Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Lendülj formába a hosszú tél után!

Lendülj formába a hosszú tél után!

Lendülj formába a hosszú tél után!

Elérkezett a március, és vele együtt a megújulás időszaka. A hosszú, borongós téli hónapok után alig várjuk már a tavaszi napsütés első, meleg sugarait. Ez az időszak a természet számára a megújulásról szól, ennek hatására mi is késztetést érzünk arra, hogy feltöltsük lemerült készleteinket és újult erővel vágjunk neki a melegebb hónapoknak.

A feltöltődésnek rengeteg formáját választhatjuk, éppen ezért összeszedtem egy csokorral a legjobb tippekből, hogy garantáltan egészségesek és energikusak legyünk.

A tavasz: a megújulás ideje!

A tavaszi feltöltődés, megújulás rendkívül fontos testi-lelki egészségünk szempontjából. A legjobb módja, hogy felélesszük magunkat a téli kómából az, ha valami olyasmit csinálunk, amit azelőtt még soha. Itt az ideje kiszakadni a komfortzónánkból és új élményeket, tapasztalatokat gyűjteni! Valósítsuk meg régi, utazási terveinket, menjünk el búvárkodni, ússzunk delfinekkel, vagy nézzük meg Japánban a híres cseresznyevirágzást egy körút keretében. De bolygónk szépségeinek felfedezéséhez egy óceánjárót is választhatunk - miközben körbehajózzuk a világ tengereit, lélegzetelállító országokban kötünk ki és járjuk be azokat.

Úszás delfinekkel

Úszás delfinekkel

Próbálj meg lazítani!

A napsütés hiánya, a hideg és a folyamatos, monoton szürkeség könnyen feszülté tehet bennünket. A megújuláshoz azonban elengedhetetlen, hogy megszabaduljunk a stressztől és újra pozitívak, vidámak legyünk. A feszültség levezetésének legjobb módja pedig nem is lehet más, mint egy kellemes hosszú hétvége. Szerencsére hazán bővelkedik jobbnál jobb wellness szállodákban, ahol a gyógyító termálvíz élvezése mellett el tudunk menni masszázsra, vagy egyéb kezelésre. Egy ilyen wellness hétvége tökéletes lehet a párunkkal való romantikázáshoz, de akkor is kiváló választás, ha csak egyedül szeretnénk lenni és relaxálni. Természetesen az esetben sem kell lemondanunk a wellnessezés nyugtató hatásairól, ha gyerekekkel vagyunk, hiszen rengeteg, kifejezetten családbarát szálloda is testreszabott ajánlatokkal várja már a kicsiket és nagyokat.

Próbálj meg lazítani!

Próbálj meg lazítani!

Mozogni, mozogni, mozogni!

A téli időszakban hajlamosak vagyunk többet enni a kelleténél és mellőzni a sportot. Ahelyett, hogy a hidegben elautóznánk a közeli edzőterembe, sokkal jobban tesszük, ha felkeressük valamelyik európai országot és városnézéssel égetjük el a felesleges kalóriákat. Szerencsére a mediterrán nagyvárosok többségében, mint például Liszabonban vagy Barcelonában, tavasszal is kellemes időjárás fogad, így akár tengerparti futással is indíthatjuk a napot. Ha ez nem lenne elég, a szállodák többsége is különféle, remek, szervezett órákkal várja a sportolni vágyókat, szóval lehetőség van bőven – a lényeg, hogy mozduljunk, hiszen a mozgás: boldogság. Meg egészség.

Tavasz Barcelonában

Tavasz Barcelonában

Fájdalmas beavatkozások helyett természetes szépülés!

A szürke téli hónapok alatt alig jutunk napfényhez, ami könnyen D-vitamin hiányhoz vezethet. E probléma leglélekmelengetőbb megoldása, ha összepakolunk és elutazunk Egyiptomba, a Kanári-szigetekre, vagy Ciprusra. Egy kellemes tengerparti nyaralás alatt nem csak a hiányzó vitamint tudjuk pótolni, hanem a napozásnak hála még szép színünk is lesz. Egy ilyen út során lehetőségünk van alaposan kipihenni magunkat, melynek köszönhetően kisimulnak ráncaink és megszépül bőrünk is. Szunyókáljunk minél többet, hiszen az alvás a legjobb kozmetikus. A napsütés, a sós tengervíz, a kellemes levegő és a pihentető alvás a tökéletes megoldás szépségünk és egészségünk megőrzéséhez – ráadásul sokkal, sokkal élvezetesebb, mint a szalonokban elérhető esztétikai beavatkozások többsége.

Nissi strand, Ciprus

Nissi strand, Ciprus

Edd magad egészségesre!

Szervezetünk lemerült vitamin raktárainak feltöltéséhez elengedhetetlen a sok, lehetőség szerint szezonális zöldség és gyümölcs fogyasztása. Persze itthon is rengeteg minden beszerezhető, de mégis csak az az igazi, ha az egzotikus gyümölcsöt ott esszük, ahol termesztik – esetleg közvetlenül a fáról. Ennek a legjobb módja, ha egy remek egzotikus útra indulunk - például az Egyesült Arab Emírségekbe, ahol finom datolyát is kóstolhatunk.

Datolyapálmák az Emirátusokban

Datolyapálmák az Emirátusokban

Ha igazán friss kókuszra és mangóra vágyunk, akkor a Maldív-szigetek a tökéletes választás.

Srí Lanka rendkívül híres teaültetvényeiről, így biztosak lehetünk benne, hogy itt első rangú, az egészségünk megőrzéséhez szintén nagyban hozzájáruló teákat kóstolhatunk.

Teaültetvények Sri Lanka szigetén

Teaültetvények Sri Lanka szigetén

Használd ki a tavaszt, töltsd fel a szervezeted lemerült tartalékait – vitaminokkal, élményekkel és az idővel, amit mindeközben magadnak adsz!

2020.02.07. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.