Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Párizs, szerelem

Champs-Élysées Diadalív. Párizs esti fények

Champs-Élysées Diadalív. Párizs esti fények

Párizs az a hely, amely valószínűleg a legtöbb ember bakancslistáján szerepel. Rengeteg film, és regény játszódik e csodás városban, melyet a szerelem városának is neveznek. Valakinek talán túlzásnak tűnhet ez a túlcsorduló mázas áradat a francia fővárossal szemben, de higgyétek el, egyáltalán nem az.

Látnivalók

A város hatalmas, tele izgalmas lehetőségekkel, csodálatos épületekkel és történelmi helyszínekkel. Oly sok látni- és felfedeznivalója van, hogy nehéz lenne mindent hiánytalanul felsorolni, így hát álljon itt egy csokor azok közül, melyeket mindenképpen látni kell.

Az első és kihagyhatatlan az Eiffel-torony. Ez a lenyűgöző acélszerkezetes építmény a város legfőbb nevezetessége. Még akkor sem célszerű levenni a listánkról, ha Párizs lakosságának fele utálja, a világ meg természetesen rajong érte.

Eiffel-torony Párizs acélszerkezet nevezetess

Eiffel-torony Párizs acélszerkezet nevezetess

A Notre-Dame székesegyház is egy olyan épület, melyet feltétlenül látni kell. A belső tér csodálatos díszítése mellett a külső kő burkolat is lenyűgöző. Maga a kézzel fogható történelem. Azoknak akik gyerekként imádták a Notre Dame-i toronyőr című mesét, feltétlenül kihagyhatatlan program.

Notre-Dame székesegyház Párizs nevezetesség

Notre-Dame székesegyház Párizs nevezetesség

A múzeumok szerelmeseinek kötelező ellátogatni a Louvre-ba, mely Párizs másik jellegzetes szimbóluma csakúgy, mint a híres sétáló utca, a Champs-Élysées és a Diadalív.

Louvre múzeum Párizs Franciaország

Louvre múzeum Párizs Franciaország

Hangulatok

Ezek persze mind olyan nevezetességek, melyekről úton-útfélen hallani lehet, de egyáltalán nem véletlenül! Ha érezni szeretnénk a város lüktetését, akkor mindenképp sétáljunk végig a Szajna partján, ameddig csak a lábunk bírja, mert lenyűgözően szép épületeket és kedves kis hidakat találhatunk. Az egyik ilyen, talán a legismertebb híd a Művészetek Hídja, melyről sajnos már lekerültek a szerelemlakatok, melyek az örök szerelmet hivatottak szimbolizálni, de ennek ellenére is egy sétára maximálisan érdemes hely maradt. Ha elfáradtunk, üljünk be egy jellegzetes kis étterembe, ahol kóstoljuk meg a csigát, békacombot és a sajtfondue-t, meg persze a macaront is. A végén mindezt öblítsük le egy kis francia borral, majd folytassuk utunkat a romantikus épületek között.

Étterem pezsgő koccintás Eiffel-torony Párizs

Étterem pezsgő koccintás Eiffel-torony Párizs

A város épületeiben való gyönyörködés közben se felejtsünk el beszerezni egy klasszikus francia parfümöt szuvenírként, hiszen köztudott, hogy Párizs a parfüm hazája is.

Ha a fent említett helyeket kitartóan körbejárjuk, akkor átérezhetjük Párizs szerelmes báját, ami tulajdonképpen a város esszenciája maga.

2017.07.28. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.