Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Mauritius legszebb tengerpartjai

Mauritius

Mauritius

Mauritius első látogatása során valószínűleg nem fogsz rajta gondolkodni, hogy melyik e paradicsom legszebb strandja. Mind gyönyörű. Néhánynál viszont ezen felül is akad egy kis extra: a háttérben a jellegzetes hegy, pezsgő hangulat, lélegzetelállító korallok, elsüllyedt hajók roncsai vagy eldugott, romantikus öblök és partszakaszok jellemzik. Lássunk közülük néhányat.

1. Pointe aux Piments

A gyönyörű, nagyjából 6 km hosszú strand, puha fehér homokkal, romantikus rejtelytekhelyekkel és hatalmas lávakövekkel vár. A helyi korallzátony az egyik legszebb a szigeten. A víz alatti állat- és növényvilág sokfélesége a sziget első tengeri nemzeti parkjának létrehozását eredményezte. Ha szereted a hosszú sétákat a tengerpart mentén és a nyugodt légkört, akkor a sziget északi része az ideális hely számodra. A sziget északi részén a Mysu Malheureux (Mys of Misfortune) bámulatos strandja található. Képzeld el a kristálytiszta vizet, a csodaszép kápolnát és a standot, valamint a hagyományos mauritániai finomságok széles választékát; a gyakorlott búvárok elsüllyedt hajók roncsait is felfedezhetik.

Malheureux

Malheureux

2. Mont Choisy Beach

A nagyon népszerű strand a sziget északnyugati végében található, mindössze 5 percnyi autóútra a híres Grand Baie üdülőhelytől. A strand hosszú és ívelt, sűrű pálmafákkal szegélyezett. Élvezheted az azúrkék színű óceánt, a finom lisztes állagú homokot, a közelben pedig a szuvenírek beszerzését is letudhatod, és finom frissítőket is vehetsz. A hétvégét sok helyi lakos is szívesen tölti itt, a partszakasz estére ilyenkor egy óriási piknik helyszínévé alakul. A strand végén egy kisebb hindu templomot találsz.

Mont Choisy Beach

Mont Choisy Beach

3. Le Morne Beach

Ez a strand a vágyaim egyik nagyon régi tárgya. Itt elsősorban fényűző üdülőhelyeket találsz, a strand a nevét a félszigetéről kapta. A fehérre mázolt strandot a La Morne-hegy csúcsai teszik tökéletessé – ez a legtöbbet fényképezett hely a szigeten. Élvezd az ikonikus kilátást a hegyre, próbáld ki a különböző vízi sportokat, de ha elfáradtál, fel is frissítheted magadat a közeli vendéglátóegységek valamelyikében.

Le Morne Beach

Le Morne Beach

4. Flic en Flac Beach

Az egykori kicsiny halászfalu a turizmus hatására élénk üdülőhelyé vált. Mégis, még mindig megtartotta eredeti varázsát. A 8 km hosszú strand egy lagúnából áll, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Le Morne-félszigetre. A lassan mélyülő vízpartot főleg a gyerekes családok és az úszni nem tudók keresik fel. A legnagyobb kincs azonban a felszín alatt rejlik. A korallzátony élénk színekben pompázik és fürge halrajok úszkálnak mindenfelé.

Flic en Flac Beach

Flic en Flac Beach

5. Tamarin Beach

A bájos öböl a hatalmas fákról kapta a nevét, amelyeket az egykori holland telepesek ültettek. A gyakori látogatók szerint itt található az igazi, a valósághű és autentikus Mauritius. Nincs nyugágy, se turisták tömege és a modern világ kényelmeit is mellőzheted. Vedd magadhoz a törölköződet, heverj el a homokban és élvezd a finom tamarin gyümölcsök ízét. A szerencsések megfigyelhetik azt is, ahogy a delfinek ugrándoznak a vízben.

Tamarin Beach

Tamarin Beach

6. Blue Bay Beach

A sziget délkeleti részén elhelyezkedő, kisebb tengerparti szakasz mélykék színű vizével kápráztatja el a látogatókat. A hét folyamán errefelé nincs sok turista, így tökéletes helyszín egy romantikus naphoz, feltéve, hogy a víz alatti világ is helyet kap benne, azt ugyanis komoly hiba lenne kihagyni. A legtöbb korallzátony még életben van, és káprázatos színekben pompázik. Az állatvilágról se feledkezz meg. Gyönyörködhetsz a színes korallokban, halakban, delfinekben, rákokban, tintahalakban és polipokban is, vagy részt vehetsz a különösen népszerű körutakon az üvegfenekű hajókkal.

Blue Bay Beach

Blue Bay Beach

7. Noir Roches Beach

Egy kicsit más tengerpart található Mauritius keleti részén. A fehér homokkal borított strandot több helyen megszakítják a fekete lávakövek. Igen, pontosan azok, amelyeket a híres pihentető masszázsra is használnak. Az egész évben kellemes szél fújdogál, lazító felfrissülést és hullámokat hozva át a korallzátonyon. A pálmafák árnyékában lévő kisebb lagúnák a természet szerelmeseinek megfelelő helyszínek. A helyi naplementék tökéletes szinonimái a romantikának. Valahogy így képzelheted el az igazi paradicsomot.

Noir Roches Beach

Noir Roches Beach

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.