Megnyitás | Vissza a főmenühöz

A vörös kontinens gyöngyszemei: A 10 leggyönyörűbb afrikai tengerpart

A 10 leggyönyörűbb afrikai tengerpart

A 10 leggyönyörűbb afrikai tengerpart Shutterstock

A Seychelle-szigetek szeles tengerpartjai, a namíbiai kísérteties partok, vagy Zanzibár, a halászok paradicsoma, esetleg a hírességek által látogatott Fokváros? Összeállítottuk számodra az afrikai kontinens 10 legszebb tengerpartjának listáját, itt találkozik a bársonyos homok, a pezsgő víz és a gazdag vízi világ.

Camps Bay, Fokváros, Dél-afrikai Köztársaság

Camps Bay, Fokváros

Camps Bay, Fokváros Shutterstock

A trendi Camps Bay tengerpart úgy híresült el, mint a hely, ahol kedvenc hírességeid autogramját is beszerezheted. Nem csupán a hírességeket vonzza azonban a már-már földöntúlian fehér homokjával és a fű nőtte dombjaival, hanem a pihenésre is tökéletes helyszín. A város központjától mindössze 15 percnyi autóútra, a fokvárosi nemzetközi repülőtértől (23 km) pedig 30 percnyire fekszik.

Diani Beach, Kwale County, Kenya

Diani Beach, Kenya

Diani Beach, Kenya Shutterstock

Dianinak mindene megvan, amit csak kívánhatnál, a csillogó homoktól a friss buja növényzeten át egészen a tevékig. A strand a hihetetlenül finom homokjáról ismert. A víz kellemesen meleg és kristálytiszta, szeles időben pedig a hullámokon is szörfölhetsz. A szárazföldön az ágak közt megbújó majmok megfigyelésével töltheted az időt, de akár röplabdázhatsz is a helyiekkel.

Skeleton Coast, Namíbia

Skeleton Coast, Namíbia

Skeleton Coast, Namíbia Shutterstock

Namíbia legészakibb részén ékeskedik a titokzatos nevű Skeleton Coast, más néven Skeleton-part varázslatos tengerpartja. A sziklás zátonyok és a vészjósló köd miatt a múltban rengeteg hajó szerzett itt valamilyen maradandó sérülést, ezeknek maradványait a mai napig láthatjuk a parton. Valamikor bálnák maradványai is megtalálhatóak voltak itt. A strand csupán néha kelt kísérteties benyomást, a napsütötte homokdűnék az ég felé nyúlnak, és itt-ott Te magad is ennek megfelelően királyian érezheted magad…

Fedezd fel a különleges Fokvárost!

Watamu, Malindi, Kenya

Watamu Beach, Kenya

Watamu Beach, Kenya Shutterstock

Az Arabuko Sokoke erdőrezervátumon keresztül vezető séta a ritka madarak keresésével egybekötve csupán csak a kezdete ennek a strandig vezető kalandnak. Watamu egy nemzeti parkban terül el, amely ideális feltételeket biztosít a snorkelezéshez és a búváskodáshoz egyaránt, ugyanakkor a magányos pihenésre is kitűnően alkalmas. Ez pontosan az a fajta tengerpart, amelyről az emberek álmodoznak, mielőtt elindulnak a trópusi paradicsomba…

Nungwi, Zanzibár, Tanzánia

Nungwi Beach, Zanzibár

Nungwi Beach, Zanzibár Shutterstock

A félreeső Nungwi part dagálya ideális a makréla, sárgaúszójú tonhal vagy pedig az aranykeszeg halászására. A gazdag vízi világ ellenére ez a terület a vízi sportok kedvelőit is vonzza. A valamikor álmos halászfaluban a sportolók és a családok is otthon érezhetik magukat. Az élet üteme gondtalan, és leginkább az itt élő emberek kedvessége határozza meg.

Anse Source d'Argent, La Digue-sziget, Seychelle-szigetek

Anse Source d'Argent Beach, La Digue-sziget

Anse Source d'Argent Beach, La Digue-sziget Shutterstock

Ahhoz, hogy beleszeress, csupán egyetlen pillantásra van szükséged. Nem véletlen, hogy a világ egyik leggyakrabban fotózott strandja. Gránitszikláival, a csillogó homokszalagokkal, a kristálytiszta vizével, a kókuszfákkal, a tenger morajló hullámaival és a naplementével mindenkit elbűvölnek.

Coffee Bay, Dél-afrikai Köztársaság

Coffee Bay, Kelet-Fokföld

Coffee Bay, Kelet-Fokföld Shutterstock

A Coffe Bay tengerparti falu a vad (Wild Coast) tengerpart szívében található. Az érintetlen strandok mellett bárokat, nagyszerű halászati feltételeket és festői tájakat kínál. Napfelkelte után merülj el a kristálytiszta vízben és hagyd, hogy lenyűgözzön Dél-Afrika egyik varázslatos kis szeglete.

Ismerd meg a Serengeti Nemzeti Parkot!

Mombasa tengerpart, Kenya

Mombasa Beach, Kenya

Mombasa Beach, Kenya Shutterstock

Mombasa strandjának ár-apályát a természeti csodák egyikének tartják. A türkizkék víz megérinti a fehér homokot, amelyet pálmafák végtelen sora szegélyez. A víz alatti világot sznorkelezéssel vagy pedig egy üvegfenekű hajón utazva fedezheted fel. A strand egyes szakaszait üdülőhelyek foglalják el, de sok helyen teljesen egyedül is lehetsz.

Falaises El Marsa, Algéria

El Marsa Beach, Algéria

El Marsa Beach, Algéria Shutterstock

Egy igazi idilli szigetélményre vágysz egy élő vízi világgal egy gyönyörű tengerparton? Akkor bizony Falaises d’El Marsa és Alger éppen Neked való. Számos, habos hullámokkal körülvett zátony található itt, ahol úszhatsz, kajakozhatsz de akár búvárkodhatsz is.

Anse Lazio, Praslin-sziget, Seychelle-szigetek

Anse Lazio Beach, Praslin-sziget

Anse Lazio Beach, Praslin-sziget Shutterstock

Hozd magaddal az uszonyokat és a búvárpipát! Az Anse Lazio partjától nem messze fekvő forgalmas zátony színes halak sorát kínálja. Az élő korallkertek olyan látványt nyújtanak, mintha csak egy másik bolygón lennél. Unatkozni nem fogtok a szárazföldön sem. A gránit sziklákkal szegélyezett kókuszpálmák, amely igazi trópusi oázist hoz létre, nem mindennapi kalandot ígér.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.