Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Korfu legszebb strandjai

Korfu legszebb strandjai

Korfu legszebb strandjai

A legszebb görögországi strandok egy része Korfun, a csodálatos Jón-szigeten található. Sok közülük megkapta a Kék zászló státuszt, amely a tisztaságért és a felszereltségért járó nemzetközi díj. Összesen 57 strand van a szigeten, sok közülük búvárkodási célokra is megfelel,  esetleg el van rejtve egy kis öbölben. Mindegyiknek kétségkívül különleges és egyedi varázsa van.

1. Agios Georgios

A sziget északnyugati részén egy patkó formájú öböl található, melyet buja növényzet vesz körül, ámbár nem csak ezért számít Korfu egyik legjobb strandjának. A család minden tagja számára kínál valamit - az idősebb gyermekek számos vízi sportot próbálhatnak ki, mint például a szörfözés vagy a búvárkodás, valamint lovaglásra és túrázásra is van lehetőség. A fiatalabb gyermekek számára a sziget legtisztább strandja, az Afionas áll rendelkezésre, a finom aranyszínű homok és a nyugodt víz teszi tökéletessé.

Agios Georgios

Agios Georgios
 

2. Agios Gordios

A végtelenbe tartó aranyszínű homokos-kavicsos partot kristálytiszta víz veszi körül. A bal szélén sűrű növényzetel benőtt meredek sziklák és a sziklás Tholeto sziget található. A teljesen felszerelt strandon vízi sportolási lehetőségek, éttermek, bárok és bérelhető hajók vannak biztosítva a turistáknak.

Agios Gordios

Agios Gordios
 

3. Barbati

Körülbelül 17 km-re északra Korfu városától fekszik a sziget egyik gyönyörű strandja, melyet zöldellő természet vesz körül a Pantokrator-hegy lábánál. A tiszta vize és a boldog látogatók az okai annak, hogy nemrégiben Kék zászló díjat kapott. Délre innen a nyüzsgő Ipsos Beach terül el, ahol számos taverna áll rendelkezésre és jellemző rá a forgalmas éjszakai élet.

Barbati

Barbati
 

4. Canal D´Amour (Szerelem csatorna)

A monda szerint azok a szerelmespárok, akik a Canal D'Amourban együtt úsznak, hamarosa összeházasodnak és örökké együtt maradnak. A romantikus és festői öböl Korfu egyik legjobb strandja az északi részén. Ami hiányzik a méretében, azt kiegyensúlyozza  a szépsége. Érdemes megnézni a csodálatos sziklaalakzatokat, melyek a strand mellett alakultak ki. Egyedülálló élményben lesz részed, ha kipróbálsz egy hajókirándulást a barlangokba. Ha az öböl túlságosan zsúfolt, akkor átsétálhatsz a közeli Sidari strandhoz , amely jóval nagyobb, valamint napozóágyakkal és napernyőkkel is fel van szerelve.

Canal D´Amour (Szerelem csatorna)

Canal D´Amour (Szerelem csatorna)
 

5. Glyfada

Ez az arany homokos tengerpart csodálatos része a Korfu nyugati partjának, jól ismert és népszerű az emberek között, mivel ez az itt található egyik legszebb strand. Vonzza a turistákat és a helyieket is, különösen a gyermekes családokat. Könnyen megközelíthető, Korfu városától mindössze 16 km-re fekszik. A napozóágyak, napernyők, tavernák és a vízi sportok gazdag kínálata még vonzóbbá teszi Glyfada strandját.

Glyfada

Glyfada
 

6. Halikounas

Issos Beachhez hasonlóan,  Halikounas a Korission-tó közelében található. A strand közte és a Jón-tenger között található. Teljesen egyedi, nincs tömegturizmus, és többnyire elhagyatott. Maximális kikapcsolódást nyújt, és nagyszerű választás azok számára, akik kiszabadulnának a tömegből, és strandolnának egy jót anélkül, hogy bárki megzavarná őket. Halikounasról látni Agios Matheos ősi kolostorát egy dombon.

Halikounas

Halikounas
 

7. Issos

Issos gyönyörű strandja délre fekszik Korfu városától 30 km-re, homokdűnékkel és csodálatos tájjal van körülvéve. A közeli Korission-tó lenyűgöző tájakat és csodálatos turisztikai élményeket kínál - a természet szerelmeseinek az álma. A strand széles és ritkán zsúfolt, még a nyár forgalmasabb időszakaiban se. A sekély és nyugodt víz miatt kiváló választás a családok, illetve  párok számára. A naplemente a homokdűnékől nézve a sziget legszebb látványa. Napozóágyak és napernyők bérelhetőek.

Issos

Issos
 

8. Kontokali

Csak egy rövid sétára fekszik Korfu városától, remek választás a családok számára. Az üdülőhely számos lehetőséget és felszerelést kínál az ideális családi nyaraláshoz. A strand nagy és túlnyomórészt homokos, sok napozóágy és napernyő vehető igénybe. Kontokali egy hagyományos falu, amiből következik, hogy itt pezseg úgy az éjszakai élet, de az biztos, hogy élvezni fogod a békét és a nyugalmat.

Kontokali

Kontokali
 

9. Paleokastritsa

Paleokastritsa strandja az a strand, amely Görögországról eszedbe jut, rajta van a képeslapokon is. Ez a lenyűgöző strand bemutatja mindazt, amitől annyira fantasztikus Korfu: a türkiz tenger, az arany homok és a part menti festői kikötők, ahonnan hajókirándulásokra, lakatlan strandokra és öblökbe juthatsz el. A falu tele van hagyományos vendéglőkkel, ahol az öbölre néző kilátással tudod megkóstolni a jobbnál jobb helyi ételeket. A dombon Paleokastritsa kolostora található, amely otthona a bizánci műtárgyaknak, és mindenképpen megér egy látogatást.

Paleokastritsa

Paleokastritsa
 

10. Rovinia

A Rovinia Beach teljesen egyedülálló élményt kínál Korfu többi strandjához képest. Nyugaton fekszik, csak hajóval vagy egy keskeny, 600 méteres túraútvonalon közelíthető meg. Ebből kifolyólag még a főszezon alatt is érintetlen marad. Fiatalabb gyermekek számára nem alkalmas, de a tinédzseres családok biztosan élvezni fogják a strand nyújtotta lehetőségeket, és el lesznek ámulva annak természetes szépségétől.

Rovinia

Rovinia

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.