Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Horvátország homokos strandjai

Gyönyörű tengerparti nyaralásra vágysz? Szeretnéd a hullámok morajlását hallgatni, és közben a lágy homokos tengerparton élvezni a napsütést? Viszont kétségeid vannak a nyaralás anyagi és időbeli (utazással töltendő idő) részletei kapcsán? Bátran elhiheted, hogy felejthetetlen élményekkel és kellemes pihenéssel a már jól bevált Horvátországban is gazdagodhatsz. De hol is találhatóak a legszebb homokos strandok? Már mutatjuk is a 10 kedvencünket!

A Krk szigetén található Baška

Krk szigetén számos gyönyörű strand található, ám Baškát Horvátország legszebbjei közé sorolják. Itt a lágy homokos, durva kavicsos és a sziklás strandokon kívül mesterségesen kialakított beton partok is megtalálhatóak. A szigeten sok a strand, emellett gyógyító hatású iszapjáról híres.

Medulin Bijecája

Medulin a turisták által nagyon kedvelt turisztikai célpont, ahol számos szálláslehetőség várja az idelátogatókat. Gyönyörű partján rengeteg szigettel körülvett strand található, közülük Bijeca a leghíresebb. A környéken sok az üzlet és az étterem, továbbá a strand alkalmas úgy a gyermekek, ahogy az idősebbek számára is.

A Crikveniciben található Crni Molo

A híres turisztikai központ, Crikvenica sok rendkívüli szép homokos stranddal rendelkezik. A legnépszerűbb kétségtelenül a Crni Molo, amely Crikevnica központjában található. Környékén számos vendéglő és szálloda is található. Ez a strand egyaránt alkalmas a kisgyermekes családok és a sportolni vágyók számára is. Közvetlenül a víz mellett akár aerobikórákat is vehetünk.

A Sveti Filipi Iza Banja, és a Zadarban található Jakov

Iza Banja tökéletes hely azok számára, akik homokos, kavicsos vagy sziklás strandra vágynak, vagyis szinte mindenki megtalálhatja itt a számítását. Az idelátogatók számos tevékenység küzül válogathatnak, de ha valaki nyugalomra és olvasásra vágyna, akkor a fenyők árnyékában ezt is megteheti.

A Postira közelében található Lovrečina - Bracs szigete

A Lovrečina strand Barcs szigetének az északi részén található, Postira és Pučišča között. Ez a terület ritka régészeti helyszínként ismert. Az idelátogatók megtekinthetik a Szent Lőrinc bazilika maradványait, amelyek az 5. és 6. századból származnak.

A Stara Novalja városában található Planjka – Pag sziget

A Stara Novalja nevezetű városka Planjka strandja, amely 2 km-re a központtól található, szinte vonzza alátogatókat. A homokos part és a kristálytiszta víz mellett a turistáknak lehetőségük van kiélvezni számos itteni atrakciót is, többek között a röplabdapályákat, csúzdákat, vizibicikliket - és még hosszan sorolhatnánk, egyszerűbb személyesen megtapasztalni.

A Loparban található Rajska plaža – Rab sziget

A leghíresebb és a legszebb homokos horvátországi strand a Rajska plaža Rab szigetén, a történelmi Lopar városban található. A hosszúsága 1,5 km és különösen alkalmas az idősebbek és a gyermekes családok számára, de garantáltan nem fognak unatkozni a szórakozni és sportolni vágyó fiatalok .

A Soline közelében található Sakarun – Dugi Otok sziget

Sakarun nagyon népszerű a turisták körében. Ez a strand alkalmas a valamivel tapasztalatlanabb úszók számára is, mivel a parttól lassan, hosszan mélyül a víz. A homokos part egyedülálló Dugi Otok szigetén, mivel egyébként meredek sziklák jellemzik a környéket.

A Lumbarda üdülőhelyen található Tatinja – Korcula sziget

A homokos Tatinja strand csak néhány percnyire (keletre) fekszik Lumbarda központjától, a Tatinja öbölben. Az igazi ínyencek biztosan nagy lelkesedéssel fogadják majd az itteni éttermek és pizzériák kínálatát, mivel többségük legfőképp a dalmát konyhára specializálódott. A partról gyönyörű a kilátás a Pelješac félszigetre és a Vnik, valamint a Gubavac szigetekre. Sajnos azonban ezen a strandon öltözőket és mosdókat nem találunk, hiába is keresnénk.

Az Orebićiben található Trstenica – Pelješac félsziget

A Pelješac félsziget festői szépségű turisztika terület, ahol rengeteg védett öböl és strand található. A Trstenica strandjáról híres Orebić részben homokos, részben kavicsos parttal büszkélkedik. Ezen a strandon a kisgyermekes családok nagy örömére igencsak kellemes és biztonságos a a tenger megközelítése.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.