Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Mexikó kedvencei

Playa del Carmen

Playa del Carmen Shutterstock

Mesés tengerpartok, a maja kultúra fennmaradt csodái, latin hangulat, ínycsiklandó gasztronómiai kalandok, Frida Kahlo emléke… Ez a rengeteg csoda mind-mind megtalálható Mexikóban! Összegyűjtöttem, mit érdemes megnézni, ha ellátogatsz ebbe a Latin-amerikai paradicsomba!

Palacio de Bellas Artes, Mexikóváros

Palacio de Bellas Artes, Mexikóváros

Palacio de Bellas Artes, Mexikóváros Shutterstock

Mexikóváros jellegzetes épülete külső megjelenésében a szecesszió, belső tereiben pedig az art deco jegyeit hordozza. Az 1934-ben megnyílt kulturális központ ma a Nemzeti Színház, a Szépművészeti Múzeum valamint a Nemzeti Építészeti Múzeum otthona. Ha csak átrohansz Mexikóvároson, kivülről mindenképp csodáld meg, de ha lehetőséged van rá, a belső tereit is részletesen vedd szemügyre. Legkülönlegesebb része a színpad 24 tonnás üvegfüggönye, mely a világon egyedülálló, ráadásul terveit a magyar szecesszió egyik fontos alakja, Maróti Géza készítette.

Museo Frida Kahlo

Firda Kahlo Múzeum

Firda Kahlo Múzeum Shutterstock

Az ország egyik legemblematikusabb személye Frida Kahlo, a nehézsorsú festőművész, aki szenvedélyes alkotásaival, fájdalommal teli életével, közéleti szerepvállalásával a popkultúra meghatározó ikonjává vált. Mexikóváros Coyoacán kerületében található szülőháza és egykori otthona, a Kék Ház (La Casa Azul) 1958 óta múzeumként enged közelebbi betekintést életébe.

Chichén Itza                

Chichén Itza

Chichén Itza Shutterstock

Chichén Itza a Maja Civilizáció gazdasági központja volt. Az UNESCO Világörökségi listáján szereplő romterületen található Mexikó legismertebb maja piramisa is, az El Castillo. A látogatásra érdemes néhány órát szánni, viszont ajánlatos már nyitásra érkezni, ha szeretnéd elkerülni a tömeget. Egyénileg is ideutazhatsz, de a Maja Riviéráról több buszos túra is indul, melyek kiváló egynapos programot kínálnak.

A mexikói konyha titkai

Ez is érdekelhet:

A mexikói konyha titkai

Cenote Ik Kil

Cenote Ik Kil

Cenote Ik Kil Shutterstock

Mivel a Yucatán-félsziget főként mészkőből áll, nem csoda, hogy rengeteg helyen alakultak ki ilyen csodás képződmények. Ezek a földalatti fürdők a mészkőbarlangok tetejének beomlásával keletkeznek, vizük pedig kristálytiszta. A fantasztikus barlangfürdők meglátogatása Mexikóban a kihagyhatatlan programok közé tartozik. Többezer fürdő található az országban, melyek közül az egyik leghíresebb az Ik Kil, Chichén Itzá közelében.

Legjobb ajánlatok: MEXIKÓ!

Tulum

Tulum

Tulum Shutterstock

Ha fel szeretnéd fedezni a maja civilizáció további emlékeit is, érdemes ellátogatnod a mai Tulum közelében fekvő lelőhelyre, ahol gyönyörű környezetben tekinthetők meg a romok. Ha viszont a strandolás szerelmese vagy, akkor azzal a jó hírrel szolgálhatok, hogy a Riviera Maya egyik legszebb strandja tartozik a településhez. Ha kalandra is vágynál, akkor pedig rengeteg vizes élményt gyűjthetsz a Xel-Ha szabadidőparkban, ahol többek között delfinekkel úszkálhatsz, sznorkelezhetsz vagy cenotékben fürödhetsz, mindezt gyönyörű természeti környezetben.

Isla Mujeres

Isla Mujeres

Isla Mujeres Shutterstock

A Nők Szigetének története szintén a maja kultúráig nyúlik vissza, hiszen a területet akkoriban IxChel istennő otthonaként, szent helyként tisztelték és szobrai egyébként a mai napig több ponton felbukkannak a szigeten. A Cancúntól rövid utazással elérhető sziget az ország legkeletibb része, ezért „El Amanecer de Mexico”, azaz Mexikó napkeltéje névvel is illetik. Ha felfedeznéd a korallzátonyokat és a vízalatti múzeumot, ki ne hagyd a sznorkeles merülést! 2013-ban Playa Norte nevű partszakasza a világ 25 legjobb tengerparti strandja közé került a TripAdvisor’s Traveler’s Choice szavazatai alapján, úgyhogy ennek meglátogatását is érdemes betervezned a programba!

Cañón del Sumidero (Sumidero-kanyon)

Cañón del Sumidero

Cañón del Sumidero Shutterstock
 

A filmbéli látványt nyújtó Sumidero-kanyon a dél-mexikói Chiapas államban található, ahol a Grijalva-folyó által kivájt hegyoldal néhol 1000 méter magasan is a víz fölé emelkedik. Érdemes hajókirándulást foglalni, ha közelebbről is magadba szeretnéd szívni ezt a természeti csodát. Ha viszont már a krokodilok látványától is irtózol, óvatosan vedd fontolóra a túrát, ugyanis ők is fel-felbukkannak a környéken. 

San Cristobal de las Casas, Chiapas

San Cristobal de las Casas, Chiapas Shutterstock

 

 

 

2022.09.13. Viktória Varjú

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.