Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Legjobb kutyabarát szállodák az őszre

Az őszi időszakot számtalan módon érdemes kihasználni. Azonban a sárguló falevelek, a kirándulásra inspiráló szebbnél-szebb tájak és a pihenésre csábító szállodák kombinációja lehet az egyik legideálisabb választás. Akkor is, ha mindezt kutyusoddal együtt szeretnéd megélni! Hiszen az őszi utazás akkor a legteljesebb, ha szeretett négylábú társunk is velünk jöhet. Ezért az alábbiakban nemcsak remek őszi programlehetőségeket, hanem csodás kutyabarát szállodákat is gyűjtöttem.

Néhány jótanács kutyás utazáshoz

Utazás kutyával

Utazás kutyával Shutterstock

Nagyszerű dolog magunkkal vinni szőrös, négylábú családtagunkat is az őszi utazásra. Azonban van 1-2 dolog, amit indulás előtt feltétlenül érdemes összekészíteni és szem előtt tartani, attól függetlenül, hogy most „csak” belföldi csavargásról van szó.  Tehát feltétlenül legyen nálunk:

  • a kutyus oltási könyve,
  • ha szed gyógyszert, akkor a gyógyszere,
  • táp és jutalomfalat,
  • az etetőtálja,
  • póráz-nyakörv-szájkosár hármasa,
  • kakinak zacskó,
  • kedvenc játéka, vagy pokróca.

Indulás előtt mindenképpen ellenőrizzük a chipet és a rajta szereplő adatok helyességét. Ha kocsival megyünk, akkor ügyeljünk arra, hogy kedvencünk be legyen kötve, de a legjobb, ha van saját szállító doboza és abban utazik velünk. A kirándulások, főleg az erdőbe tett túrák alatt mindig ügyeljünk, hogy pórázon vigyük, mert a vadak miatt nem jó csak úgy szabadon hagyni kószálni, főleg, ha a visszahívás nem megy minden helyzetben 100%-os pontossággal. 

Legjobb kutyabarát szállásainkért kattints!

Zselicvölgy Szabadidőfarm - Hajmás 

Zselici Csillagpark

Zselici Csillagpark Shutterstock

A városi nyüzsgésből való elvonuláshoz remek helyszínül szolgál a Hajmáson található Zselicvölgy Szabadidőfarm. Kaposvár közelében, csodás környezetben fekvő farm kutyabarát mivoltán túl kisgyerekes családok számára ugyancsak nagyszerű választás. Hova tovább, a helyszínen még akadálymentesített szoba is rendelkezésre áll. A nagyszerű vidéki lét tapasztalásával szerencsére kifogástalan gasztronómiai élmény is párosul a Zselicvölgy Csárdának köszönhetően. Az aktív pihenés jegyében érdemes felfedezni a környék nevezetességeit. Ezek közül a Bőszénfai Szarvasfarm, a Szennai Skanzen, illetve a Zselici Csillagpark adhat okot jelentősebb izgalomra. A Csillagparkról jó tudni, hogy innen különösen tiszta égboltban gyönyörködhetünk amellett, hogy éjszakai erdei túrához szintén csatlakozhatunk. Ha esetleg kutyusod nem igazán szereti az éjszakai kirándulásokat, akkor nappali természetismereti túrákra szintén van lehetőség benevezni. 

Megnézem a hotelt!

