Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Hollandia varázslatos tulipánmezői

Virágba boruló Hollandia

Virágba boruló Hollandia

A tavaszi hónapok a jó idő beköszöntéről, a természet feléledeséről szólnak. Ilyenkor minden növény virágba borul és a legkülönfélébb színekben lepik el az addig szürke világot. Ez a varázslatos folyamat nem csak hazánkban nyújt szemet gyönyörködtető látványt, hanem Európa más területein, így Hollandiában is. 

Hollandiáról elsőre minden bizonnyal a főváros, Amszterdam jut az eszünkbe végtelen szórakozási lehetőségeivel, legalizált kannabisz használatával és történelmi belvárosával. Az ország azonban nem csupán ennyi, sokkal többet tartogat, mint azt elsőre gondolnánk.

Csodálatos tájainak, gazdag vízhálózatának, és állattartáson is alapuló gazdaságának köszönhetően a vidék is rengeteg érdekességet kínál.

Nevezetességei közül több is helyet kapott az UNESCO listáján, mint például a Watt-tenger és Kinderdijk-elshouti malomrendszere. Habár a csodálatos tulipánmezők nem kerültek fel a világörökségek közé, jellegzetességük és egyediségük abszolút elvitathatatlan.

Gyerekek a tulipánmezőn

Gyerekek a tulipánmezőn

Kalandozás a holland tulipánmezőkön

A tulipán vad fajtái Európa egyes részein őshonosak, de a ma is jól ismert virág jelentős mértékben akkor kezdett el terjedni, mikor a törökök a 16. században hódításuk során magukkal hozták.

Azóta persze az egész kontinensen ismertté vált és nagy népszerűségnek örvend, mégis Hollandiában tett szert igazán jelentős méretű közkedveltségre. Később a növény termesztése gazdasági alapokra helyeződött, és igen értékessé vált. A tulipánnak rövidesen rengeteg fajtáját alakították ki és hatalmas tulipánmezőket hoztak létre, melyek a mai napig kihagyhatatlan látvánnyal, színekkel és formákkal csábítják az oda látogatókat. Ez az egyszerűen szép virág majdhogynem minden színben fellelhető a fehértől a cirmoson át egészen a sötétliláig.

Tulipánok - minden színben

Tulipánok - minden színben

A tarka, holland tulipánmezők mára oly mértékű hírnévre tettek szert, hogy a virágzás ideje alatt turisták tömkelege árasztja el őket, szépségüket csodálva. Ezen mezők közül a legismertebb Amszterdamtól nem messze, Lisse városka mellett található. A Keukenhof virágoskert közel 32 hektáron kapott helyet, ahol a virágok sora végeláthatatlan, szivárványszínű szőnyegként nyújtózik el.

Itt, e hatalmas parkban áprilistól égészen május közepéig élvezhetjük a természet szépségeit, így aki igazán magával ragadó virágoskertre vágyik, az még tökéletesen időben van, hogy gépre szálljon és a következő hétvégén Keukenhof mesés mezőin gyönyörködhessen a szebbnél szebb tulipánok varázslatos virágzásában.

Keukenhof, tulipánok

Keukenhof, tulipánok

2018.04.16. Krisztina Szeitz

Címke:

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.