Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Legjobb családbarát szállodák az őszi szünetre

Olyan, mintha a nyár csak tegnap ért volna véget, de az őszi szünet már itt van a nyakunkon. Így ideje megtervezni, mivel is töltsük az október 23. - november 1. közötti időszakot. Attól, hogy mostanában a külföldi utazás egy kissé nehézkesnek bizonyul, még bőven van lehetőségünk válogatni kicsiny hazánk szebbnél-szebb tájai és nagyszerű családbarát szállodái közül. Az alábbiakban ehhez igyekszem adni némi segítséget.

Szent Orbán Erdei Wellness Hotel - Kóspallag

Börzsöny

Börzsöny Shutterstock

A Dunakanyartól északra, a szlovák országhatártól délre találjuk a szépséges Börzsönyt és vele együtt a Szent Orbán Erdei Wellness Hotelt. Egészen pontosan Kóspallag településén bújik meg ez a 4 csillagos rönkhotel, ahol igazán természetközeli élményben lehet részünk. Itt a kicsiktől a nagyokig garantáltan mindenki megtalálja a számára ideális szórakozást: a szálloda wellness részlegében kényeztető szolgáltatásokat vehetünk igénybe. Ezen felül van többek között beltéri medence, valamint só és aromaszoba is.

További családbarát szálláshelyek

Ami miatt talán mégg inkább vonzó ez a szálloda, az a rengeteg programlehetőség, amelyekben a környéken részünk lehet. Elsőnek ott van maga a Börzsöny természeti szépsége, melyet akár a Szob és Nagybörzsöny között közlekedő, 22 kilométer hosszú Erdei Kisvasút segítségével is felfedezhetünk. Nem mindennapi élmény a szűk patakmedrek és sűrű fák közt haladó járműről csodálni a körülölelő természetet. Igaz, nem mindenkinek elég ennyi és inkább egy hosszabb gyalogtúra keretében ismerkedne meg e lenyűgöző tájjal. Számukra a Julianus-kilátó lehet az egyik cél, ahonnan káprázatos panoráma tárul az ember szeme elé. És ha már kilátó, akkor a Börzsöny csúcsára, a Csóványosra, illetve a Nagy-Hideg-hegyre vezető utat ugyancsak érdemes megjárni. Ezek a túraösvények 12 éves kor feletti gyermekekkel kényelmesen teljesíthetők. Igaz vannak kisebb-nagyobb emelkedők, de még így sem mondható nehéz terepnek. A közös családi túrázás és az együtt felfedezés élménye pedig páratlan emlékeket tartogat. A Börzsöny szívébe vezető túrák jelentős része Királyrétről indul. Így, ha egy picit szeretnénk belekóstolni a vidék szépségébe, akkor akár elég is lehet „csak” idáig elmenni. Ugyanis a Királyrét négy patak összetalálkozásánál fekszik, kiépített infrastruktúrával, piknikezésre alkalmas tisztásokkal és erdei játszótérrel. Szerencsére a természetközeli programlehetőségek széles tárháza itt még nem ért véget, ugyanis érdemes Zebegényt is útba ejteni. A Dunakanyar mentén fekvő csodahely mindenképpen megér egy kirándulást. A falu szívéből alig pár perc alatt elérhető Kós Károly-kilátó vagy a Duna partján álló Dőry-kastély kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínál.

Megnézem a hotelt!

Portobello Wellness & Yacht Hotel

Esztergom, Bazilika

Esztergom, Bazilika Shutterstock

Még mindig a Dunakanyar bűvöletében maradva ugyan, de annak déli partjára átmenvén a történelmileg is jelentős értékkel bíró Esztergomot találjuk. Esztergom városának és a közeli Pilis varázsának kombinációja ugyancsak remek választás lehet az őszi szünetre. Ehhez pedig a Portobello Wellness & Yacht Hotel nyújt tökéletes kiindulópontot. A város szívében, a Duna és a Bazilika szomszédságában található szálloda kellemes atmoszférával és nagyszerű ajánlatokkal várja a nyugodt, mégis városi környezetben való feltöltődésre vágyókat. Ennek megfelelően válogathatunk például a fedett élményfürdő és a további wellness és beauty szolgáltatások gazdag tárházából. Mindezt a szálloda éttermében elérhető ízletes fogások elfogyasztása kíséretében.

További plusz pont, hogy a hoteltől indulva akár gyalogosan is felfedezhető Esztergom legjelentősebb része. Így a várhegy a történelmi múlttal és jelennel büszkélkedhető Bazilikával kényelmesen bejárható. A Bazilika nemcsak kívülről, hanem belülről is impozáns látványt nyújt. A vele szemben lévő Szent Tamás-hegyen található kálvária és kápolna ugyancsak kihagyhatatlan. Őszintén be kell vallanom, hogy a városnak ez a pontja a kedvenc helyem, rendkívül hangulatos és innen szemlélve belátni teljes Esztergomot. Persze ezen felül a Városháza épülete, a Bakócz kápolna, a Prímási Palota és a Keresztény Múzeum szintén kihagyhatatlan célpontok. Esztergom ugyan tipikusan városnézős kikapcsolódást kínál, de ha a természet közelségére vágynánk, akkor érdemes felkeresni a város határától nem messze fekvő Búbánatvölgyet, vagy a Visegrádi-hegység legmagasabb pontját Dobogókőt is.

