Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Nem félsz? Európa 10 legijesztőbb helye

Ha nem egykönnyen száll az inadba a bátorságod, most figyelj! Van pár tippünk számodra Európa legfélelmetesebb helyszíneire, ahol a hideg fog futkosni a hátadon - de persze számos érdekes és szokatlan élmény részese is lehetsz.

1. Régi zsidó temető, Prága

Az Állami Zsidó Múzeum által fenntartott régi zsidó temető az egyik legrégebbi és leglátványosabb a világon. A legrégebbi sírhely a 15. század első feléből származik. Bár a terület fokozatosan bővült, mégsem volt elég hely, így a halottakat összesen 10 szinten, egymás fölé temették. Az ide temetettek közül a legismertebb Löw rabbi, aki a legenda szerint a Gólem megalkotója.

2. Szellemek temploma, Luková

Az ijesztő és titokzatos Szent György templomot (Kostel svatého Jiří, cseh nyelven) Manětín község mellett a „szellemek templomának“ is nevezik. Annak ellenére, hogy 1958-tól védett kulturális örökség, nincs jó állapotban. 2012-ben 32 álló és ülő gipsz szobrokat állítottak ki, amelyekkel a templom bevételét szerették volna növelni. 2017. szeptember 18. óta tetőfelújítás miatt zárva van a látogatók előtt.

Szellemek temploma, Luková

Szellemek temploma, Luková

3. Osszárium, Sedlec

A Sedleci osszárium Kutná Hora külvárosában található, amely a leglátogatottabb közép-csehországi emlékmű. Az idelátogatóknak rendhagyó programra is lehetőségük van, amelyet a nyitvatartás után tartanak. Járd körbe a templomot a lenyűgöző éjszakai gyertyafényben, izgalmas történeteket hallgatva.

Osszárium, Sedlec

Osszárium, Sedlec

4. Párizsi katakombák

A Párizsi katakombák (Les catacombes de Paris) 1786-tól őrzi az emberi koponyák és csontok maradványait. Ha van elég bátorságod, akkor a Denfert Rochereau metrómegállónál bejárhatod az elhunyt párizsiak csontjaiból épült folyosókat is.

Párizsi katakombák

Párizsi katakombák

5. Miranda kastély, Belgium

Château Miranda, Château de Noisy néven is emlegetik, a 19. században neogótikus stílusban épült. Egykor nagy fényesség és nemesség jellemezte, azonban 1991-től drága fenntarthatósága miatt elhagyatottá vált. A titokzatos épület ma már bomlásnak és a vandalizmusnak van kitéve. 2016. októberétől megkezdték a bontását is.

Miranda kastély, Belgium

Miranda kastély, Belgium

6. Kapucinus katakombák, Palermo, Olaszország

A szicíliai felszín több mint 8 ezer múmiát rejteget, amelyeket a kapucinus szerzetesek helyeztek el. Az eredeti temető később a nemesség temetője is lett, és már nem csak a halott szerzetesek, hanem a gazdagabb állampolgárok számára is szolgált. Mindez nagy vonzerőt jelent a turisták számára, többek közt a kapucinus testbalzsamozás lenyűgöző módja miatt is. Különös figyelmet szokás szentelni a két éves Rosalia Lombardo múmiájának, aki úgy fest, mintha csak aludna.

Kapucinus katakombák, Palermo, Olaszország

Kapucinus katakombák, Palermo, Olaszország

7. Évorai kápolna, Portugália

Évora történelmi központja az UNESCO Világörökségi listáján is szerepel. A dél-portugáliai városban sok nevezetesség található, köztük a római dóm vagy a Szent Ferenc templom (Igreja de São Francisco), de az osszárium is sok turistát vonz. A falait emberi koponyák és csontok alkotják.

Évorai kápolna, Portugália

Évorai kápolna, Portugália

8. Hoia Baciu erdő, Románia

Románia nem csak Drakula rejtélyeit titkolja; nem csupán a Bran kastély tud ijesztő, és egyben vonzóan érdekes lenni. Hanem például az erdélyi Hoia Baciu erdő is, Kolozsvár közelében. A helyi lakosok azonban valószínűleg azt tanácsolnák, hogy jobban tennéd, ha elkerülnéd. Végtére is, többen nem tértek vissza onnan…

Hoia Baciu erdő, Románia

Hoia Baciu erdő, Románia

9. Keresztek hegye, Litvánia

Šiauliait város közelében emelkedik ki a 10 méter magas domb, ahol mostanra több ezer keresztet állítottak fel zarándokok. A zarándokok - és gyakran a turisták is - különböző méretű és anyagokból készült kereszteket állítanak itt, amelyek meghaladják már a százezret is, és számuk továbbra is csak gyarapodik.

Keresztek hegye, Litvánia

Keresztek hegye, Litvánia

10. Dargavs, Oroszország

Dargavs városa a példája annak, hogy valójában létezik „halottak városa“. A 95 középkori föld feletti sírhelyeket a Raminirach hegy oldalában hozták létre. Kevés turista látogatja meg a helyszínt, mivel viszonylag nehéz megközelíteni azt. Talán van valami igazság abban, hogy aki oda belép, az már nem tér vissza.

Dargavs, Oroszország

Dargavs, Oroszország

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.