Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Illatok bűvöletében: Nosy Be - Madagaszkár

Shutterstock

Szeretnél elmenekülni a borús és hideg napok elől, és azon gondolkozol, hová utazz? Izgalmas úti cél lehet számodra Madagaszkár üdülőszigete, Nosy Be! Az Illatok Szigete, ahogy ezt a helyet gyakran nevezik, kellemes nyári hőmérsékletekkel és rengeteg érdekes tevékenységgel várja a strandolókat, kalandorokat és természetkedvelőket egyaránt.

A búvárkodás és a túrázás paradicsoma

Shutterstock

Nosy Be egy üdülősziget, mely Madagaszkár északnyugati partjainál fekszik. Gyönyörű homokos strandok és az azúrkék óceán szegélyezi, ezért a búvárkodás szerelmeseinek paradicsoma. A sziget belseje viszont meglehetősen hegyvidéki jellemzőkkel bír, így érdemes túracipővel és hátizsákkal is készülni. Erre pédául kiváló terep a 450 m magas Lokone-hegy. Az izomlázért cserébe az egész szigetre terjedő, gyönyörű kilátásban lehet részed, de akár a környező Nosy Iranja, Mitsio és Radama szigeteket is beláthatod innen. Ha pedig a megerőltető túra után megéhezel, vacsorázz valami finomat a környéken található kellemes éttermek vagy bárok valamelyikében, amelyek helyi különlegességeket és nemzetközi finomságokat egyaránt kínálnak.

A legapróbb békák és kaméleonok hazája

Shutterstock

Madagaszkárhoz hasonlóan Nosy Be is számos egzotikus állatfajnak ad otthont. Elhelyezkedésének köszönhetően olyan különleges állatokkal is találkozhatsz, amelyekkel sehol máshol a világon nem nyílik lehetőség erre. A szigeten él például a világ legkisebb békája, a Stumpffia pygmaea, vagy a világ legkiseb kaméleonja, a Brookesia minima. De milyen lenne egy madagaszkári látogatás makik nélkül? A közeli Nosy Komba és Nosy Tanikely szigeteken – amelyek hajóval szintén könnyen megközelíthetők – magad is szemügyre veheted őket.

A legjobb madagszkári utazások

Festői strandok és fantasztikus ételek

Shutterstock

De ha csak azért érkezel a szigetre, hogy egy nyugágyon pihend ki magad, hallgasd a hullámok megnyugtató hangját, vagy jókat egyél-igyál, akkor is remek választás Nosy Be. A legszebb strandok a sziget nyugati partján találhatók, ahol a finom homok simogatja a lábadat, a kristálytiszta óceán pedig a testedet-lelkedet. A megannyi szállodában és üdülőközpontban pedig nem lehet panasz a vendégszeretetre sem.

Shutterstock

Madagaszkáron az ételek fő alapanyaga a rizs, melyet a helyiek sokféle formában, akár naponta háromszor is fogyasztanak. A szállodák kínálatában többnyire nemzetközi fogásokkal találkozhatsz, de a piacokon és az éttermekben mindenképpen érdemes megkóstolni a helyi specialitásokat. Kitűnő választás a Romazava nevű madagaszkári nemzeti étel, mely főként marhahúsból és különféle levélzöldségekből készül, vagy pedig a rizs alapú Vary Amin'anana, melyet fokhagymával, kelkáposztával főznek össze. Nem foghatsz mellé, ha zebuhúsból készült ételt rendelsz - ez egy olyan szarvasmarhafajta, amelynek húsa Indiában és Afrikában igencsak népszerű.

A vörös kontinens gyöngyszemei: A 10 leggyönyörűbb afrikai tengerpart

Ez is érdekelhet:

A vörös kontinens gyöngyszemei: A 10 leggyönyörűbb afrikai tengerpart

2023.11.27. Invia

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.