Megnézem a hotelt!

Abacus Business & Wellness Hotel - Herceghalom

Zsámbék, Premontrei kolostor

Zsámbék, Premontrei kolostor Shutterstock

Ha esetleg Budapesthez még közelebbi helyet keresnénk, akkor Herceghalom és az Abacus Business & Wellness Hotel lehet a tökéletes választás. Miért? A modern stílusú 4 csillaggos szálloda elsőrangú szolgáltatásokkal és elegáns étteremmel várja a pihenni vágyókat. Az őszi szünetre egyedi csomagajánlatokat is találhatunk. Az itteni programválaszték közül a hotel spa részlege elsősorban a pihenést támogatja, míg a közeli kirándulási alternatívák az aktív kikapcsolódást keresők szempontjából lehetnek érdekesek.

Ennek megfelelően ellátogathatunk a Korda Filmparkba, felszállhatunk a Vál-Völgyi kisvasútra vagy elveszhetünk az Alcsúti Arborétum izgalmas növényvilágában. A borok szerelmesei Etyek pincesorain barangolva kóstolhatják végig a vidék ízeit, a kalandosabb lelkűek pedig az Alcsútdobozi Kalandparkban élvezhetik a pillanat örömét legyenek akárhány évesek. Herceghalom mellett szól továbbá az is, hogy a közelben található a vitorla alakzatot formáló Csergezán Pál kilátó. A Nagy-Kopasz csúcs tetején büszkén álló építményről a vidék lenyűgöző szépsége tárul elénk. A régmúltba repítő épületek kedvelőinek a Zsámbékon fellelhető, 13. századból ránk maradt Premontrei kolostort ajánlom. Annak pedig, aki igazán különleges programot keres, irány a szintén Zsámbékon lévő Lámpamúzeum!

Megnézem a hotelt!

Hotel Yacht Wellness & Business - Siófok

Siófok, Balatoni séta ősszel

Siófok, Balatoni séta ősszel Shutterstock

Az őszi szünet eltöltésének lehetséges helyszínei sorából természetesen a Balaton sem maradhat ki. A „magyar tenger” minden évszakban és körülmények között remek választás, hiszen számtalan lehetőséget tartogat. Így október utolsó hetének eltöltésére bázisul a Hotel Yacht Wellness & Business-t javaslom. Ez a 4 csillagos szálloda nagyszerű választás lehet itt-tartózkodásunk idejére. Természetesen kínál wellness szolgáltatást és emellett még kellemes őszi tóparti sétákra is abszolút ideális helyszínül szolgál.

Családok kedvence: a Balaton déli partja

Ez is érdekelhet:

Családok kedvence: a Balaton déli partja

Siófok adta őszi programlehetőségek sorából a kiépített bringaúton való közös családi tekerést semmiképpen nem hagynám ki. A szédületes panorámák iránt epekedőknek a város szívében magasodó Víztorony adta kilátás megkerülhetetlen. Emellett érdemes lehet elmenni a balatonboglári Gömbkilátóba és a balatonföldvári Hajózástörténeti Látogatóközpontba is, ahol a horizont kémlelése mellett még érdekességeket is megtudhatunk a hajózás mibenlétéről. Emellett a fonyódi piac szintén remek alternatívaként szolgál, ahol kézműves termékeket vásárolhatunk. Plusz tipp: Az ínyencek a Balatonszemesen található, egész évben nyitva tartó Kistücsök éttermet még véletlenül se hagyják ki!

Megnézem a hotelt!

Elixír Medical Wellness Hotel - Mórahalom

Szeged, Dóm

Szeged, Dóm Shutterstock

Gyönyörű országunk délkeleti szegletében ugyancsak akad bőven nagyszerű úti cél. Ezek közül Mórahalmot és az Elixír Medical Wellness Hotelt mindenképpen kiemelném. Az ízléses megjelenésű szállodában minden kényelmi funkció adott egy kellemes őszi vakáció eltöltéséhez. Ez a remek családbarát szálloda többek között gyógyfürdővel, babaúszással és alternatív gyógyászattal várja az ide érkezőket.

Ami pedig magát a várost és környékének programlehetőségeit illeti, nos, abban sincs hiány. Már eleve Mórahalmon is megannyi érdekességet találni, így például felkereshetjük a Szent László Király Plébániát, a Csónakázó tavat, a Makett Parkot, esetleg a Homokháti Emlékházat. A kulturális programok iránt fogékonyaknak pedig még lovasszínházba is van lehetőségük ellátogatni. Ezen felül ott van Röszkén a paprika múzeum, ahol tényleg mindent megtudhatunk a fűszerpaprikáról. Aztán a dél-alföldi régió első bivalyrezervátuma, a Nagyszéksósi Bivalyrezervátum az állatok kedvelőinek lehet izgalmas. A túrázni vágyók számára a Nagyszéksós tó vagy az Ásotthalmi Láprét felfedezése tartogathat felejthetetlen kalandokat. Ha pedig mindez nem lenne elég, akkor ne feledjük, a csodás Szeged mindig tárt karokkal fogad!

Megnézem a hotelt!

2020.09.17. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.