Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Félelemre vágysz? Megtalálod a mexikói Babák szigetén

Babák szigete

Babák szigete Esparta Palma

Egy kis csónakban haladva, körös-körül csak az erdő és a természet, amíg észre nem veszed a babákat, amelyek a fákon lógnak. Rövid idő után úgy fog tűnni, mintha egymásra kacsintottak volna, suttognának és csábítóan néznek, hogy belépj e titokzatos földre. Amit most olvasol, nem egy új horrorfilm forgatókönyve, hanem a rémisztő valóság Mexikó egyik szigetén.

Bár a hely leírása csaknem a középkorig nyúlik vissza, az Isla de las Muñecas ijesztő szigete mindössze 28 kilométerre található Mexico City városától. Pontosabban a Xochimilco tóvidékén fekvő tizenhat városi terület egyike. Chinampas területét több szigetegyüttes alkotja, köztük csatorna rendszer húzódik – ezt a területet mesterségesen hozták létre, és 1987-től az UNESCO listáján is megtalálható.

Xochimilco kanális

Xochimilco kanális Jay Galvin

Szomorú történelem, rémisztő valóság a Babák szigete

A sziget neve szó szerint lefordítva Babák szigetét jelent, és szomorú történet fűződik hozzá. Don Julian Santana Barrera földműves, aki gazdálkodni jött a szigetre, egy nap egy halott kislány testét fedezte fel a közeli sziget partján. A kislány nagyon különleges körülmények között halt meg, és a farmergazda már nem tudott rajta segíteni. A kislány mellett egy játékbabát is talált, amely feltehetően az övé volt. Idővel játékbabák jelentek meg a csatornákban, és a gazdálkodó úgy vélte, hogy ez egy jel - meg volt róla győződve, hogy a halott kislányok lelkei a babájukba rekedtek, és azért kezdte el fellógatni őket a fákra, hogy megtalálják a saját békéjüket.

Az elhunyt iránti tisztelet azonban idővel megszállottsággá vált, a férfi átkutatta a hulladéklerakókat bábákért, gyümölcsökre cserélte el őket, és egyre többet akasztott fel a szigeten. Azt állította, hogy a fejébenlévő hangok parancsolják ezt neki. A lány szelleme, akinek a hangokat tulajdonította, soha nem volt elégedett, ezért végül az életével fizetett a férfi. Ötven évnyi gyűjtögetés után a gazdát ugyanazon a helyen találták meg, ahol ő a kislányt egykor.

A Babák szigete hajóról

A Babák szigete hajóról

Babák szigete – a világ leglátogatottabb helye

A történet óta sok év telt el és különböző változatai merültek fel - egyesek szerint csak kitalált mese, mások szerint a gazdát megbolondította a magány. Bármi is az igazság, a sziget egyre több turistát vonz. A legtöbbjük hétvégén és az ünnepek alatt érkezik, tehát ha magányosan szeretnéd bejárni az erdőket, a legjobb egy hétköznap lehet a látogatásra. Eljutni a szigetre meglehetősen bonyolult, a legjobb megoldás egy hajó és egy idegenvezető bérlése. Az út oda-vissza körülbelül 4 órát vesz igénybe, és óránként 20 dollárba kerül.

Xochimilco, helyi hagyományos hajó

Xochimilco, helyi hagyományos hajó

Egy másik lehetőség a csatorna több szigete közötti, hosszabb utazás. Ezek a kirándulások meglehetősen vidámak - hajókázás a szigetek között, szól a zene és a hajók tele vannak étellel. A furcsa hangulat kezdetét csak az egyik titokzatos sziget közelében fogod érezni - a szinte lakatlan babák szigete körül.

A helyszínt rejtélyek övezik a mai napig. Számos turista állítja, hogy a sziget körül hajózva a babák a partra csábítanak, csevegnek, suttognak és összekacsingatnak. Számos kérdés ellenére a szigetet nem figyelik szigorúan, viszont az éjszaka a sok éve ott lévő, gyakran szomorú állapotban fellelhető játékbabák között nem túl jó dolog.

Babák szigete Mexikóban

Babák szigete Mexikóban Wa17gs

Egy ijesztő hely a szép természetben

Annak ellenére, hogy a babák és a hozzájuk fűződő történetek nyomot hagynak a természet szépségén, még így is gyönyörű helyről beszélhetünk. A területet csinampának nevezik, ami úszó kertet jelent. Ez egy ősi módszer szerint épített mezőgazdasági terület, amelyeket sekély vízű tavakon hoztak létre. A babák sosem fognak eltűnni, mert a legenda szerint átok száll arra, aki elvisz onnan egyet is. Bár nem mindenki hisz a természetfeletti jelenségekben, ez a legenda hat az emberek hozzáállására, így a babák tényleg nem tűnnek el, hanem épp ellenkezőleg: gyarapodnak - néhány turista új babákat hoz. Ha néha kifejezetten keresnéd a félelem borzongását, írd fel ezt a helyet a listádra, szerezz egy babát, és lehet, hogy Te leszel az első, aki éjszakára is ott mer majd maradni.

Itt maradnál éjszakára?

Itt maradnál éjszakára? FlyingCrimsonPig

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.