Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Parndorf, az osztrák bevásárlófalu

Shopping-paradicsom

Shopping-paradicsom

Ha Ausztria kerül szóba, akkor minden bizonnyal a lenyűgöző ország varázslatos természeti kincsei, hófödte síparadicsomai, bájos falvai, Bécs szépségei, na és persze Parndorf üzletei jelennek meg lelki szemeink előtt.

Ez utóbbi tény egyáltalán nem meglepő, hiszen a bevásárlás és a kedvező árak szerelmesei itt minden tudatos és tudatalatti vágyukat maradéktalanul kielégíthetik.

A híres osztrák designer outlet a magyar határhoz rendkívül közel fekszik, így a sztrádán Budapestről másfél-két óra, Győrből pedig alig 50 perc alatt könnyen megközelíthető, de a Pozsonyból érkezők számára is egyszerűen elérhető. Azok, akik nem rendelkeznek autóval, de szeretnék kiélvezni az outlet kínálta előnyöket, Bécsből indulva vonattal, vagy akár taxival is egyszerűen eljuthatnak a bevásárlóközpontba. Mivel az osztrák főváros és Parndorf alig félórányi távolságra találhatóak egymástól, így egy hétvégi, bécsi városlátogatással is egybeköthető a shoppingolás, ugyanakkor arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy az outlet vasárnaponként zárva tart.

A híres osztrák designer outlet

A híres osztrák designer outlet
  

A Disegner Outlet Center több mint 70, világmárkákat is felvonultató üzlettel várja az ide érkezőket, így lehetőségünk van kedvezményes áron beszerezni a hihetetlen népszerűségnek örvendő Michael Kors táskákat, az elegáns Karl Lagerfeld kreációkat és az egyszerű luxust hirdető Ralph Lauren ruhákat is.

Az üzletek kínálatában az előző évi kollekciót, valamint mintadarabokat találunk, ennek tudható be  a 30-70%-os árkedvezmény. Az a tény, hogy a boltok polcain nem a legaktuálisabb trendnek megfelelő ruhákat lelhetjük fel, egyáltalán nem jelenthet problémát, hiszen az időtlen alapdarabok jól összeválogatva tökéletes elemei lehetnek gardróbunknak.

A kimerítő, ugyanakkor roppant élvezetes vásárolgatás közben természetesen lehetőségünk van beülni egy kávéra, vagy egy finom ebédre a számtalan különféle nemzet finomságait felvonultató éttermek valamelyikébe.

A vásárlás Mekkája

A vásárlás Mekkája
  

Habár Parndorf a vásárlás Mekkája- főleg, most, hogy a nyitott üzletsort egy fedett, új központtal bővítették - nem szabad megfeledkeznünk a Centernek otthont adó Pándorfaluról sem.Noha a település területén már időszámításunk előtt több száz évvel is éltek, a jelenlegi falut az 1200-as évektől említik. A viharos évszázadok alatt átvészelte a törökök pusztítását, a Rákóczi-szabadságharcot, Trianon után pedig Ausztria területéhez csatolták. A viszontagságok ellenére Pándorfalu a mai napig áll és töretlenül fogadja az utazókat. Mára a falu elsőszámú nevezetességévé az Outlet Center vált, azonban ide érkezvén a Szent László tiszteletére szentelt római katolikus templomot és a 18. században épült osztrák védelmi rendszer maradványait is érdemes felkeresni.

2019.02.27. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.