Tesouro Museu da Sé de Braga múzeum az ország történelmét bemutató, figyelemreméltó kincseknek ad otthont. Állandó kiállítása Jézus Krisztusról helyi, vallástörténeti elemekben is gazdag. Ide kedvezményes, kombinált jegyet is vehetsz, amivel a múzeum mellett meglátogathatod a katedrálist és a kápolnát is.

Sé de Braga

Sé de Braga

Milyen kulturális kincsek várnak még ránk itt? Például Bragában található Portugália egyik legnagyobb és legszebb színháza. A Theatro Circo 1915-ben nyílt meg, ma pedig számos műsor, oktatási projekt, workshop, konferencia, kiállítás, fesztivál és ünnepség helyszíne. Látogasd meg a nap folyamán és tekints be a kulisszák mögé, az öltözőkbe, a színpadra és más, a nagyközönség elől általában rejtett helyiségekbe.

Merülj el a brágai kertek illatában és színeiben!

Egy idő után belefáradhatsz a mindent körülvevő vallási műemlékekbe, és feléledhet benned a vágy, hogy a sok benyomást valami zöld, buja környezetben pihend ki - hatalmas parkok és festői kertek várnak a természet érintésével és kényelmével.

Kertek a Bom Jesus do Monte körül

Kertek a Bom Jesus do Monte körül

Az egyik ilyen hely a Jardim de Santa Barbara gyönyörű romantikus kert, a Paço Espiscopal Bracarense palota mellett. Santa Barbara a 17. századi szökőkút után kapta a nevét, amely ott, a Szent Barbara szobor mellett áll. A szabadon bejárható kert egy igazi paradicsom az épületek között megbújva, és a világos színeknek és a virágoknak köszönhetően ideális hely a fotózáshoz is. Fogyassz el egy kávét a Café Lusitana-ban, és gyere ide töltődni a gyönyörű, de minden bizonnyal fárasztó felfedezések után.

Jardim de Santa Barbara

Jardim de Santa Barbara

Egy másik, szép teraszos kertet találhatsz a Palácio dos Biscaínhos nemesi palota mögött, ahol a Museu dos Biscaínhos múzemot is meglátogathatod.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.