Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Irány a Kanári-szigetek! – De melyik tagját válasszuk a tökéletes nyaraláshoz?

Kanári-szigetek

Kanári-szigetek

A Kanári-szigetek nagyszerű szolgáltatásokkal várja a pihenésre, feltöltődésre vágyókat. A modern szállodákkal teletűzdelt üdülőhelyek, a hosszan elnyúló strandok, a változatos tájak, a finom ételek, a napsütés és az Atlanti-óceán pezsdítő hullámai mind-mind felejthetetlen pillanatokat ígérnek. A sportolás kedvelőit és az adrenalin szerelmeseit különféle nehézségi fokú sportpályák, vízisport centerek, túraútvonalak, golfpályák és meredek sziklafalak várják. Összefoglalva, a Kanári-szigetek leghíresebb tagjai (Gran Canaria, Tenerife, La Palma, La Gomera, El Hierro, Fuerteventura és Lanzarote) a tökéletes spanyol életérzés esszenciáját kínálják.  

Tenerife: A zöld óriás 

Tenerife és a Teide

Tenerife és a Teide

Tenerife a szigetek legnagyobb és legismertebb tagja. Változatos élővilággal rendelkező nemzeti parkok, az UNESCO Világörökségi listáján szereplő műemlékek és nyüzsgő üdülőhelyek váltják itt egymást. Sokszínűségét jól tükrözi, hogy délelőtt kellemesen strandolhatunk az összesen közel 70 kilométernyi, homokos strandok egyikén, délután pedig felkapaszkodhatunk Spanyolország legmagasabb hegyére, a hófödte Teidére. 

Pingvinek a Loro Parkban

Pingvinek a Loro Parkban


Kikapcsolódási lehetőségeinek végtelennek ható tárházából kiemelkedik a Loro Park.
A keleti stílusjegyeket magán viselő állat- és növényparkban akár egy teljes napot is el lehet tölteni. A színes papagájok, a játszadozó delfinek és a hatalmas pingvinkolónia látványa garantáltan mosolyt csal a kicsik és nagyok arcára. Az „örök tavasz szigete” kiváló hely a golfozni vágyók számára. Tenerifén kilenc modern golfpályán van lehetőségünk csiszolni játéktudásunkat.  

 

Gran Canaria: Ideális választás a családi nyaraláshoz 

Strand Gran Canarián

Strand Gran Canarián

A szigetek közül talán a legnépszerűbbnek Gran Canaria számít. Ennek oka vibráló atmoszférájában keresendő. A harmadik legnagyobb szigetet elsősorban a nyüzsgő üdülőhelyeket kedvelők, a kisgyermekes családok, valamint a szenvedéllyel teli turisták keresik. Gran Canaria északi és nyugati felén a meredek sziklákkal tarkított zord táj varázsolja el az embert. Ezzel szemben a keleti és déli partvidékén hatalmas homokdűnék, aranyszínű strandok és fokozatosan mélyülő tenger csábítja a pihenni vágyókat. A sziget minden szeglete tartogat szépséget és valami felfedezni valót. A képeslapra illő tájon szurdokok, fenyvesek, pálmafák, kaktuszok, homokdűnék, romantikus öblök és festői falvak váltják tökéletes harmóniában egymást.  

 

Fuerteventura: A strandolók paradicsoma 

Fuerteventura - szélmalom

Fuerteventura - szélmalom

Fuerteventura az Atlanti-óceán ezen régiójának legszebb strandjaival, romantikus szélmalmokkal és ínycsiklandó halas ételekkel büszkélkedhet. A Kanári-szigetek közül itt van a legmelegebb, ami kedvez a strandolásnak. De a tengerparti pihenés mellett a színes víz alatti világot is felfedezhetjük, szörfözhetünk, vagy belevethetjük magunkat további vízi kalandokba. A helyi fakultatív kirándulások egyik kedvelt célpontja Lobos szigete. Itt gyönyörű tengerpartokat, különleges tájat, valamint rengeteg vadon élő hüllőt, madarat és emlőst láthatunk. Ha szerencsénk van, még delfinek csapataival is találkozhatunk.  

 

Lanzarote: A robosztus szépség 

Lanzarote

Lanzarote

Lanzarote vulkanikus szigete kellemesen nyugodt légkörével, érdekes építészetével és magas színvonalú szállodai szolgáltatásaival nyűgözi le az ide érkezőket. A szigeten fényűző üdülőhelyek, vulkanikus tájak, meredek sziklák, barlangok és félreeső strandok váltják egymást. Lanzarote több tucatnyi stranddal büszkélkedhet, amelyeket fehér, aranyszínű vagy egészen sötét vulkáni homok borít. Az itteni partokat a passzív pihenésre vágyók mellett az életük hullámát kergető szörfösök szintén imádják. A programlehetőségeken kívül a helyi konyha is igen változatos. Nyúlhús, hal, friss és párolt zöldségek, valamint a remek helyi borok biztosítják a kulináris élvezeteket.  

 

La Palma: Csillagok elérhető közelségben 

La Palma

La Palma

A többi szigettől némiképp eltérően La Palmát buja növényzet borítja. La Palma nem egy klasszikus tengerparti fürdőzéssel kecsegtető célpont. Az utazók ide elsősorban a természeti szépségek, a pazar ételek és a nyugodt légkör miatt érkeznek. A gazdag növényvilág és az azúrkék tenger mellett La Palma az egyik leglélegzetelállítóbb kilátást nyújtja a csillagokkal ékített éjszakai égboltra.  

 

La Gomera: Természetes gyöngyszem 

La Gomera

La Gomera

La Gomera a Spanyol Királyság valódi gyöngyszeme. Ezen a kis szigeten kivételes szépségű nemzeti parkokat, letűnt korokat idéző hegyi falvakat és sötét vulkáni homokkal borított strandokat találunk. A 625 méterrel a tengerszint fölé magasodó Mirador de Abrante kilátóból lebilincselő panoráma tárul a szemünk elé. Innen megcsodálhatjuk La Gomera buja növényzetű vidékét, a Garajonay Nemzeti Parkot. De tiszta időben még a Teide hóval borított csúcsáig is könnyedén el lehet látni. La Gomera lakosainak nyugodt életritmusa rendkívül ragályos. Üdítő élmény hallgatni, ahogy egy pohár friss cukornádlét kortyolgatva mosolyogva mesélik el Kolumbusz Kristóf történetét. A történethallgatások mellett érdemes a La Gomera-i Kolumbusz-házat személyesen is felkeresni. La Gomera volt Kolombusz hajóinak utolsó állomása az „Új világ” felfedezése előtt.  

 

El Hierro: A karizmatikus szigetecske 

El Hierro - búvárkodás

El Hierro - búvárkodás

El Hierro a Kanári-szigetek legkisebb tagja, amelyet szerencsére még nem árasztotta el a tömegturizmus. Drámai szépségű hegyei, érintetlen tájai és búvárkodásra is alkalmas partszakaszai okán a természetközeli pihenést keresőknek ideális választás. Emellett kiváló helyi ételeket és homokos strandokat találhatunk El Hierron. Itt egész évben kellemesen süt a nap, ennek köszönhetően friss fügét, narancsot, ananászt, banánt, szőlőt és olajbogyót fogyaszthatunk. Az eco-friendly nyaralást kedvelők számára plusz pont, hogy a sziget megújuló energiaforrásokat használ. Így nyaralásunk alatt környezettudatosan pihenhetjük ki a hétköznapi élet fáradalmait. Kell ennél több?! 

2022.12.23. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.