Thermal Hotel Visegrád - Visegrád

Visegrád, Fellegvár

Visegrád, Fellegvár Shutterstock

A Dunakanyar mentén fekvő Visegrád gyönyörűségét lehetetlenség nem szeretni. Annál is inkább, mivel változatos kirándulási helyek széles skálájával várja az aktív kikapcsolódásra éhezőket. Kutyás kirándulási helyszínnek azért is ideális, mert lehet pusztán egy egyszerű Duna menti sétára indulni kedvencünkkel, de felkapaszkodhatunk a Visegrádi Fellegvár falaira, vagy elveszhetünk a Pilis különleges erdeiben is. A Fellegvárban található Szent Korona másolata és a vár múltját ismertető kiállítás, meg persze az innen szemünk elé táruló páratlan panoráma élménye semmihez sem fogható. Visegrádi kirándulásunk bázisául pedig mi más is szolgálhatna helyszínül, mint a Thermal Hotel Visegrád! A szállodában kerékpárkölcsönzési lehetőség mellett élvezhetjük a Lepence Spa gyógyvizét, a szauna és gőzfürdő áldásos hatásait, továbbá a sószoba tisztító erejét. Csak sajnos a wellness élményét kutyusunkkal nem tudjuk megosztani, de a hely pozitív energiáiból szerencsére ő is részesülhet!

Megnézem a hotelt!

Hotel Szeghalom - Szeghalom

Evezés kutyával

Evezés kutyával Shutterstock

Most térjünk át picit az ország észak-keleti felébe, pontosabban Szeghalom városába, ahol a Hotel Szeghalom kutyabarát szálloda várja vendégeit. Szauna, jakuzzi, finom reggeli és kényelmes szobák állnak rendelkezésre. A környék kutyás kirándulásra abszolút ideális. És mit lehet itt felfedezni? Elsőnek ott van Szeghalom kedves városa a Kárász-kastéllyal és a Wenckheim–D’Orsay-kastéllyal, kitűnő programhelyszín. A Kőrös vadregényes tája a természetjárás szépségével csábít. Kerékpározás, gyalogtúra és evezés/kenuzás mind-mind opcióként állnak rendelkezésünkre, csak győzzük kiélvezni a táj minden szépségét!

Megnézem a hotelt!

Rácz Tanya – Orfű

Orfűi tó

Orfűi tó Shutterstock

Magyarország déli régiója, pontosabban Baranya megye szintén remek őszi kikapcsolódásként szolgál. A vadregényes Mecsek lábánál megbújó Rácz Lovastanya teret ad az állatok szeretetének, a hosszú kirándulásoknak és a klasszikus vidéki pihenés felülmúlhatatlan csodájának. A hely családbarát és kutyabarát mivoltának köszönhetően ideális választás lehet. Lovaskocsikázás, finom ételek és eszményi környezet fogadja az ide érkezőket. A környék programlehetőségei közül az Orfűi tó, az Orfűi Malommúzeum és a Mecsek vadregényes túraútvonalai elsőrangú kutyás kirándulóhelyek. Abaligeten a Denevérmúzeum, az Abaligeti tavak és a Cseppkőmúzeum valóban érdekes és izgalmas helyszínek. Igaz, a barlang kutyussal sajnos nem látogatható. 

Megnézem a hotelt!

Hotel Narád & Park - Mátraszentimre 

Őszi kirándulás kedvencünkkel

Őszi kirándulás kedvencünkkel Shutterstock

Visszatérve az északi országrészre mindenképpen fordítsuk figyelmünket Mátraszentimrére és a Hotel Narád & Parkra. A Mátra szívében megbújó 4 csillagos hotel különféle masszázs-típusokkal, biliárddal, csocsóval és teniszpályával áll a vendégek rendelkezésére. Kerékpárkölcsönzési lehetőségnek hála akár bringával is felfedezhetjük a környéket, persze csak ha kedvencünk hozzászokott már ehhez a szórakozási formához. Azért a bicajozás mellett klasszikus kirándulásra is van lehetőség köszönhetően a varázslatos tájnak. A közeli látnivalók sorából a Szent István király templomot, a Vöröskő-kilátót és természetesen a Galyatetőt mindenképpen erősen ajánlott felfedezni. Galyatetőn a díjnyertes Galya-kilátó páratlan panorámájába több, mint jó belefeledkezni! Magyarország legmagasabb épülete a Kékestetői tévétorony szintén kihagyhatatlan és kutyával is kényelmesen elérhető nevezetesség!

Megnézem a hotelt!

2020.09.24. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.