Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Lefkada legszebb tengerpartjai

Lefkada legszebb strandjai

Lefkada legszebb strandjai

Te is kedveled Görögországot? Szereted a kisebb, a nem túlzsúfolt strandokat? Akkor Lefkada lesz számodra a legjobb választás - mutatjuk a sziget legszebb strandjait.

Lefkadán Nidri, Vasiliki és Agios Nikitas üdülőközpontok környékén találhatsz könnyen szállást. A legszebb tengerpartokért többnyire a sziget másik felére kell átmenni. Ha autóval tervezel Görögországba utazni, akkor Lefkada szigetének megvan az az előnye, hogy két híd is összeköti a szárazfölddel. A sziget fehér homokos parttal és türkizkék vízzel várja a turistákat.

1. Porto Katziki tengerpart (Kecske-öböl)

A hatalmas, kimagasló mészkő sziklafal biztosan elnyeri a tetszésedet. Az út a partra kicsit nehezebb, de a pompás látvány mindenképp megéri a szűk, kanyargós utat. A parttól pár méterre a tengerfenék már mélyen húzódik. Porto Katziki megérdemelten tartozik a világ legszebb tengerpartjai közé. Ez egy kicsi, homokos part, ahol nincs sok turista. Az egyetlen hibája a hiányzó zuhanyzók és WC-k.

Porto Katziki tengerpart, Lefkada

Porto Katziki tengerpart, Lefkada

2. Egremni tengerpart

Ez a strand nagyon hasonlít a híres karibi paradicsomra. Bár 2015-ben egy földrengés miatt megsérült a strand, talán ettől még szebb is lett a hely. A partra 300 lépcsőfok vezet, vélhetően ezért is látogatják kevesebben a strandot. Pedig pár kilométer széles, gyönyörű, a nyílt víz felé néző partról van szó. A lépcsőnél egy bár is található, ahol nyugágyakat is kölcsönözhetsz.

Egremni tengerpart, Lefkada

Egremni tengerpart, Lefkada

3. Milos tengerpart

Ez a nyugodt, romantikus tengerpart csupán 2 kilométerre található az Agios Nikitas üdülőhelytől. Apró hibája ennek a partnak is a nehéz megközelítés – mivel egy nagyobb dombot kell megmászni előtte, ezért ezt a részt is kevesen látogatják. Viszot épp ettől lesz még nagyobb élmény egy látogatás. Kényelmesebb megoldás lehet, ha hajóval közelíted meg a partot. A part felett még ma is egy szélmalom áll, erről kapta a nevét a strand. Többek közt a nudista és naturista közönség is kedveli ezt a strandot.

Milos tengerpart, Lefkada

Milos tengerpart, Lefkada

4. Kathisma strand

Ez a hely már a helyiek és a turisták által is gyakrabban látogatott. Emiatt itt már több vendéglátó-egységet, szórakozóhelyet és medencét is találhatunk. A nagyobb hullámoknak köszönhetően jó feltételek mellett próbálhatod ki a különböző vízisportokat. A part 1,5 km hosszú, fehér homokos és zöld dombok ölelik körbe. Ez az egyetlen part a sziget nyugati felén, ahol zuhanyzók is vannak. Azonban ez a legdrágább helyszín.

Kathisma tengerpart, Lefkada

Kathisma tengerpart, Lefkada

... és egy tipp a végére: Vízesések Nidrinél

Egy kicsit más okból látogatják az édesvizi Dimosari vízesést. Alatta egy tavacskát találsz, amiben meg is fürödhetsz - bár a vize jéghideg, de a nyári kánikulában ez akár jól is eshet. Nidri központjától nem egész 4 kilométerre található – az oda vezető utat végig ellátták útjelzőkkel. Figyelem: a főszezon és a nagy szárazság idején részben ki van száradva. Biztosan rájöttél, hogy jó eséllyel nem itt fogsz csokibarnára sülni, de szerintünk ez ne tartson vissza ettől a kirándulástól.

Vízesések Nidrinél, Lefkada

Vízesések Nidrinél, Lefkada

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.